”Šesťbodové” derby proti Bystrici + výjazd fanúšikov
Každé víťazstvo je za tri body, no v kontexte tabuľkového postavenia a hlavne rivality chutí to nad Duklou Banská Bystrica dvojnásobne. A práve za ním pôjdeme spoločne s vami v rámci 14. kola Fortuna ligy, v ktorom Šošoni cestujú po ôsmich rokoch na zrekonštruované Štiavničky. V preview tradične očami trénera na aktuálne témy z kabíny, v riadkoch nižšie aj všetky informácie pre fanúšikov cestujúcich do Bystrice.

Sobotný súboj s výkopom o 18:00 hod. povedie Peter Kráľovič.


novinky u súpera

Nováčik z Bystrice je doposiaľ príjemným spestrením ligy a do určitej miery aj prekvapením, vzhľadom na aktuálne tabuľkové postavenie. Mužstvo trénera Michala Ščasného, ktorý to má vyskladané najmä okolo nášho bývalého hráča Róberta Polievku, dokázalo zobrať body aj z ihrísk Trnavy či Trenčína. Aj vďaka nim je v tabuľke hneď za nami na 7. mieste, pričom rozdiel troch bodov predznamenáva dôležitosť stretnutia.

Ako prišla pre nás prvá výhra v ročníku práve proti Bystrici, tak aj teraz potrebujeme prvú výhru v odvetnej časti, v ktorej to bude boj o prvú šestku. V ňom nám môžete pomôcť priamo na tribúne v Bystrici, kde sa chystajú aj ostatní Šošoni (informácie o výjazde nižšie). Naposledy sme na Štadióne SNP nastúpili na jar 2015, kedy sme po dvoch góloch Jara Mihalíka a jednom presnom zásahu Mateja Jelića zvíťazili 3:0.


špeciálny nádych

Zverenci trénera Jaroslava Hynka majú za sebou náročný duel proti Dunajskej Strede, ktorý ich napriek dobrému úvodu poriadne vyškolil. Ako uchopiť túto skúsenosť?

"Po 65. minúte sa nám tento zápas úplne rozbil. Gól na 2:3 z nášho pohľadu nami poriadne otriasol, to bol kľúčový moment aj po debate s hráčmi. Teraz to vyzýva k tomu, aby sme na to čo najrýchlejšie zabudli. Profesionálny futbal vás núti zabudnúť a ísť ďalej. Takéto duely sú ale pre nás obrovská studňa informácií pre týchto chalanov. Aj preto je to potrebné to rozpitvať, baviť sa o tom v pokoji, bez emócií. Na videu sme si vytiahli nielen negatíva, ale aj pozitíva. Je rozdiel, keď niekto rieši niečo laxne, podcení situáciu. Alebo to v daný moment súper vyrieši lepšie. Boli tam oba prípady. My sa nechceme v chybách zbytočne hrabať, ale chceli sme vytiahnuť podnetné veci, aby sme na nich mohli zapracovať a individuálne sa posunúť. Mali sme zdravé sebavedomie, no domáci nás vyškolili a najmä sme im to uľahčili. O to viac to chceme teraz napraviť."

Všetci žltozelení veria, že päť inkasovaných gólov bol jednorazový výbuch.

"Naša hra sa v globále zreteľne zlepšuje. Aj defenzívne podnety chalani vnímajú, ale niekedy viac zapracujeme na jednom a druhé vypláva na povrch. Vždy je to v závislosti od súpera. Chalani neklesajú na duchu, ale nelietajú ani v oblakoch. Nie je to pre nás facka úplne iba v negatívnom slova zmysle, no aj Dunajskú berieme ako ďalší podnet, ktorý potrebujeme pri našej práci. Vieme, že musíme prehlbovať defenzívnu činnosť. Nie je to otázka organizácie hry alebo rozostavenia, skôr ide o súčinnosť a individuálne čítanie hry. Potrebujeme byť trpezliví a zamerať sa na veci, ktoré nám stretnutia momentálne berú."

Sobotný súboj proti Bystrici má viacero špecifík.

"Každý "manšaft" má svoje individuality. Niektorý menej, iný viac. To sa týka aj Banskej Bystrice. Teraz sa navyše hrá aj o dôležité body v tabuľke, každý bojuje o prvú šestku. Navyše pre nás a našich fanúšikov ide o derby. Je tu teda veľa faktorov, ktoré dajú sobote špeciálny nádych. Doma sme proti Bystrici zaknihovali prvú výhru v sezóne, veci sa nám darili a vyskúšali sme si, že proti nim vieme hrať. Teraz na nás budú určite lepšie pripravení. Je to pre nás dôležitý duel, všetci vnímame aj vyššie spomenuté faktory. Vieme, že nás prídu podporiť fanúšikovia. Zakričať si s nimi aj po tomto zápase proti Bystrici by bola paráda. Preto k tomu chceme pristúpiť maximálne zodpovedne. Verím, že sa z DAC-u otrepeme a v sobotu zamakáme. Chceme ten zápas vyhrať, určite sa nám ambícia nemení," dodáva český kormidelník Šošonov, ktorý povedie svoj 16. súťažný duel na lavičke MŠK.


sektor hostí | výjazd

Predaj vstupeniek bude prebiehať v sobotu priamo pred vstupom do sektoru hostí na štadióne v Banskej Bystrici (viď mapka) u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

Žiadame všetkých, aby ho kontaktovali vopred vzhľadom na vyšší počet záujemcov.

Fanúšikovská skupina ULTRAS Žilina plánuje spoločný výjazd vlakom, ktorý má v sobotu zo Žiliny odchod o 14:40 (R 607 Tatran).


rozhodcovia

Sobotný duel 14. kola Fortuna ligy, ktorý má v Banskej Bystrici výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Na čiarach mu asistujú František Ferenc a Tomáš Straka.


priamy prenos

Stretnutie proti Bystrici budete môcť sledovať naživo na internetovej platforme VOYO.


Facebook