Mládež v akcii (3.6. - 9.6.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 23. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 6.6.

U10: FK Čadca - MŠK Žilina (Čadca, 16:00) | prípravný zápas

U9: FK Čadca - MŠK Žilina (Čadca, 17:20) | prípravný zápas


sobota 8.6.

Ženy: GFC regionálna akadémia - MŠK Žilina 1:3 (1:2) Góly MŠK: Časnochová, Čelková, Skvortsova | 10. kolo nadstavby Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Zápas, v ktorom domáce hrozili len zo štandardných situácií. Naopak, my sme sa snažili držať loptu a kombinovať. Za hru a predvedený výkon zaslúžené víťazstvo."


U15: MŠK Žilina - MŠK Fomat Martin 5:2 (2:1) Góly MŠK: Pobijak 3, Vrábel, Solovic | 14. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sa aj s prispením kvality súpera hral na túto kategóriu snaživý a otvorený futbal, aj keď nie úplne oku lahodiaci. Dokázali sme by nebezpeční v poslednej tretine ihriska, čo rozhodlo výsledkovo v náš prospech. Chlapcom a celému realizačnému tímu ďakujem. Bola to jazda."

U14: MŠK Žilina - MŠK Fomat Martin 2:0 (1:0) Góly MŠK: Rýs, Michalovič | 14. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V dobrom mládežníckom zápase, ku ktorému prispel aj súper svojím výkonom, sa hral otvorený futbal. Mali sme veľa dobrých časti hry, kedy sme dokázali súpera dostať pod tlak, chýbal tomu len ďalší gól. Chlapci si zaslúžia pochvalu."

Šošoni do 14 rokov postupujú do finále o Majstra SR, v ktorom sa vo štvrtok stretnú so Spartakom Trnava.


U13: Triangel (Láb)

MŠK Žilina - FC Zbrojovka Brno 2:2 (0:2) Góly MŠK: Blaščík, Herkeľ | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "V úvode zápasu nám chýbalo nastavenie, čo efektívny súper dokázal využiť. Je dôležité mať od úvodu aktivitu, dôslednosť, nasadenie a ochotu v útočnej aj obrannej fáze. Napriek tomu sme si dokázali vypracovať gólové príležitosti, ktoré sme však trestuhodne zahadzovali. V druhom polčase hráči nastúpili ako vymenení. Vytvorili sme si hernú prevahu. Využívali hru 1 na 1 až 1 na 2, dokázali realizovať rýchle a jednoduché herné kombinácie a často zakončovali. Opäť sme si vytvorili dostatok gólových príležitostí. V obrane bolo dôležité byť pri rýchlych protiútokoch súpera pozorný. V zakončení je potrebná väčšia dôslednosť, dôraz a prehľad. Hráčov chválime za túžbu zmeniť herný prejav tímu a zmenu v individuálnych výkonoch jednotlivcov."

MŠK Žilina - FC Petržalka 5:1 (2:0) Góly MŠK: Herkeľ 2, Hutira, Blaščík, Maník | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu zápasu sme boli aktívni. Hráči sa dokázali presadiť v hre 1 na 1 až 1 na 2 a predviedli viacero technických prvkov. V obrannej fáze bolo potrebné byť pozorný a dôsledný, nakoľko aj súper mal kvalitných jednotlivcov. Vytvorili sme si dostatok gólových príležitostí. V útočnej fáze hráči ukázali aj kreatívne riešenia herných situácií a kvalitné herné kombinácie zakončené krásnymi gólmi. Je dôležité udržať dôslednosť, koncentráciu a hernú kvalitu počas celého zápasu. Hráčov chválime, že aj napriek dvom zápasom po sebe v teple udržali tempo (pohybová stránka), ukázali svoj potenciál a hernú kvalitu."


U12: MŠK Kysucké Nové Mesto U13 - MŠK Žilina 4:2 (1:0) Góly MŠK: Dumitriu 2 | 26. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme sa snažili kombinačnou hrou dostavať súpera pod tlak, čo nám aj vychádzalo a vytvorili sme si pár čistých šancí na zakončenie. Určite by ich bolo ešte viac, ale niekedy sme sa nie správne rozhodli v hre. Čo ma však dnes mrzí viac, sú inkasované góly, ktoré sme súperovi doslova darovali. To nás stálo konečný výsledok."

U11: MŠK Kysucké Nové Mesto U12 - MŠK Žilina 2:11 (0:8) | 26. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Dnes sme odohrali ťažký zápas s fyzickým súperom. Väčšinu stretnutia sme mali hernú prevahu, vytvárali sme si šance, ale museli sme byť pozorní v defenzíve. Domáci hrozili rýchlymi protiútokmi, ktoré, našťastie, neriešili presne. Chlapcom gratulujem k výkonu aj k víťazstvu."

Šošoni do 11 rokov sa stali víťazmi I. ligy mladších žiakov U12 Stred, v ktorej nestratili jediný bod. Veľká gratulácia!


U9: Turnaj (Likavka, 10:00)


Facebook