Pred štartom nadstavby: ako prvé privítame Michalovce
Futbalový týždeň pod Dubňom pokračuje Fortuna ligou. Tak ako vstúpili futbalisti MŠK Žilina úspešne v utorok do jarnej časti Slovnaft Cupu, rovnako plánujú vkročiť aj do nadstavbovej časti.

Žreb nám napokon z druhého miesta, na ktorom sme o skóre preskočili Dunajskú Stredu, prisúdil Michalovce, podobne ako v semifinále Slovenského pohára. Súper z východu Slovenska je v hornej šestke premiérovo, no treba podotknúť, že úplne zaslúžene. Jesennú pozíciu úspešným jarným ťažením ešte zveľadil, a tak je momentálne na 5. priečke tabuľky.

Počas týždňa zverenci trénera Antona Šoltisa vyradili v napínavom a v závere veľmi nervóznom slovnaftcupovom štvrťfinále Poprad. V sobotu to tak bude prvé zo štyroch jarným meraní síl, ktoré nás s Michalovčanmi čakajú. Ešte na jeseň sme vo vzájomných súbojoch ulovili štyri body, keď sme u súpera zvíťazili 1:0 a doma si podelili body po remíze 2:2. Bližšie sa na Michalovce pozrieme v bulletine.

nadviazať na prvý polčas so skalicou

Na úspešný pohárový výsledok chce kabína trénera Jaroslava Kentoša nadviazať na domácom trávniku aj v lige. Ak šošoni napodobnia prvý polčas proti Skalici, môžu byť blízko ďalším trom bodom.

"Prvé dejstvo bolo z našej strany naozaj výborné, škoda však úseku v druhom polčase. Stav 2:0 je vždy ošemetný, pretože vám dáva určité uspokojenie. Prišiel však menší výpadok, ktorý bol znova dôsledkom podcenenia a zrazu sme stratili pôdu pod nohami. Cieľom do nadstavbovej časti je hrať konštantne počas celého zápasu," hovorí lodivod žltozelených, ktorý so svojím tímom vstupuje do skupiny o titul z nečakaného druhého miesta. "Cieľ máme stanovený, a tým je pohárová Európa. Pokračujeme v pohári, takže cesta do európskych predkôl vedie aj tadiaľ. V lige to zabezpečujú prvé tri miesta, za nimi pôjdeme. Nik z vedenia na nás netlačí, no chlapci si to sami vykopali a pred vrcholom sezóny je to pre nich veľká výzva."

V sobotu sa tak pod Dubňom stretnú semifinalisti Slovenského pohára, ktorí si to zároveň medzi sebou rozdajú o finále. Šošoni a Michalovčania sú pritom jedinými zástupcami skupiny o titul. "Je to zaujímavé. Vo štvrťfinále Slovnaft Cupu sa očakávalo, že postúpia ligisti, čo sa len potvrdilo. S Michalovcami sa tak stretneme na jar hneď štyrikrát. My sme radi predovšetkým za náš postup, ideme ďalej za vyššie spomenutými cieľmi aj v lige. Verím teda, že nadviažeme na prvé dejstvo so Skalicou, i keď vieme, že to bude úplne iný zápas. Michalovce ukazujú kvalitu, ktorú potvrdzujú aj dobrými výsledkami. Očakávam ťažký, no dobrý duel. Znova potrebujeme podať komplexný výkon, v každej situácii byť dôslední a vyriešiť ju čo najlepšie. Opäť rozhodnú práve detaily."

Tréner ozrejmil aj stav zranených hráčov. "Dlhodobí rekonvalescenti ako Lukáš Jánošík a Branislav Šušolík zaberajú individuálne, Mišo Škvarka aj s Bensonom Anangom trénujú s tímom, zdravotné problémy má ešte stále Enis Fazlagić. Vahan Bichakhchyan je stále mimo," hovorí Jaroslav Kentoš, s ktorým sme pre vás pripravili aj zaujímavý rozhovor v predzápasovom bulletine.

pozerať iba na seba a naše výkony

So začiatkom nadstavbovej časti sa blíži aj návrat kapitána Michala Škvarku. Objaví sa už na zápasovej súpiske?

tímovosť a poctivá robota

Až proti Skalici dostal na jar premiérovo príležitosť Miloš Volešák, ktorý sa po roku znova tešil so spoluhráčmi z postupu do semifinále.

