Stredajší pohárový zápas celého regiónu

Takto pokojne môžeme nazvať premiérový súboj Šošonov v rámci 56. ročníka Slovenského pohára. Už v stredu nás totiž čaká prestížny duel pre celý žilinský región a predovšetkým obec Horný Hričov. Žltozelení sa predstavia v rámci Slovnaft Cupu u šiestoligistu, s ktorým nás spája hneď niekoľko trénerov či hráčov. 

Duel vo futbalovom areáli pod agátmi má výkop v stredu o 17:00 hod. pred kamerami MŠKŽilinaTV a pod rozhodcovskou taktovkou Filipa Malárika.


životné stretnutie

Zápas storočia. Tak označili domáci predstavitelia súboj so Šošonmi, ktorí majú aj v Hričove svoju fanúšikovskú obec. Tá však pôjde v stredu nabok, keďže Horný Hričov sa v 1. kole Slovnaft Cupu postaral o veľké prekvapenie na úkor Makova, ktorý vyradil po výsledku 3:2. Začiatok VI. ligy je zatiaľ pre zverencov trénera Mariána Vydru vcelku vyrovnaný k prehre a výhre pridali dve remízy.

Spomínané prepojenie s obcou predstavuje klán Káčerovcov, ktorí si môžu v stredu zapísať nevídanú vec - otec s bratom na domácej strane - Miro Káčer na žltozelenej strane barikády.

Druhou známou rodinou z Hričova, ktorá je dlhoročne spätá s MŠK, sú Nemčíkovci. Práve Anton, otec nedávno odídeného Tomáša a náš dlhoročný skaut a tréner, sa zas postará o slávnostný výkop.

Lákadiel je tak viacej. A my sme radi, že sa budeme môcť predstaviť doma v našom regióne.


reklama na futbal v regióne

Šošoni štartujú pohárovú súťaž iba niekoľko kilometrov od Žiliny, čo vždy vzbudzuje záujem širšieho okolia. Ako vníma tréner Michal Ščasný pohárovú súťaž i špecifikum prvých kôl?

"Určite pozitívne, pretože pre mužstvá z nižších líg je to sviatok. Všetci sa tešia, aj ľudia z okolia, ktorí sú taktiež naši fanúšikovia. Bude to pre nich špecifický zápas. Určite je to reklama pre ľudí, ktorých by sme mohli pritiahnuť aj na náš štadión. Tešíme sa na túto konfrontáciu a veríme, že dopadne k spokojnosti po všetkých stránkach."

Ako sa kryštalizuje zostava na stredu? "Istotne necháme niektorých hráčov oddýchnuť, resp. niektorí budú mať tréning namiesto zápasu. Každopádne dostanú príležitosť aj hráči, ktorí toho v lige veľa nenahrali. Stále je to však pre nás dôležitý zápas, pretože pohárová súťaž má veľkú cenu a dôležitosť. Hoci nie v základnej zostave, no pristúpime k tomu maximálne zodpovedne."


vstupenky

Vstupenky na pohárový zápas sa budú predávať priamo pred futbalovým areálom v Hričove.

Ceny stanovil domáci klub nasledovne:

  • muži: 6€
  • ženy: 3€
  • deti do 18 rokov: zdarma.

rozhodcovia

Pohárový duel 2. kola, ktorý štartuje v Hričove o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Malárik. Na čiarach mu asistujú Anton Hrenák a Dávid Hrobárik.


priamy prenos

Stretnutie proti Hričovu budete môcť sledovať naživo na našom YouTube kanáli MŠKŽilinaTV.

Facebook