Pred Trnavou hnaní prvou výhrou, dobrou energiou i chuťou zlepšovať sa
Po úspešnom derby čaká futbalistov MŠK Žilina ďalší súboj s veľkým rivalom. Tentoraz si na neho musíme počkať až do úplného záveru víkendu, keď sa až v nedeľu večer predstavíme na ihrisku trnavského Spartaka. Pred súbojom 4. kola sme s trénerom Jaroslavom Hynkom okrem iných prebrali skúsenosti, ktorými po Bystrici disponuje aj Spartak.

Nedeľná dohrávká má v Trnave výkop o 20:30 hod. pod taktovkou hlavného rozhodcu Petra Ziembu. Vstupenky sa budú pre Žilinčanov predávať priamo pred sektorom hostí.


novinky u súpera

Minulú sezónu môžu v Spartaku považovať za vydarenú. Hoci boj o ligový titul im ušiel s predstihom a okrem Slovana ich predbehol aj Ružomberok, v Slovnaft Cupe si to bíli andeli vynahradili dvojnásobne. Na ich štíte skončili vo štvrťfinále aj Šošoni, no a napokon sa tešili z celkového prvenstva v Slovenskom pohári. Po minuloročnom bronzovom stupienku v lige majú v Slovenskom Ríme opäť iba tie najvyššie ambície, dieru po Martinovi Škrtelovi zaplnil na stopérskej pozícii Lukáš Štetina, stred poľa vystužil Samuel Štefánik a k nášmu rivalovi nakoniec odišiel aj odchovanec Akadémie MŠK Žilina Jakub Paur. 

Tréner Michal Gašparík tak opäť vyrukuje do tejto sezóny so skúseným kádrom, ktorý okrem troch odohratých kôl Fortuna ligy stále pôsobí aj v európskych kvalifikačných kolách. Najskôr prešiel v role favorita cez waleský Newtown, no a vo štvrtok odohral doma úvodný duel 3. kvalifikačného kola Konferenčnej ligy UEFA proti poľskému Rakowu Czestochowa, ktorý však nezvládol a do Poľska si do budúcotýždňovej odvety vezie dvojgólové manko po prehre 0:2.


trnava špecifická, no nevnímam predošlé stretnutia

Prvá výhra kabíne Jaroslava Hynka pochopiteľne dobre padla a zachutila. Ako sa prejavila na tréningoch?

„Určite nám pomohla v tom, že chalani majú ďalej veľkú chuť pracovať a posúvať veci, ktoré sa nám podarili proti Bystrici. Bolo ich možno iba pár, no pomohli nám k víťazstvu. Mohli sme teda počas týždňa naďalej prehlbovať súčinnosti v ofenzíve i defenzíve. A mohli sme pridať na náročnosti, na to bola totiž výborná klíma a podhubie. Využili sme to teda.“

Jednou výhrou to však určite nekončí...

„Ukáže sa to v ďalších stretnutiach, pretože to treba aj potvrdzovať. Výsledky samé neprídu. Treba byť precízni a na každého súpera sa dobre pripraviť. Trnava má náročný program, no má aj veľkú kvalitu. Víťazstvo bolo pre nás dobrou spätnou väzbou. Sme na dobrej ceste, ale pred nami sú ďalšie zápasy a výkony, ktoré musíme udržiavať a ešte zlepšovať.“

Trnava vo štvrtok vstúpila do 3. kvalifikačného kola Konferenčnej ligy UEFA prehrou 0:2 proti poľskému Rakowu.

„Nechceme sa zameriavať na to, že Spartak hral vo štvrtok náročný duel. Nevieme, aké majú v Trnave priority, no každý chce zvládnuť najbližší duel. Určite to napriek európskym povinnostiam nepodcenia. Množstvo ľudí, s ktorými sa bavím, vníma duel s Trnavou veľmi náročne a špecificky. Verím preto, že k tomu pristúpime na sto percent.“

Navyše súboje s Trnavou sú vždy vybičované a emotívne.

„V doterajších zápasoch bol Spartak v hre veľmi aktívny. Sme pripravení na rôzne alternatívy. Pre mňa je vzájomný duel proti Trnave premiérový, nevnímam predošlé stretnutia, predošlé taktické zámery súpera. Určite máme inú energiu, tak verím, že aj zápas bude iný než tie predošlé. Dúfam, že si urobíme nový východiskový bod do ďalšej práce."

Bystrica mala viacero starších hráčov, Trnava ich má možno ešte viac.

"Navyše Trnava je v rýchlosti a dynamike prejavu inde než Dukla. Má obrovské skúsenosti, preto si musíme dávať pozor, aby sme hrali rýchlo a ešte o dva stupne pridali. Určite musíme byť pripravení na osobné súboje. Hráči sa v nich neustále zlepšujú a zisťujú, že vedia hrať aj telo na telo.“

Zdravotný stav je ďalšia potešujúca správa.

„Keď si odmyslíme dlhodobo zranenú dvojicu Anang, Javorček, tak máme iba drobné šrámy. Inak sme takmer v stopercentnom stave, koho môžeme použiť. Mužstvo pracuje, je zdravé a v dobrej energii. My si tak môžeme zvoliť viaceré taktické varianty podľa toho, koho budeme v nedeľu potrebovať."


otvorený aj sektor hostí

Predaj vstupeniek do sektoru hostí bude prebiehať v nedeľu priamo pred štadiónom v Trnave u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). Žiadame všetkých potenciálnych záujemcov, aby ho vopred kontaktovali a predišli tak čakaniu.

Cena vstupenky je 10€.


rozhodcovia

Nedeľný televízny duel 4. kola Fortuna ligy, ktorý má v Trnave výkop o 20:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Ziemba. Na čiarach mu asistujú Peter Bednár a Daniel Poláček.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo na stanici Dajto a na internetovej platforme VOYO.

Facebook