Mládež v akcii (20.3. - 26.3.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 12. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 24.3.

"B": MŠK Žilina - FK Pohronie 4:0 (2:0) Góly MŠK: Galčík 2, Ďuriš, Kudlička | 22. kolo II. futbalovej ligy


sobota 25.3.

Ženy: MŠK Žilina - FC Petržalka 0:6 (0:1) | 1. kolo nadstavby I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "Prvý polčas bol vyrovnaný, my sme, bohužiaľ, nepremenili ani jednu šancu a súperky áno. V druhom polčase sme nepochopiteľne zlyhali."


U15: FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 0:6 (0:3) Góly MŠK: Rýs 3, Michalík 2, Rajnoha | 5. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V dobrom mládežníckom zápase, ku ktorému dnes prispel aj súper svojou futbalovosťou, sme hrali s chuťou, boli sme rýchli, presní, efektívni a zaslúžene sme vyhrali. Chlapci si zaslúžia pochvalu."

U14: FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 1:4 (0:0) Góly MŠK: Hrobárik 2, Neveďal, Kopecký | 5. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V dnešnom zápase sme dobre kombinovali a boli sme nebezpeční. Vytvárali sme si šance, ale potrebovali sme aj veľa trpezlivosti, keďže súper dobre bránil. Chlapcov dnes musím pochváliť."


U12: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy U13 4:0 (2:0) Góly MŠK: Herkeľ 2 (prvý z PK), Blaščík, Boháč | 15. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Vo výbornom zápase mladších žiakov sme dnes videli všetko - emóciu, nasadenie, hernosť, veľa gólových príležitostí a chcenie hrať do konca stretnutia. Prispeli k tomu oba tímy. Kvalitný súper s veľkou motiváciou donútil našich hráčov k lepším výkonom. Počas celého duelu sme sa snažili o zakladanie útokov rôznymi spôsobmi (vedením lopty, krátkymi prihrávkami, kolmou prihrávkou, prípadne dlhou prihrávkou na vyššie postaveného hráča). Je potrebné mať u stredových hráčov a útočníkov väčšiu aktivitu a hľadať si voľný priestor pri zakladaní útokov. V medzihre sa nám darilo meniť ťažisko hry a ukázať aj kreatívne riešenia. V obrannej fáze viacero hráčov správne bránilo, dokázali pracovať s telom a odoberať loptu súperovi. Je dôležité zvládať aj dlhé lopty, pri  ktorých nám chýbal odhad a včasná reakcia. Dnes v druhom polčase tím podržal brankár Urda svojimi zákrokmi, keď chytil 3 vyložené gólové príležitosti. V útočnej fáze je potrebné viac udržať loptu, presadiť sa hrou 1 na 1 a častejšie sa dostavať do zakončenia. Je dôležité, aby všetci hráči v takto vyrovnanom zápase boli aktívni, zvládali pohybovo bežecké súboje, rýchlo reagovali, ukázali hernú kvalitu a nasadenie v súbojoch."

U11: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy U12 10:13 (3:7) Góly MŠK: Chylík 2, Húževka 2, Kučera 2, Zajac, Prostinák, Fiflík, Elmusrati | 15. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V dnešnom zápase sme striedali veľmi dobré výkony jednotlivcov s veľmi slabými výkonmi jednotlivcov. pričom boli medzi nimi obrovské rozdiely. Lepším hráčom nechýbal pohyb, aktivita, práca s loptou, kým tí slabší sa svojimi výkonmi ku ním nepriblížili. Dnes sme sa stretli so súperom, ktorý ukázal hráčom ich nedostatky, na ktorých musia v tréningovom procese pracovať, aby sa futbalovo posunuli ďalej. Určite sme odohrali (až na jednu štvrtinu zápasu) lepší duel ako v prvom stretnutí vonku. Chlapcom k dobrému výkonu chcem zablahoželať a tí, čo im dnes zápas nevyšiel, musia v tréningovom procese pridať."


U10: MŠK Žilina - MŠK Púchov U11 (Závodie, 11:00) | prípravný zápas

U8: MŠK Žilina - Fomat Martin (Závodie, 9:00) | prípravný zápas


nedeľa 26.3.

WU19: GFC Topoľčany - MŠK Žilina 0:4 (0:1) Góly MŠK: Kerešová, Skvortsová, Bazgerová, Mikytová | 15. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina: "Zápas bol náročný, súper hrozil dlhými loptami na rýchle útočníčky, v defenzívnej fáze sme boli neustále v strehu, no nepúšťali sme si ich do nebezpečných priestorov. V ofenzívnej fáze sme ukázali pekné akcie a dobre sme pracovali s tempom hry. V hre sa vyskytla úspešná hra 1 na 1 v oboch fázach hry a kolmé prienikové prihrávky. Lepšie sme však mohli pracovať s ihriskom, najmä viac využívať jeho šírku. Dnes sme boli v zakončení celkom efektívni, čo je pre nás pozitívum."

WU15: GFC Topoľčany - MŠK Žilina 0:10 (0:7) Góly MŠK: Satinová 3 (tretí z PK), Plchová 2, Becíková 2, Poliaková, Nováková, Brozová | 15. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Zápas proti fyzicky zdatnejšiemu súperovi sme zvládli výborne. Najmä v prvom polčase dievčatá ukázali efektivitu v zakončení a vyhrávali veľké množstvo súbojov. Druhý polčas už bol viac rozháraný, nevychádzali nám kombinácie, ani zakončenie."


U13: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 1:4 (0:3) Góly MŠK: Vallo, Krištofik, Michalovič, Urbánek | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom mládežníckom zápase sme sa v úvode hľadali. Robili sme hlúpe chyby a súper mal z toho aj tutovku, kde nás našťastie podržal brankár. Postupne sme zlepšili pohyb a zrýchlili hru. Začali sme na ihrisku dominovať vytvorili sme si tlak a dokázali z toho dať 3 góly. V druhom polčase sme mali herne navrch vytvorili sme si viac dobrých šancí, ale naše zakončenie bolo slabé. Dnes patrí pochvala všetkým hráčom."


Facebook