UYL | Šošoni, Dortmund & vypredaný štadión. Epická bitka je za rohom!

Je to tu! Dlhoočakávaný futbalový sviatok – play-off mládežníckej Ligy majstrov proti Borussii Dortmund. Šance sú vždy na 50 na 50, meno súpera hovorí možno jednoznačne, postúpiť ale chceme na domácom trávniku my. Snáď nám k tomu pomôže aj vypredaná kulisa a vaša podpora. Ste pripravení? Lebo my áno!

Stretnutie má na Štadióne MŠK Žilina výkop v stredu o 16:30 hod. a povedú ho arbitri z Estónska. Priamy prenos môže sledovať na Voyo.

ŽIADAME VŠETKÝCH FANÚŠIKOV, ABY PRIŠLI NA ŠTADIÓN DOSTATOČNE VOPRED A PREČÍTALI SI ORGANIZAČNÉ POKYNY.


o súperovi

Borussia Dortmund

Rok založenia: 1909

Klubové farby: žltá, čierna

Štadión: Signal Iduna Park (kapacita 81 264 divákov)

Umiestnenie v lige U19:

  • aktuálna sezóna: 1. miesto (39 bodov po 14. kolách – Juniorská Bundesliga Západ)
  • minulá sezóna: 2. miesto (prehra vo finále proti 1. FSV Mainz 05)

Tréner U19: Mike Tullberg (Dánsko)

Kompletné predstavenie súpera nájdete v tomto článku.


typický nemecký futbal

Pán tréner, už len pár dní nás delí od futbalového sviatku proti Borussii Dortmund. Cítite nervozitu alebo nadšenie?

"V prvom rade je dôležité spomenúť, koľko úsilia nás stálo dostať sa až do tejto fázy súťaže. Sme radi, že sme až tu a podarilo sa nám pravdepodobne vypredať štadión. Každým dňom stúpa aj napätie a nervozita, ale to je normálne pred takýmto zápasom."

Ako prebiehala príprava na mládežnícku Ligu majstrov? Bola v niečom iná ako zvyčajne?

"V príprave sme výraznejšie nič nemenili. Mali sme dostatok materiálu o súperovi a napozerali sme aj skoro všetky zápasy zo skupiny Youth League."

Kvalita mladíkov z Dortmundu je veľká, čo potvrdzujú aj ich tohtosezónne výsledky. V čom vynikajú?

"Je to typický nemecký futbal, čiže organizácia hry je na prvom mieste. Či už v útočnej alebo obrannej fáze je ťažké hľadať nejaké slabiny. Zdobí ich takisto disciplína a individuálna kvalita každého jedného hráča. Na každom poste majú komplexných hráčov - technicky aj takticky."

Upozorňujete chalanov na nejaké výnimočné individuality v tíme súpera?

"Áno, sú tam, ale dvaja kľúčoví hráči už stihli súpera počas zimy opustiť. Útočník Julian Rijkhoff prestúpil do materského Ajaxu Amsterdam a stopér Hendry Blank do Salzburgu. Aj to svedčí o kvalite akadémie BVB, keďže o ich mladých hráčov je tiež veľký záujem. Samozrejme, stále majú veľkú kvalitu, a to najmä v ofenzíve. Spomínal som však, že každý jeden v zostave je kvalitný a bolo by veľmi ťažké hľadať nejakú slabinu."


kvalita na úrovni sparty

Prianie všetkých fanúšikov Šošonov je jasné – a to postup. Aký priebeh očakávate, resp. aký by nám vyhovoval?

"Do stretnutie pôjdeme určite rovnako ako so Spartou, s pokorou a rešpektom voči súperovi. Veríme si však, že vieme hrať vyrovnané zápasy aj s kvalitným súpermi, čo sa ukázalo aj proti Sparte. Tú vidím na podobnej úrovni ako Dortmund a dokázali sme s ňou hrať otvorenú partiu, dovolím si tvrdiť, že byť aj lepší v súčte dvojzápasu. Pre nás bude dôležité, aby ľudia, ktorí prídu na futbal, odchádzali domov takisto spokojní ako po Sparte. Uvidíme, či nám bude dopriaty postup alebo nie."

Čo sa týka základnej zostavy, máte už jasno? Bude podobná ako na jeseň proti Sparte?

"Rozhodujeme sa ešte na 1-2 postoch a veríme najmä, že chalani budú všetci zdraví. Niektorí hráči mali zdravotný výpadok, čo budeme musieť zohľadniť. Verím, že trafíme ideálnu zostavu."

Štadión bude pravdepodobne vypredaný. Môže to nejako zavážiť alebo ovplyvniť duel?

"Je fajn, že sme si v tomto smere prešli postupnými krokmi. Najviac to bolo cítiť proti Pafosu v prvom polčase, kedy mali chalani od nervozity zviazané nohy. Proti Sparte prišlo viac ľudí, no už to chalanom nespôsobovalo takú nervozitu. Verím, že tomu bude rovnako aj teraz. Tribúny treba vnímať pred duelom, na rozcvičke, potom sa už však musíme sústrediť na svoju hru.”


priamy prenos

Zápas mládežníckej Ligy majstrov medzi Šošonmi a Borussiou Dortmund bude vysielať internetová platforma Voyo.


rozhodcovia

Play-off kolo mládežníckej Ligy majstrov povedú rozhodcovia z Estónska. Hlavným arbitrom bude Joonas Jaanovits, ktorému na čiarach budú asistovať Aron Härsing a Sander Saga. Štvrtým rozhodcom bude Slovák Michal Očenáš.


parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P1 za západnou tribúnou - vstup popri Holiday Inn iba pre osobné vozidlá, 
  • Parkovisko P3 za východnou tribúnou - umožnený vstup výhradne z Ľavobrežnej ulice aj pre "vlastné" autobusy organizovaných skupín - viď mapka (od Uhoľnej ulice bude vjazd zatvorený). 
    • Parkoviská budú oficiálne otvorené od 12:00 hod.
  • Pri príchode aj odchode zo štadióna budú otvorené zjazdy a výjazdy z Ľavobrežnej ulice (výpadovka na smer Martin).
  • Odporúčame prísť na štadión pešo, resp. zaparkovať v meste na priľahlých parkovacích plochách alebo v OC Mirage a prísť na štadión pešo popod železničnú stanicu.
  • Pohyb poza severnú tribúnu bude z dôvodu bezpečnosti (stavebné práce) zakázaný. Preto ak zaparkujete za východnou tribúnou a chcete ísť na severnú tribúnu alebo do fanshopu, musíte to obísť okolo južnej a západnej tribúny.

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý bude otvorený aj v stredu.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v stredu otvorený od 14:30 - 18:00 hod. V predaji budú pri príležitosti tohto stretnutia aj špeciálne šály! Šály si budete môcť zakúpiť aj v stánku za východnou tribúnou.


Facebook