Škriniar Cup premiérovo ovládli Šošoni. Veľká gratulácia!

Počas víkendu od 2. do 4. augusta napísal svoju štvrtú kapitolu medzinárodný mládežnícky turnaj pre kategóriu U14 – Škriniar Cup. V tomto veku už pôsobila v Akadémii MŠK Žilina jedna z jej najjagavejších hviezd – aktuálne obranca francúzskeho PSG a slovenskej reprezentácie Milan Škriniar.

Šošoni si zmerali sily s tímami z celej Vyšehradskej štvorky a Rakúska. Z premiérového triumfu sa napokon tešia žltozelení, ktorí odsunuli na druhú priečku minuloročného šampióna Lech Poznań. Paráda, gratulujeme!


medzinárodný turnaj pod záštitou hviezdy

Starších žiakov čakala ešte pred štartom nového ročníka kvalitná medzinárodná konfrontácia. Od piatka 2. augusta do nedele 4. augusta sa predstavili na 4. ročníku domáceho Škriniar Cupu.

Šošoni si to na turnaji pod záštitou nášho svetoznámeho odchovanca Milana Škriniara rozdali v Závodí proti tímom – SK Slavia Praha, KKS Lech Poznań, MTK Budapest, FK Austria Wien. 

Hralo sa systémom každý s každým, 2 x 25 minút.


konečné poradie

1. MŠK Žilina (SVK) – 9 bodov

2. KKS Lech Poznań (POL) – 9 bodov

3. MTK Budapest (HUN) – 7 bodov

4. FK Austria Wien (AUT) – 3 bodov

5. SK Slavia Praha (CZE) – 1 bod


individuálne ocenenia

Najlepší hráč turnaja: Bruno Labant (MŠK Žilina)

Najlepší brankár turnaja: Benjámin Bomlász (MTK Budapest)

Najlepší strelec turnaja: Antoni Balcer (KKS Lech Poznań)


výsledky turnaja

piatok 2.8.

FK Austria Wien - MŠK Žilina 1:2 (1:1) Góly MŠK: Blaščík, Krempaský

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "Dnes sme boli herne lepším družstvom. Dobre sme získavali lopty z pressingu, ale v útočnej fáze sme sa zdĺhavým riešením dostávali do málo nebezpečných situácií. V druhom polčase sme šli za víťazstvom, vytvorili sme si viac zaujímavých situácií a súpera sme do ničoho nebezpečného nepustili. Chlapcov chcem pochváliť za prístup k zápasu."

MTK Budapest - SK Slavia Praha 2:2


sobota 3.8.

SK Slavia Praha - MŠK Žilina 0:3 (0:3) Góly MŠK: Krempaský, Juhaniak, Herkeľ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "V prvom polčase sme hrali výborne. Boli sme aktívni, súpera sme nepúšťali z vlastnej polovice, vytvárali sme si šance a zaslúžene sme vyhrávali. Po polčase sa hra vyrovnala, z oboch strán prišlo veľa nepresností. Súper sa snažil niečo s výsledkom urobiť, ale v defenzíve sme to ustáli."

KKS Lech Poznań - FK Austria Wien 2:1

MŠK Žilina - MTK Budapest 0:2 (0:1)

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "Zápas proti fyzicky vyspelému a veľmi dôraznému súperovi sme nezvládli najmä v hlavách. Od začiatku duelu sme prehrávali osobne súboje a po zisku lopty sme ju neskoro odovzdávali. Z toho vznikali straty a súper si vytváral tlak. Súper zaslúžene vyhral a je veľa podnetov, ktoré si z tohto stretnutia musíme vziať."

SK Slavia Praha - FK Austria Wien 0:4

KKS Lech Poznań - MTK Budapest 3:0


nedeľa 4.8.

SK Slavia Praha - KKS Lech Poznań 0:4

FK Austria Wien - MTK Budapest 0:1

KKS Lech Poznań - MŠK Žilina 3:4 (3:2) Góly MŠK: Blaščík 3, Hutira

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "Vo výbornom mládežníckom zápase sa hralo vo vysokom tempe. Nezachytili sme úvod a dostali sme dva góly z protiútokov. Potom sme mali herne navrch, dostávali sme súpera pod tlak a boli sme nebezpeční pred jeho bránou. Do druhého polčasu sme išli s gólovým mankom a museli sme otáčať. Hneď v úvodnej minúte sme vyrovnali. Potom sa hralo skôr medzi šestnástkami, súper čakal na našu chybu, ktorá našťastie neprišla a päť minút pred koncom sme dokázali zápas otočiť. V emočne vypätom závere sme udržali víťazstvo a tešíme sa z prvenstva. Chlapcov chcem pochváliť za nasadenie a víťaznú emóciu, ktorú vytvorili dnes v družstve. Gratulujem im k prvenstvu."


Facebook