Patrik Myslovič prestupuje do Bulharska

Odchovanec Akadémie MŠK Žilina Patrik Myslovič, ktorý si už vyskúšal hosťovanie v Škótsku, opúšťa Šošonov tentoraz natrvalo. Vedenie žltozelených sa dohodlo s bulharským Levski Sofia na permanentnom prestupe 22-ročného záložníka.

Myslo pôsobil v MŠK Žilina od roku 2014, pričom za viac ako päť sezón v "A"-tíme odohral dokopy 120 zápasov s bilanciou 15 gólov a 8 asistencií.


do konca života fanúšikom Žiliny

Ľavonohý ofenzívny záložník, ktorý si zahral so Šošonmi okrem iného aj mládežnícku Ligu majstrov, prišiel pod Dubeň z Martina. Od kategórie U14 si prešiel všetkými kategóriami a za trénera Kentoša dostal prvú šancu v "A"-tíme. Tej sa chopil a roky patril medzi stabilné súčasti základnej zostavy. Po opätovnom návrate z hosťovania v Aberdeen však nebol v tomto ročníku dostatočne vyťažovaný, preto sa rozhodol po vzájomnej komunikácii pre trvalú zmenu. Tým bude tradičný bulharský klub zo Sofie.

"MŠK môžem iba poďakovať za spoločných 10 rokov. Vďaka patrí všetkým trénerom a spoluhráčom, popri ktorých sa zo mňa formoval človek a futbalista, ktorým som dnes. Po návrate zo Škótska sa moja minutáž neprejavovala úplne podľa predstáv, no vždy som sa snažil pracovať na sto percent a zabojovať o svoje miesto. Keď však prišla ponuka z takého klubu, akým je Levski Sofia, potešilo ma to a nemal som príliš nad čím rozmýšľať."

"V Žiline som spoznal doživotných priateľov, čo si nadovšetko vážim. Teraz sa pre mňa začína nová kapitola, na ktorú sa teším. Verím, že ma to opäť niekam posunie. Do konca svojho života budem fanúšikom Žiliny, prajem klubu i fanúšikom len to najlepšie."


najrozumnejšie riešenie pre obe strany

Ďalší z odchovancov MŠK, ktorý sa cez akadémiu dostal až na pomyselný vrchol. Okrúhlych 120 odohratých zápasov je naozaj slušná porcia. Detaily odchodu prezrádza športový manažér MŠK Karol Belaník.

"S ponukou z Bulharska sme súhlasili najmä kvôli aktuálnej vyťaženosti Patrika. Po návrate z hosťovania v Škótsku nebol spokojný so svojou pozíciou, jeho vyťaženosť bola minimálna. Mohla v tom zavážiť zmena systému zo zaužívaného 4-3-3 na 3-4-3, ktorá sa udiala práve v čase, kedy hosťoval v Aberdeene. Príliš mu tento nový systém nesadol a s tým súvisela aj jeho pozícia na trávniku."

"Preto to vyústilo až do prestupu, ktorý je aktuálne pre obe strany najrozumnejším riešením. Patrikovi ďakujeme za takmer desať rokov v žltozelenom drese a prajeme mu v ďalšej kariére veľa úspechov a pevné zdravie."


Facebook