Mládež v akcii (20.2. - 26.2.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 8. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 24.2.

U13: FK Pardubice - MŠK Žilina 1:5 (1:3) Góly MŠK: Charamza 2, Dikoš, Ryšavý, Králik | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes to bol proti dôraznému a dobre hrajúcemu súperovi veľmi vyrovnaný zápas. Výsledok určite neodpovedá priebehu duelu. Počas celého stretnutia sa hralo hralo hore-dole. Boli úseky hry, v ktorých sme herne dominovali, ale aj tie, v ktorých sme museli brániť. V zápase sme boli efektívni, a to dnes rozhodlo."

U12: FK Pardubice - MŠK Žilina 3:2 (0:2) Góly MŠK: Sedliaček, Dumitriu | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Vo výbornom zápase sme mali veľmi dobrý prvý polčas. Boli sme aktívni, snažili sa o zakladanie útokov, individuálne prieniky a jednoduchými hernými kombináciami sa dostavali na súperovu polovicu. Do zakončenia sa dostávali viac-menej stredoví hráči. Vyzdvihol by som obrannú fázu, v ktorej sme súpera nepustili do žiadnej gólovej príležitosti. Od útočníkov je potrebná výrazne väčšia aktivita/pohyb bez lopty, dôraz v osobnom súboji a herná kvalita. V druhom polčase mali lepší vstup hostia. Donútili nás v rozohrávke k individuálnym chybám, ktoré dokázali využiť a streliť 3 góly. Následne sme sa prebrali, zvýšili opäť aktivitu a hernú kvalitu. Vďaka individuálnej kvalite väčšiny hráčov sme si vypracovali viacero gólových príležitostí. Je ale potrebné zlepšiť výber riešenia, realizáciu zakončenia a šance premeniť. Je dôležité, aby útočníci boli aktívnejší v pohybe bez lopty, presadili sa v hre 1 na 1, zvýšili ochotu ísť do osobného súboja a ukázali vyššiu hernú kvalitu v práci s loptou. Zajtra nás čaká odveta, nakoľko SK Sigma Olomouc zrušila účasť na sľúbenom triangli."


sobota 25.2.

U19: MŠK Žilina - AS Trenčín 1:1 (1:1) Gól MŠK: Bortoli | 15. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V prvom zápase na jar sme nepodali náš optimálny výkon, akými sme sa prezentovali v príprave. Dnes sme boli príliš nepresní pri vedení útoku, čím sme sa sami oberali o lepšie situácie. Súper hral v bloku, s čím sme si museli poradiť. Občas sme mu ponúkli rýchly protiútok, čo sa však stáva, keď chcete tvoriť hru. Celkovo nám dnes chýbala väčšia energia, hoci sa nedá tvrdiť, že by chalani nechceli. Miestami tomu chýbal iba väčší pokoj v útočnej fáze a v tej obrannej zase dôraz. Zápas si zhodnotíme a budeme pracovať na nedostatkoch a podporovať dobré veci, ktoré sa v stretnutí objavili."

Ženy: MŠK Žilina - FC Union Nové Zámky 2:1 (1:1) Góly MŠK: Skvortsova, Ďurišová | 15. kolo I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "V možno rozhodujúcom zápase sezóny nám nervozita zväzovala nohy, nedarilo sa nám dokončiť našu snahu a súper hrozil dlhými loptami za obranu, z čoho dali aj gól na 1:1. V druhom polčase sme herne dominovali, ale nedarilo sa nám zakončiť akcie. Vykúpenie tak prišlo až v 84. minúte. Hoci to je dnes vydreté, ale úplne zaslúžené víťazstvo!"


U17: AS Trenčín - MŠK Žilina 2:1 (0:0) Gól MŠK: Šarudi | 15. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Musíme byť nespokojní a nahnevaní, pretože v stretnutí, v ktorom sme mali územnú prevahu a boli futbalovejší, sme súperovi dvomi veľmi lacnými gólmi uľahčili cestu za víťazstvom. V takomto zápase nesmieme robiť také individuálne chyby, pretože súper kvalít Trenčína ich okamžite využije. Na druhej strane treba povedať, že aj v poslednej tretine ihriska musíme byť dravejší, dôraznejší a sebavedomejší, viac sa tlačiť do gólových situácií. Výsledok je pre nás krutý, ale verím, že to bol pre nás najmä poučný duel."

U16: AS Trenčín - MŠK Žilina 1:5 (0:2) Góly MŠK: Kováčik 2, Korenčík, Koščálik, Baleja | 15. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "V dnešnom zápase nám fungovala perfektne efektivita. Strelili sme 5 pekných gólov, ale v našej hre boli aj nedostatky, na ktorých musíme neustále pracovať v tréningovom procese. Za výkon, prístup a s tým spojený výsledok chcem chalanov pochváliť."


