Druhým súperom ruský vicemajster a účastník skupinovej fázy Ligy majstrov
Futbalisti MŠK Žilina pokračujú sústredením v Kranjskej Gore, ktoré sa dostalo do svojej polovice.

V piatok trénovali šošoni iba doobeda, v sobotu už absolvovali plnú, dvojfázovú záťaž a víkend pre nich vyvrcholí v nedeľu v neďalekom Rakúsku prípravným stretnutím proti ruskému Lokomotivu Moskva, ktorý obsadil v uplynulej sezóne 2. miesto za Petrohradom a v aktuálnom ročníku sa predstaví priamo v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Rusi na svojom sústredení v Rakúsku absolvovali už dvojicu prípravných stretnutí, s domácim druholigistom z Klagenfurtu si poradili 3:1 a zvíťazili aj nad českým Zlínom (4:2). Pre Lokomotiv pôjde o generálkový zápas pred stretnutím ruského Superpohára, ktorý odohrajú proti Petrohradu nasledujúci víkend. O dva týždne sa už pre účastníka Ligy majstrov začína ruská Premier League.

aj proti lokomotivu hrať svoju hru

Šošoni sú v polovici sústredenia, v sobotu absolvovali dvojfázový tréning a z plnej záťaže vyzvú ďalšie zvučné meno. Asistent trénera Tibor Goljan je s priebehom sústredenia v Kranjskej Gore doposiaľ spokojný.

"Všetko ide podľa plánu, tréningy absolvujeme tak, ako sme chceli. Takmer každý deň trénujeme dvojfázovo a aj počas zápasového dňa sa delíme na skupiny, takže hráči sú naozaj plne vyťažení. Rovnako sme spokojní s posilňovňou i samotnou regeneráciou."

Celý tím si podrobne rozanalyzoval súboj proti Shkëndiji. Pri prehre 0:1 sa našli pozitíva i negatíva. "Spravili sme si analýzu. Boli tam dobré veci v ofenzíve - zakladanie a vedenie útoku, ale len po šestnástku, resp. poslednú tretinu ihriska. V týchto priestoroch prišlo k množstvu strát. Samozrejme, vplýva na to aj kvalita súpera, ale aj tréningové zaťaženie. Shkëndija je v inej časti prípravy, pripravujú sa už na predkolá Ligy majstrov. Súper nestrácal lopty a bolo vidieť veľkú kvalitu. Rozobrali sme si teda najmä finálnu fázu, ktorú potrebujeme zlepšiť. S Lokomotivom to bude minimálne rovnako náročný zápas, ale chceme sa presadiť."

Proti Macedónčanom dostala príležitosť jedna partia hráčov, teraz je rad na druhej. "Nastúpia tí, čo nehrali prvý zápas. Je možné, že ostane aj pár hráčov zo súboja proti Macedónčanom. Znova pošetríme hráčov, ktorí sú po zranení. Drobné zranenie mal Lukáš Jánošík, ktorý nám po Shkëndiji vypadol na dva dni."

Ako hrať proti tímu, kde sú reprezentanti Ruska, Nemecka či Poľska?

"My chceme hrať našu hru. Uvidíme, čo nám súper dovolí. Samozrejme, my sme bojovali o predkolá Európskej ligy a Rusi sú priamo v skupine Ligy majstrov. Avšak je to výborná možnosť zahrať si takéto zápasy v príprave. Bude to veľmi silný protivník a zároveň motivácia pre chalanov ukázať sa. Futbal sa hrá na góly a my sa budeme chcieť presadiť aj proti Lokomotivu a streliť nejaké góly."

V Dubaji absolvovalo naše "Béčko" v zime 2017 súboj proti mestskému rivalovi - Spartaku Moskva. Na lavičke bola vtedy práve dvojica Jaroslav Kentoš a Tibor Goljan. "Vtedy to bol výborný zápas. V Abu Dhabí na národnom štadióne nastúpili aj chalani z terajšieho kádra - Braňo Sluka, Robo Boženík, Jano Minárik, Patrik Myslovič, Samo Petráš a ďalší. Vtedy to dalo mladým chalanom veľmi veľa a dokázali to zúročiť aj v II. lige a neskôr aj vo Fortuna lige. Ťažké zápasy ich posúvajú a verím, že tomu tak bude aj v nedeľu."

náročný zápas, no také ma bavia

Brankár Dominik Holec si proti Shkëndiji pripísal osem úspešných zákrokov a patril už tradične k oporám. Ako vníma to, že sa môže postaviť do brány proti účastníkovi skupinovej fázy Ligy majstrov.

Facebook