Mládež v akcii (7.2. - 13.2.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v šiestom kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


utorok 8.2.

U19: MŠK Žilina - FC Internazionale Milano 3:1 (1:0) Góly MŠK: M. Sauer 2, Vaľko | play-off o osemfinále UEFA Youth League

U11: MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov (Závodie, 12:00) | prípravný zápas


sobota 12.2.

"B": MŠK Žilina - Sigma Olomouc "B" (Štadión MŠK Žilina, 11:00) | prípravný zápas - ZRUŠENÉ

U19: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 3:3 (3:1) Góly MŠK: Chyla 2, Dikoš | 13. kolo I. LSD (dohrávka)

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U19: "V zaujímavom zápase s kvalitným súperom, sme mali dobrý a aktívny úvod, z čoho sme vyťažili aj gól. Potom sme však začali strácať stred poľa, kde nám chýbala väčšia agresivita. Urobili sme niekoľko zbytočných aj individuálnych chýb a v podstate sme domácim darovali veľmi ľahko, a v krátkom čase tri góly. V druhom polčase sme už viac-menej dominovali, pomohli nám striedania a vytvárali si šance. Žiaľ, chýbal nám väčší pokoj a miestami aj kvalita vo finalizácii. Škoda, myslím si, že sme mali aj na úplný obrat. Chlapci ale ukázali charakter, nezlomil ich ani nepriaznivý vývoj a kvalitným druhým polčasom vybojovali aspoň bod, takže si zaslúžia aj pochvalu."


U17: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:0 (0:0) | 8. kolo I. LMD (dohrávka)

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Zápas proti bojovnému a agresívnemu súperovi bez veľkých šancí na oboch stranách. My sme nepokryli hráča pri rohovom kope a inkasovali jediný gól zápasu. Dnes to bol z našej strany priemerný výkon. Prístup bol v poriadku, no chýbala nám väčšia kvalita v útočnej fáze."

U16: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 2:2 (1:1) Góly MŠK: Kubala, Pavlík | 8. kolo I. LMD (dohrávka)

Vladimír Labant, tréner MŠK Žilina U16: "V zápase priemernej úrovne sa zrodila spravodlivá remíza. Po výbornom vstupe do zápasu kedy sme už v 8. minúte dali po peknej akcii gól, sme hneď o minútu inkasovali po zaváhaní v obrane. Super hral jednoducho, veľa nakopával lopty za našich obrancov a viackrát sme na to nezareagovali včas a po dvoch takýchto situáciách sme dostali góly. Nám sa dnes nedarila naša medzihre v prechodovej fáze, ale opäť hráči ukázali charakter a hrali naplno do samého záveru. Boli za to odmenení, keď po dobre zahratej štandardnej situácii upratal hlavou loptu do siete Matúš Pavlík."


U15: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:5 (0:1) Góly MŠK: Smak 2, Tichý 2, Murček | 11. kolo I. LSŽ (dohrávka)

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sme od začiatku dostali súpera pod tlak a išli za víťazstvom. Chalanov chválim, že udržali vysoké tempo počas celého zápasu a za zvládnutie náročného spôsobu hry."

U14: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 1:5 (0:2) Góly MŠK: Michalík 2, Hrobárik, Barčík, Rýs | 11. kolo I. LSŽ (dohrávka)

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "V kvalitnom mládežníckom zápase sme dobre kombinovali a prepínali do defenzívnej činnosti."


U13: MŠK Žilina - FC Nitra 3:1 (0:0) Góly MŠK: Vrábel 2, Žatko | prípravný zápas

U12: MŠK Žilina - FC Nitra 13:0 (5:0) Góly MŠK: Ryšavý 3, Turian 2, Kapusta 2, Dikoš 2, Urbánek, Králik, M. Zuziak, Jeťko | prípravný zápas


nedeľa 13.2.

U11: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 11:7 (4:5) Góly MŠK: Zábojník 2, Dumitriu 2, Blaščík, Čurgai, Korista | prípravný zápas 

U11: MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda 20:7 (13:3) Góly MŠK: Čurgai 4, Blaščík 3, Janočko 3, Dumitriu 2, Pinčík 2, Sedliaček 2, Šimun, Smida, Pšenica, Zábojník | prípravný zápas


Ženy: MŠK Žilina - GKS Katowice 2:2 (2:1) Góly MŠK: Pružinská, Sýkorová | prípravný zápas

Marián Dlobík, tréner MŠK Žilina Ženy: "Po dvoch zrušených prípravných zápasoch, sme nastúpili proti top tímu poľskej Ekstraklasy. Úvodný tlak hostí sme ustáli a z rýchleho protiútoku sme skórovali. Po faule brankárky súper vyrovnal, ale do polčasu sme po chybe obrany opäť skórovali. Druhý polčas sa niesol v územnej prevahe hostí, ktorí po krásnej akcii vyrovnali. Veľká pochvala dievčatám za obetavý a defenzívne nadštandardný výkon. Takáto medzinárodná konfrontácia je veľkou školou pre nás všetkých."

WU15: MŠK Žilina - FA United U13 2:1 (0:0) Góly MŠK: Ďatková (pok. kop), Satinová | prípravný zápas

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Dnes nás preverili chlapci, ktorí boli počas zápasu o niečo viac aktívnejší a futbalovejší. Naša bojovnosť, chuť vyrovnať sa im a túžba po víťazstve však nakoniec slávila úspech. Výborne nám zachytali brankárky a v útoku sa skvelo ukázala K. Becíková, čo bol základ nášho úspechu."


Facebook