Ligu rozbiehame po repre prestávke duelom v Moravciach
Po prvom asociačnom termíne reprezentácií rozbehneme Fortuna ligu jej 8. pokračovaním na trávniku Zlatých Moraviec. ViOn je pre každého súpera v domácom prostredí nepríjemným súperom.

Sobotný súboj má výkop o 19:00 hod., hlavným rozhodcom bude Erik Gemzický.


Futbalisti ViOnu patria každoročne medzi tradičných prvoligistov, ktorí vedia poskladať kvalitný tím. To sa im, zdá sa aspoň vďaka doterajším výsledkov, podarilo počas leta. Zlaté Moravce sa chceli vyhnúť najmä bojom o záchranu, aktuálne však vo vyrovnanej tabuľke môžu pomýšľať aj na prvú šestku. Aj preto patria medzi najpozitívnejšie prekvapenia sezóny. Môže za to skúsená kostra hráčov, ktorých dopĺňajú draví mladíci. V strede poľa riadi mužstvo skúsený trojzáprah Ďubek - Duga - Sloboda, vzadu zas mená ako Čogley či Tóth. Mladú krv zas zastupujú reprezentanti do 21 rokov - Jakub Švec či Martin Kovaľ, ktorý je pri rieke Žitave na hosťovaní práve z nášho klubu. ViOn tak bude ďalším ťažkým "orieškom", ktorý sa šošonom postaví do cesty.


stupňovať výkonnosť

Reprezentačná prestávka v prvé septembrové dni šošonom prospela. Kabína trénera Jaroslava Kentoša aspoň na malú chvíľu odfúkla, no teraz sa znova teší na zápasový kolotoč.

"Repre pauzu sme využili klasicky – spojili sme sa s „B“-tímom. Chalani, ktorí boli menej vyťažení, odohrali druholigový zápas proti béčku Ružomberka. Chválim ich za prístup, nasadenie a predvedený výkon. V priebehu tohto týždňa sme sa dávali dokopy. Hráči sa vracali zo zrazov a hneď sme sa začali pripravovať a upriamovať našu pozornosť na Zlaté Moravce," priblížil posledné dni v šatni žltozelených jej šéf. Ako sa vrátili chalani z reprezentačných zrazov po psychickej stránke? "Každý sa vrátil s inou emóciou, odohral rozdielne zápasy. Našou úlohou je všetky emócie udržať, resp. vrátiť ich do jednej roviny, aby sme mužstvo správne pripravili na zápas."

Všetci šošoni si užívali počas septembrového asociačného termínu pohľad na tabuľku. Na jednu stranu vedúca pozícia zaväzuje, na druhú však motivuje. "Máme svoj cieľ a ideme za ním. Nechceme chýbať v prvej šestke, to je naša základná méta. To, že sme na špici tabuľky, je síce pekné, ale od hráčov v prvom rade chceme, aby si udržiavali a ďalej stupňovali svoju výkonnosť. Výsledky sú dobrým odrazovým mostíkom, ale nechceme na seba vytvárať príliš veľký tlak vedúcou pozíciou."

ViOn môžeme popri našom postavení v tabuľke považovať za ďalšie pozitívne prekvapenie ligy. "Zlaté Moravce sa dobre posilnili, majú skúsený mančaft, veď v novej sezóne prehrali iba s Dunajskou Stredou a Slovanom. Už počas jarnej časti odviedli kus dobrej roboty a nadväzujú na ňu aj v tejto sezóne. Počas doterajšieho priebehu ukázali svoju kvalitu, a hoci pred nimi máme rešpekt, ideme sa tam pobiť o dobrý výsledok. Musíme si dať pozor na silné stránky súpera a, naopak, využiť jeho slabiny. Všetko bude o detailoch, lebo tie rozhodujú zápasy a aj celé dianie v lige."

Šošoni sú po zdravotnej stránke takmer kompletní. "Do sobotného zápasu by mal byť celý káder k dispozícii. Samozrejme, nemyslíme dlhodobo zranených chalanov." Všetci žltozelení si želáme, aby sa naša víťazná séria natiahla. "Musíme byť odolní voči tlaku, ktorý počas zápasu príde, či už na trávniku alebo aj mimo neho. Preto sa potrebujeme koncentrovať na kvalitu nášho výkonu, aby sme aspekty našej hry posúvali postupne vyššie," Obidva duely z minulej sezóny skončili našou výhrou 2:1, bral by aj do tretice rodák z Vranova takýto výsledok? "Áno, no znova sa budem opakovať, keď sa budeme sústrediť predovšetkým na výkon samotný," dodáva pred duelom 8. kola lodivod MŠK.


výborná partia opäť pokope

V tejto sezóne nechýbal na trávniku ani minútu obranca Martin Králik. K spoľahlivým defenzívnym zákrokom pridal už tri góly. Ako videl jeden z najskúsenejších šošonov repre prestávku a čo hovorí na sobotného súpera?


vyrovnaný duel, v ktorom môžeme znova uspieť

Počas voľna si neoddýchol útočník Filip Balaj, ktorý si "zohrieval" svoj strelecký prach v II. lige v súboji proti Ružomberku, kde sa presadil dvakrát.

"Počas reprezentačnej prestávky sme mali už tradičný mikrocyklus, spojili sme sa spolu s "B"-tímom, naskočili sme do zápasu rezervy, preto sme vôbec nepocítili nejakú prestávku. To je na jednu stranu dobre, preto verím, že budeme dobre pripravení aj na sobotu," hovorí Bali, ktorý naposledy rozhodol o výhre 2:1 nad Zlatými Moravcami. "Je to nepríjemný súper, ktorý vždy hryzie, pokiaľ teda cíti šancu. Doma sú ešte nepríjemnejší, ich domáce prostredie je špecifické. Opäť teda pôjde o vyrovnaný súboj, no ak dodržíme taktické pokyny a budeme sústredení, môžeme si odniesť z Moraviec tri body," myslí si rodák zo Zlatých Moraviec, ktorý ale za ViOn nikdy nehrával. "Preto to neberiem príliš špecificky, hoci tam určite budem mať rodinu a kamarátov."

Zlaté Moravce sú aktuálne na 5. mieste tabuľky, čo nepredpokladal ani Bali. "O to viac potrebujeme byť pozorní a zároveň sa tešíme na porovnanie síl s dobrým mužstvom." Vo Fortuna lige svojím jediným presným zásahom v aktuálnom ročníku rozhodol o výhre nad Trnavou, v II. lige skóroval naposledy dvakrát. Ako to preniesť? "Pracujem na tom na tréningoch. Verím, že to zlomím. Najpodstatnejšie sú však tie tímové štatistiky a z tých sa teším." Vysoký zakončovateľ nastúpil proti Moravciam celkovo v štyroch dueloch, v ktorých vždy bodoval. "Určite by som bol rád za šancu aj tentokrát. Po prestávke sme nažhavení na ďalšie ligové súboje, v ktorých chceme pokračovať v nastolených výkonoch," dodáva 22-ročný futbalista.


sektor hostí

Vstupenky do sektoru hostí sa budú predávať priamo v Zlatých Moravciach pred vstupom do sektoru hostí

Cena vstupenky je 6€.


Sobotný duel 8. kola, ktorý má výkop o 19:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický, na čiarach asistujú Erik Weiss a Anton Perát. 

Facebook