Hrajúca legenda a dvaja mladíci s novými zmluvami

Ako už bolo na začiatku letnej prípravy avizované, legenda súčasného kádra Tomáš Hubočan ostáva pod Dubňom minimálne ďalšiu sezónu. So Šošonmi sa dohodol na spolupráci do júna 2025. 

Okrem neho si vôbec prvé profesionálne zmluvy vyslúžila aj talentovaná dvojica odchovancov. Útočné "žihadlá" Vladimír Vaľko a František Kóša spojili svoju budúcnosť s MŠK na tri roky, a to do 30. júna 2027. Členovia úspešného výberu U19 v mládežníckej Lige majstrov a rezervy v MONACObet lige odštartovali prípravu v "A"- tíme žltozelených a prvé zmluvy sú tou najlepšou motiváciou do ďalšej práce.

https://vstupenky.mskzilina.sk/event-detail/6630eceaa2ec3d0fd4a1a80b/?lang=sk_SK


chcem byť viac na ihrisku

Legenda zo Žiliny (a teraz nemyslíme Tresku) rozhodne nekončí! Tomáš Hubočan sa rozhodol pokračovať vo svojej bohatej kariére aj v ďalšej sezóne. Nestarnúci obranca odohral v minulej sezóne vinou zranení či chorôb v prvom tíme iba 13 súťažných stretnutí, no iba svojou prítomnosťou v kabíne dokázal byť obrovským prínosom. Veríme však, že absencie a komplikácie ho budú v tomto ročníku zoširoka obchádzať.

"Teším sa na ďalšiu sezónu v Žiline a dúfam, že ju budem môcť absolvovať v lepšom svetle ako tú minulú. Chcem byť viac na ihrisku, to je moja hlavná motivácia. Podľa toho sa rozhodnem aj ohľadom svojej ďalšej budúcnosti. Teraz som sa rozhodol, že tu ešte rok pobudnem a v priebehu ročníka budem riešiť svoju ďalšiu budúcnosť. Veľkú úlohu bude zohrávať to, ako na tom bude moje telo," hovorí Hubo, ktorého si tak fanúšikovia budú môcť pod Dubňom vychutnávať už druhý ročník.


profi zmluva a príprava s áčkom motiváciou

Na opačnej strane kariéry stojí dvojica talentovaných ofenzívnych hráčov. Obaja si totiž za svoje výkony v UEFA Youth League či v MONACObet lige vyslúžili svoje vôbec prvé profesionálne kontrakty. 

S piatimi zásahmi náš gólový líder v najprestížnejšej mládežníckej súťaži Vladimír Vaľko potvrdzoval svoj potenciál aj v druholigovom Béčku. V ňom si počas sezóny pripísal rovnako päť gólov v sieti súperov a trikrát sa presadil aj v lige U19.

"Som veľmi šťastný, v Žiline pôsobím už šesť rokov a toto bol jeden z mojich cieľov. Určite je to pre mňa veľká motivácia, aby som na sebe naďalej tvrdo pracoval. Dôveru klubu sa budem snažiť čo najviac vrátiť na ihrisku. Už príprava s "Áčkom" ma posúva dopredu, vyššia úroveň tréningov a spoluhráčov mi môžu iba pomôcť. Teraz chcem hrávať pravidelne mužský futbal, zbierať štarty, byť oporou rezervy a ak sa naskytne šanca v prvom tíme, tak sa jej chopiť a využiť ju," hovorí rodák z východu, o ktorom sa viac dozviete aj v našom podcaste 1908 FM.


Ďalší tínedžer, iba 18-ročný krídelník František Kóša bol oporou našej 19-tky v lige i v Európe a v piatich stretnutiach si vyskúšal aj seniorský futbal v rezerve Šošonov. Celkovo zaznamenal v uplynulom ročníku šesť gólov a tri asistencie. Pamätné ostanú jeho góly proti Pafosu a najmä Sparte. 

"Keďže ide o moju prvú profesionálnu zmluvu, tak je to pre mňa výnimočný pocit a česť podpísať ju práve v takom klube, akým je Žilina. Je to pre mňa veľká motivácia do ďalšej práce, chcem tu naďalej rásť a futbalovo sa posúvať. Okrem zmluvy ma veľmi teší aj príležitosť v príprave "A"- tímu. Chcem sa ukázať v čo najlepšom svetle a zaujať trénera. V tejto sezóne sa chcem najmä plne adaptovať na mužský futbal a postupne naskakovať už aj za prvé družstvo MŠK," hovorí rodák z Nitry, ktorý je iba menovcom Sebastiána Kóšu od ligového konkurenta z Trnavy.


Facebook