"Výsledkovo to vyzerá na jednoznačný zápas, no nebolo to úplne jednoduché. Zlomilo sa to až za stavu 3:1. Opäť sme ukázali, že sme tím nielen v kabíne, ale aj na trávniku. Každý zápas potiahne niekto iný, v utorok to bol Jaro Mihalík, ktorý "vybavil" postup. Verím, že to bude aj naďalej vyzerať takto a na trávniku budeme jedna partia," hovorí Miloš, ktorý sa v niektorých fázach zápasu musel zahrievať viac sám, než ho zamestnával súper zo Záhoria. "Na zápas som sa tešil, dobre som sa pripravil a som rád, že sa so mnou v bráne vyhralo."

Práve v Michalovciach stál v bráne brankár s číslom 1, keď sme tam zvíťazili v prvom vzájomnom zápase sezóny 1:0. Tam sa na nedostatok práce sťažovať nemohol. "Bolo to ťažké stretnutie s víťazným koncom pre nás. Nie je pre mňa prekvapením, že sa Michalovce nachádzajú v hornej šestke. Dlhodobá súťaž je vždy najspravodlivejšia, tabuľka ukazuje pravdu. Teraz hráme doma, treba sa nachystať a ukázať v stretnutí poctivú robotu a tímovosť." Skalica bola naozaj zameraná na defenzívu, ktokoľvek bude stáť v bráne žltozelených v sobotu, musí myslieť na väčšiu porciu striel a príležitostí súpera. "Určite to nebude od Michaloviec až taký defenzívny blok, ako predviedli Skaličania. Vždy sa však súperi na našej tráve zameriavajú na defenzívu, pretože držaním lopty ich väčšinou dokážeme zavrieť. Aj Michalovce teda budú hroziť najmä z brejkov."

Do nadstavbovej časti vstupujeme z druhého miesta, čo je oproti minulej sezóne skok nahor o dve miesta. Na mužstve cítiť pohodu. "Vždy to ide ruka v ruke s výsledkami, vážime si to a chceme sa udržať na tejto pozitívnej vlne. Nezáleží to však iba na výsledkoch, ale potrebné je robiť maximum na tréningoch i mimo nich."

Čo podľa Miloša môže priniesť ďalšie tri body do tabuľky? "Posledné zápasy sa nám darí v efektivite. Dokážeme premieňať úvodné šance a poctivou defenzívou, ochotou celého tímu to vieme pretaviť do výhry," myslí si "Volo", ktorý aj z lavičky pozorne sleduje svojich spoluhráčov. V základnej časti nás zdobil aj fakt, že sme inkasovali v 22 stretnutiach iba 23 gólov. "Môže to vyzerať, že už nie sme takí ofenzívni, no stále sme nebezpeční vpredu. Napríklad v Podbrezovej sme mali nižšie držanie lopty, ale v útoku sme hrozili, lebo na to máme typy hráčov. Aktuálne je to našou črtou, sme nebezpeční v rýchlom prechode. Doma však vo veľkej väčšine dominujeme, preto verím, že to v sobotu potvrdíme a zvíťazíme," dodáva 34-ročný gólman.

pre fanúšikov

Pripomíname balíkovú vstupenku pre tento týždeň. Fanúšikom, ktorí boli nanštvrťfinále pohára, platí utorková vstupenka aj na sobotný duel. Stačí si ju bezplatne vymeniť na Pokladniach MŠK za novú.

Už tradične nebude na prvom výkope nadstavbovej časti chýbať Fanzóna MŠK, otvorený bude aj Fanshop šošonov a pred vstupom na štadión nezabudnite ani na Bulletin MŠK, ktorý bude aj tentoraz plný zaujímavého čítania.

V rozhovore s trénerom Jaroslavom Kentošom sa porozprávame o očakávaniach striebornej priečky po základnej časti, nadstavbe, mladíkoch v základe i súperovi. Predstavíme vám bližšie tínedžera Patrika Mysloviča, ktorý sa v posledných dueloch udomácnil v stredovej formácii. Oproti minulému roku sme inkasovali v základnej časti o 13 gólov menej než vlani, môže za to defenzívny tréner Attila Malfatti, ktorý má za sebou pôsobenia s bývalým trénerom Juventusu Turín Antoniom Contem? Domáca premiéra čaká v nedeľu na B-tím, čo očakáva tréner Slavomír Konečný?

Sobotné stretnutie, ktoré má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Adam Somoláni, na čiarach asistujú Mário Roszbeck a Michal Smolák.

Facebook