U13: Triangel (Ústí nad Orlicí)

  • FK Pardubice - MŠK Žilina 3:2 (0:0) Góly MŠK: Charamza, Dikoš
    • Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes to bol úplne iný zápas ako včera. V prvom polčase sme na ihrisku herne dominovali, bohužiaľ, vo finálnej fáze sme boli nepresní a nedôrazní. V druhom polčase súper potrestal naše hrubé individuálne chyby a my sme naše šance nevyužili."
  • SK Sigma Olomouc - MŠK Žilina 1:2 (0:0) Góly MŠK: Jeťko, Kvasnica
    • Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V tomto zápase už bola na hráčoch vidieť veľká únava, ale zároveň aj veľké chcenie tento zápas zvládnuť. Mali sme viac z hry a najmä v druhom polčase sme dostali súpera pod veľký tlak. Som rád, že chalani tento zápas zvládli aj herne aj výsledkovo, ale myslím si, že pri toľkých šanciach sme mali duel rozhodnúť skôr."

U12: FK Pardubice - MŠK Žilina 2:2 (1:1, 0:1) Góly MŠK: Boháč, Pavlovič

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Proti takto kvalitnému súperovi je dôležité, aby mal každý hráč aktivitu - pohyb bez lopty, ukázal hernú kvalitu a nasadenie (ochota ísť do osobného súboja so snahou byť úspešný). Súper nám výborným napádaním znepríjemňoval našu rozohrávku/otváranie hry a donútil k viacerým individuálnym chybám. Je potrebné viac vnímať hernú situáciu a správne nabiehať a následne pracovať s loptou. Pri vedení útoku sme sa dokázali presadiť vďaka individuálnym prienikom a kolmým prihrávkam. Je dôležité, aby mali útočníci ochotu si pýtať loptu a správne sa odpútať od protihráča. V útočnej fáze potrebujeme, aby sa útočníci dokázali presadiť v hre 1 na 1 a kvalitnejšie pracovali s loptou pod tlakom súpera. S individuálnymi hernými výkonmi viacerých jednotlivcov a hrou tímu dnes nie sme spokojní. Vyzdvihol by som prístup a hernú kvalitu niektorých hráčov (6-7 hráčov je však málo). Po dni voľna pokračujeme ďalšími dvoma dňami, kedy hráči opäť dostanú príležitosť v zápasoch na svoj rozvoj."


U11: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 8:11 Góly MŠK: Dubovec 3, Fiflik 2, Halás, Buček, Kučera, Elmusrati, Zajac, Maťko | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Zápas sa mal pôvodne odohrať vo formáte 4x25 minút, no súper to pred jeho začiatkom stiahol na 3x20 minút. Zo začiatku mal duel vyrovnaný priebeh, najmä v prvej tretine. Od druhej tretiny sme postupne boli lepšie družstvo a v poslednej sme úplne dominovali. Teší nás, že sme boli aktívni s aj bez lopty. Dobre sme riešili herné situácie aj pod vplyvom malej aktivity súpera v osobných súbojoch. V poslednom období sme začali viac pracovať na ihrisku  hlavou a chalani sa snažia situácie riešiť futbalovo so súčinnosťou svojich spoluhráčov. Dobre sme riešili situácie 1 na 1 a dribling do voľného priestoru. V dnešnom zápase vidím priestor na zlepšenie v riešení situácií pred súperovou bránkou, na ktorú sme išli veľakrát sami, ale nedali sme gól (chýbal nám väčší pokoj). Celkovo si hráči zaslúžia dnes za predvedený výkon pochvalu."


nedeľa 26.2.

"B": MŠK Žilina - Spartak Myjava 3:2 (2:1) Góly MŠK: vlastný gól, Krstić, Kopas | 18. kolo II. futbalovej ligy


WU19: MŠK Žilina - OFK Častkovce 12:0 (7:0) Góly MŠK: Bazgerová 6, Kantoríková 2, Högerová 2, Čičáková, Kerešová (pok. kop) | 11. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Zápas sme hrali veľmi dobre, hra mala tempo, nasadenie, často sme si vytvárali gólové príležitosti a často sme sa dostávali do zakončenia. V hre sa vyskytli jednoduché kombinácie a hra 1 na 1 (mohla sa však vyskytovať aj častejšie). Dobre sme pracovali s ihriskom, darilo sa nám meniť ťažisko hry a vyskytovali sa aj kolmé prienikové prihrávky. Zlepšiť treba umiestnenie streľby a snažiť sa loptu nepretláčať cez hráčky súpera."

WU15: MŠK Žilina - OFK Častkovce 21:0 (13:0) Góly MŠK: Becíková 4, Plchová 4, Nováková 4, Satinová 3, Hornišová 3, Bieliková 2, Šusteková  | 11. kolo I. LŽ


Facebook