Timo Jambor v role žrebujúceho: Mierna tréma, zlaté ruky
Naozaj netradičná úloha bola zverená do rúk nášho útočníka a už bývalého reprezentačného kapitána Slovenska výberu do 19 rokov z letného EURO tejto vekovej kategórie Timoteja Jambora.

Vo švajčiarskom sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) sa totiž z jeho rúk žrebovali skupiny 1. fázy kvalifikácie ME 2024 a skupiny Elite Round. Okrem toho si "Džambi" ako zástupca tímu Slovenska U19 zo spomínaných ME prebral Cenu Fair-play.


super skúsenosť, zážitok do konca života

Vo štvrtok sa vo švajčiarskom Nyone uskutočnil žreb kvalifikačných skupín o ME do 19 rokov. Na tom by nebolo nič výnimočné, keby na tomto žrebe nemal priame zastúpenie aj náš klub. Veľmi dôležitú úlohu, a to žrebovanie a vyťahovanie loptičiek, mal totiž na starosti útočník MŠK Žilina Timotej Jambor.

"Dozvedel som sa to v októbri, kedy mi vedúci reprezentačného tímu písal, že sa takéto niečo bude konať. Som rád, že klub ma na dva dni uvoľnil a mohol som si vyskúšať naozaj netradičnú úlohu," začal opisovať svoj dvojdňový výlet reprezentačný útočník. "Okrem žrebovania som prebral Cenu fair-play za letné ME U19 (pozn. red.: za najmenej žltých kariet pre slovenské mužstvo). Miernu trému som pociťoval, až keď sme pricestovali do Švajčiarska a videl som toľko cudzích ľudí. Bolo to prvýkrát, čo som niečo také robil pred ľudmi. Našťastie som mal ľahkú robotu, a to len ťahať loptičky z koša a podávať ich pánovi, ktorý ich už potom otváral," opísal ceremoniál rodák zo Svitu. 

Napodiv to celé trvalo niekoľko hodín. "Začínalo to o 9:00 ráno a končilo až okolo 14:00 hod. Žreboval som kategórie U19 a U19 Elite round. Myslím si, že Slovákom som vytiahol super skupiny. Hlavne ročníky 2004 boli veľmi radi, že som im vyžreboval celkom prijateľnú skupinu (Grécko, Írsko, Estónsko) a viacerí mi písali, že mám zlaté ruky. Priznám sa, že som vôbec nevedel, čo od toho čakať. Teraz už môžem povedať, že to bola super skúsenosť a zážitok na celý život," dodáva náš odchovanec, ktorý už v piatok figuroval v prípravnom zápase proti Karvinej.


Záznam zo žrebu môžete zhliadnuť na oficiálnej stránke UEFA.

Facebook