Srbský strelec a gambijský bek nový posilami projektu

Čerstvými akvizíciami pre káder projektu "B+19" sú srbský zakončovateľ Vuk Atanasijević a gambijský krajný obranca Basirou Badjie. Rodák z Belehradu a odchovanec tamojšieho klubu FK Brodarac Belehrad podpísal pod Dubňom zmluvu na tri roky do konca sezóny 2026. Mladík z Gambie prichádza z klubu Gambinos Stars na dve sezóny do roku 2025 s možnosťou opcie. Obaja majú iba 18 rokov, a tak môžu nastupovať za žltozelenú rezervu, ale aj kategóriu U19.

Vuk a Basirou, vitajte v Žiline a nech sa vám darí!


posily na zvýšenie konkurencie

Detaily prestupov objasnil riaditeľ Akadémie MŠK Jaroslav Bačík. Čím nás Vuk a Basirou zaujali?

Vuk je hráč, ktorého sme dlhodobo sledovali. Ide o posilu na hrot útoku, aby zvýšil gólovú efektivitu v kategórii do 19 rokov a následne aj v "B"- tíme. Veríme, že sa mu bude dariť a pomôže nám aj v mládežníckej Lige majstrov."

"Basiroua sme si ako ľaváka vybrali na pozíciu ľavého "wingbacka", na ktorej by mal zvýšiť konkurenciu. Jeho prednosťami sú veľmi dobré čítanie hry, práca s priestorom či riešenie herných situácií. Uvidíme, ako sa mu v tomto konkurenčnom prostredí bude dariť."


motiváciou práca s mladými i youth league

Talentovaný útočník Vuk Atanasijević, ktorý môže alternovať aj na krídle, zaznamenal v minulom ročníku srbskej súťaže do 19 rokov v 24 zápasoch 14 presných zásahov. Prečo sa rozhodol prestúpiť práve k Šošonom?

"Žilina je pre mňa veľký klub, ktorý ma zároveň môže v mojej kariére posunúť ďalej. Počul som, že sa tu kvalitne pracuje s mladými hráčmi, čo tiež pri mojom rozhodovaní zavážilo. V srbskom futbale nie je momentálne ideálna situácia, a tak som rád, že som dostal šancu v Žiline."

Zavážila aj možnosť zahrať si mládežnícku Ligu majstrov?

"Určite áno. Takúto veľkú súťaž som ešte počas svojej kariéry nehral, takže verím, že v nej dostanem šancu a potiahnem Šošonov minimálne tak ďaleko ako pred dvomi rokmi."

Už si stihol absolvovať prípravné i jeden majstrovský zápas. Ako sa zatiaľ cítiš v Žiline?

"Stihol som sa už aklimatizovať, pričom so všetkým mi pomáha môj krajan Boris Krstić. Sadol som si aj s ostatnými spoluhráčmi, či už na ihrisku, alebo mimo neho. Som šťastný, že sa mi v prvých zápasoch za Žilinu podarilo streliť aj nejaké góly, najmä ten do siete Aston Villy si veľmi cením."

S akými cieľmi prichádzaš do MŠK? Aké sú tvoje sny do budúcnosti?

"Chcem sa prepracovať do prvého družstva a strieľať veľa gólov, aby som Žiline pomohol k dobrým výsledkom. Mojím najväčším snom je hrať za Real Madrid, ale na to musím ešte veľa pracovať a postupne sa posúvať vyššie."


cítim sa už ako doma

Rýchlonohý krajný obranca Basirou Badjie bude v systéme 3-4-3 nastupovať zvyčajne na kraji stredovej formácie. Prečo sa rozhodol prestúpiť práve k Šošonom?

"Z môjho pohľadu je Žilina skvelé miesto pre rozvoj mojej kariéry. Jednoznačne ide o ďalší krok na ceste za mojím futbalovým snom."

Zavážila aj možnosť zahrať si mládežnícku Ligu majstrov?

"Samozrejme, mládežnícka Liga majstrov je výbornou príležitosťou pre všetkých mladých hráčov v Žiline, aby sa zviditeľnili. Verím, že aj ja si budem môcť vyskúšať súboje s kvalitnými európskymi súpermi."

Už si stihol absolvovať prípravné i jeden majstrovský zápas. Ako sa zatiaľ cítiš v Žiline?

"Cítim sa ako doma, ako keby som bol v Gambii. Všetci sú na mňa milí, snažia sa mi pomôcť a v šatni je zábava. Slovenský jazyk je pre mňa veľmi zvláštny, no všetko nám prekladajú, takže to je v poriadku. Zatiaľ sa mi tu veľmi páči, i keď na Slovensku je úplne iná kultúra ako u nás."

S akými cieľmi prichádzaš do MŠK? Aké sú tvoje sny do budúcnosti?

"Chcel by som sa dostať do prvého tímu, pravidelne hrávať a získať nejakú trofej. Následne by som si rád vyskúšal top európske ligy, mojím snom je hrať za Chelsea v Premier League."


Facebook