Odchovanec Samuel Kopásek s prvou profesionálnou zmluvou
Odchovanec Akadémie MŠK Žilina, 18-ročný obranca Samuel Kopásek sa dočkal prvého profesionálneho kontraktu. Jeden z najmladších členov "A"-tímu, ktorý sa podieľal aj na nedávnych úspechoch našej "U19"-tky v mládežníckej Lige majstrov, sa dohodol so Šošonmi na zmluve do 30. júna 2025.

odmena za dlhoročné úsilie

Ďalší z talentov Akadémie MŠK Žilina, ktorý sa vyšplhal na pomyselný vrchol. Súčasťou "A"-tímu je totiž Samuel Kopásek už od zimnej prípravy. Na ostré štarty za prvé mužstvo si však tento pravý obranca ešte bude musieť počkať. V prvom jarnom kole II. ligy sa totiž na pôde Petržalky zranil, a tak je už mesiac bez zápasov i spoločných tréningov.

"Prvú profesionálnu zmluvu beriem ako odmenu za niekoľkoročné úsilie, ktoré ma dostalo až do "A"-tímu. Vážim si dôveru vedenia klubu. Tu to však nekončí, chcem sa momentálne čo najskôr dať zdravotne dokopy a stať sa platným členom kabíny prvého tímu," hovorí náš odchovanec, ktorý je v Akadémii MŠK Žilina od kategórie U11. 

"Nový kontrakt je zvýšenou motiváciou, ktorá však už bez toho bola u mňa naozaj veľká. Prešiel som si celou mládežou a byť v kádri "A"-tímu je preto prvým splneným snom. Samozrejme, predo mnou sú ďalšie, ktoré sú spojené s úspechmi MŠK Žilina. Teším sa, že môžem byť najbližšie roky súčasťou tohto klubu a verím, že ďalšie triumfy ešte len prídu," hovorí člen reprezentácie Slovenska do 19 rokov, ktorý aj napriek aktuálnemu zraneniu sníva o júnovom európskom šampionáte tejto vekovej kategórie, ktorý sa odohrá práve na Slovensku.


Facebook