Taofiq Jibril na hosťovanie do Zlatých Moraviec
Vedenie MŠK Žilina uvoľnilo 23-ročného útočníka Taofiqa Jibrila na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny k ligovému konkurentovi zo Zlatých Moraviec. Nigérijčan, ktorý strelil v žltozelenom drese hneď niekoľko dôležitých gólov, odohral za necelý rok a pol v "A"-tíme 39 zápasov, v ktorých skóroval celkovo sedemkrát.

v moravciach s väčším priestorom na trávniku

Nigérijský útočník patril na začiatku sezóny medzi pravidelných členov základnej zostavy, resp. k jej striedajúcim žolíkom. Gólovo sa presadil najmä v európskych predkolách, keď napol sieť gruzínskeho Dila Gori, dôležitý gól si pripísal aj proti Apollonu Limassol a ako jediný žltozelený hráč sa presadil aj proti Jabloncu. Následne však prišlo zranenie, ktoré ho vytlačilo nielen z gólovej produktivity, ale postupne aj zo zostavy. 

Africký zakončovateľ, ktorý pôsobí pod Dubňom od septembra 2020, sa v zimnej príprave kvôli chorobe nezúčastnil ani sústredenia v Emirátoch a momentálne nemal isté miesto v zostave. Práve preto sa zrodilo jeho hosťovanie do Zlatých Moraviec, proti ktorým nám mimochodom vystrieľal v play-off baráži o Konferenčnú ligu postup do Európy, kde bude pôsobiť do 30. júna 2022 a kde by mal dostávať väčší priestor v zápasoch Fortuna ligy. 

Taofiqovi držíme palce na hosťovaní a prajeme počas jari pevné zdravie.

Facebook