Z Gentu doniesť hrateľný výsledok

Futbalisti MŠK Žilina sú už v dejisku úvodného stretnutia 2. kvalifikačného kola. Stredajší večer bude patriť v Gente oficiálnemu tréningu Šošonov a my sme predtým vyspovedali dvojicu Jaroslav Hynek a Tomáš Nemčík. Rozobrali sme s nimi útočné zbrane súpera, pozíciu favorita i prvotný pohľad na Ghelamco Arénu.

Štvrtkové stretnutie s výkopom o 20:00 hod. pred kamerami RTVS Šport povedie hlavný rozhodca Visar Kastrati z Kosova, na čiarach mu asistujú krajania Granit Hyseni a Lumturije Muhadri.


domáci nás nepodceňujú

Domáci Belgičania majú za sebou už tlačovú konferenciu i oficiálny tréning, ktorí absolvovali v stredu dopoludnia. Pre favorita pôjde o prvý zápas v novej sezóne, keďže v druhom kole boli medzi nasadenými a liga u nich štartuje podobne ako u nás až počas tohto víkendu. Minulú sezónu mal Gent veľmi úspešnú - avšak iba na európskom fronte. V domácej lige totiž skončili až na 5. mieste a zabezpečili si európsku miestenku na poslednú chvíľu. O kvalite súpera však svedčí fakt, že v Konferenčnej lige UEFA zas zotrvali až do jari, kde vo štvrťfinále vypadli na neskoršom víťazovi z West Hamu.

Tréner KAA Gent Hein Van Haezebrouck povedal na našu adresu nasledovné: "Žilina je najmladším tímom v Európe. Je disciplinovaná a dynamická. Doma hráva na umelej tráve, na ktorú nie sme zvyknutí. Ale tu u nás doma hráme na prírodnej tráve a sme pripravení a zdraví. Bude nám chýbať iba jeden zranený hráč (Depoitre). Po takmer piatich týždňoch prípravy sme pripravení na ostrý zápas, nikdy však v Európe nesmiete nikoho podceniť, a tak pristupujeme aj k štvrtku."


veľká výzva, doniesť hrateľný výsledok

Dvojica Jaroslav Hynek a kapitán Tomáš Nemčík predstúpila pred náš mikrofón aj v Belgicku. Ako sa vysporiadať s favoritom, čomu sa vyvarovať?


Facebook