História klubu: Kompletné súpisky všetkých sezón
Tisíce mien, stovky opôr a desiatky hviezd, ktoré zažiarili pod Dubňom. Futbal je kolektívnym športom, a práve kolektív rozhodoval zápasy a rozdeľoval sezóny na pamätné či menej úspešné.

V sekcii história vám teraz prinášame všetky súpisky ŠK, Iskra, Slovena či MŠK Žilina a k tomu unikátne tímové fotografie, ktoré sa zachovali počas viac ako 110-ročnej histórie klubu.


všetci žltozelení hráči pokope

Žltozelenou históriou sa pýšime, čerpáme z nej skúsenosti a rastie s ňou naša sila a značka. Preto má na novom webe od roku 2019 HISTÓRIA KLUBU svoje nezastupiteľné miesto v sekcii klub. 

Od roku 1908, kedy začal pod Dubňom písať históriu najpopulárnejší šport na svete, nastúpilo za Žilinu tisíce futbalových mien. Teraz si môžete prečítať kompletné súpisky jednotlivých tímov od najstaršie zachovaných mien, ktoré na seba obliekli žltozelený dres až po tie najnovšie. K tomu aj umiestnenia v jednotlivých ročníkoch či najlepších žilinských strelcov daných sezón.

"Kalendáre s portrétmi bývalých hráčov či pamätný Zápas hviezd v roku 2018. To sú projekty, ktorými chceme prepojiť bohatú históriu klubu so súčasnosťou. Sme veľmi radi, že aj novú webovú stránku postupne plníme všetkými zachovalými materiálmi z archívu, aby sa tieto vzácne dokumenty a fotografie dostali k fanúšikom či rodinám našich bývalých hráčov," hovorí mediálny manažér MŠK Martin Kollár.

Všetci fanúšikovia si tak môžu detailne preskúmať menoslov hráčov, prezrieť si tímové fotografie či umiestnenia Žiliny v jednotlivých sezónach.

"Po najstaršie zachovaných informáciách o počiatkoch klubu, slávnych hráčoch či fotografiách nášho štadióna pod Dubňom sme tentoraz pracne vypísali všetky dostupné súpisky jednotlivých sezón, a tým pádom všetkých hráčov, ktorí na seba obliekli žilinský dres. Samozrejme, budeme radi, pokiaľ by mali fanúšikovia ďalšie dokumenty, fotografie či iné materiály, ktorými by prispeli nielen do Siene slávy MŠK ale aj k obsahu na webovej stránke," dodáva mediálny manažér šošonov.

Facebook