”B” | Prvé dni prípravy, zmeny v kádri aj plán prípravných zápasov

Rezerva má za sebou prvé dni zimnej prípravy, ktorá bude podobná ako po minulé roky. Počas tejto zimy ju však čaká šesť prípravných duelov, preveria ju kvalitní súperi z Česka, Poľska i Maďarska. 

V rozhovore s trénerom Vladimírom Veselým sa dozviete viac aj o zmenách v kádri či hráčoch na skúške.


prechod do obrany, držanie lopty či finalizácia

Pán tréner, ako vyzeral prvý týždeň po zimnej prestávke?

"Okrem futbalových vecí sme si hráčov najprv otestovali. Celý týždeň vrátane soboty bol tréningový bez prípravného zápasu."

Pri projekte ste zažili už viacero zimných príprav. Bude táto v niečom odlišná alebo ste zvolili zaužívanú cestu?

"Bude z veľkej časti podobná ako tie predchádzajúce. V prechodnom období dostali chalani individuálne plány, ktoré poctivo plnili a boli dobre predpripravení na začiatok prípravy. Od prvých dní sme sa teda mohli venovať aj futbalovým veciam. Jediným rozdielom je, že príprava bude o čosi dlhšia kvôli neskoršiemu štartu II. ligy."

Je niečo špecifické, na čo sa v nej chcete zamerať?

"Stále máme priestor na zlepšenie v držaní lopty a trpezlivosti. Samozrejme, budeme pracovať aj na prechode do obrany, lebo počas sezóny sme dostali príliš veľa gólov. Určite nevynecháme ani finalizáciu a rýchlejšie prechody. Budeme pracovať na komplexnosti chalanov."


plán prípravných zápasov

  • sobota 20.1. | MŠK Žilina – Diósgyőr VTK II (Štadión MŠK Žilina, 10:00)
  • sobota 27.1. | Wisla Krakov II – MŠK Žilina (Krakov)
  • sobota 10.2. | MŠK Žilina – FC Baník Ostrava "B" (Štadión MŠK Žilina)
  • sobota 17.2. | MŠK Žilina – Górnik Zabrze II (Štadión MŠK Žilina)
  • sobota 24.2. | MŠK Žilina – FK Třinec (Štadión MŠK Žilina)

štart jarnej časti ii. futbalovej ligy

  • nedeľa 3.3. | MŠK Žilina – FK Spišská Nová Ves (Štadión MŠK Žilina, 10:30)

kvalita, ktorá nás pripraví na ligu

V príprave nás čakajú zaujímavé mená, najmä rezervy klubov z okolitých krajín. Čo si od toho sľubujete?

"Veríme, že to budú kvalitné previerky. Niektorých z nich (Sigma, Baník, Třinec) už poznáme z minulých príprav, takže sa tešíme na opätovné meranie síl. Novinkami sú súboje s rezervami Diósgyőru či Wisly, bude to teda pestré."

Väčšinu prípravy absolvujeme v domácom prostredí. Je to pre tím najlepšia voľba?

"Určite áno. V prechádzajúcich rokoch sme chodili na pár dní na sústredenie do Tatier, ale tentokrát budeme stále v domácich podmienkach. Máme tu všetko, čo potrebujeme - kvalitnú plochu, regeneráciu, takže sme spokojní."

Pred rokom to boli v zimných prípravákoch gólové hody s tromi výhrami a dvomi remízami. Očakávate niečo podobné aj teraz?

"Očakávam najmä kvalitu, ktorá nás pripraví na ligu. Chceme sa zamerať viac na spomínanú defenzívu, lebo aj pred rokom boli výsledky v príprave až príliš divoké. Verím, že tieto stretnutia splnia naše očakávania."


káder na zimnú prípravu

Brankári: – (do zápasov nastúpia brankári zo štvorice v A-tíme)

Obrancovia: Martin Gomola, Tomáš Jaššo, Ivan Mensah, Sebastián Mlynár, Michal Mynář, Martin Oravec

Stredopoliari: Samuel Javorček, Mouhamed Sy, Dominik Šnajder, Adama Drame (na skúške)

Útočníci: Leonardo Bortoli, Patrik Jakubík, Timotej Kudlička, Lukáš Prokop, Vladimír Vaľko, Martin Ramirez (na skúške), Dmytro Zhylinskyi (na skúške)

+ hráči z kategórie U19


minimálne zmeny a priestor pre mladších

Ako to vyzerá zatiaľ v kádri? Čo hovoríte na odchody Chylu, Tandaru, Mráza či výmenu Hranicu za Gomolu medzi "A" a "B"- tímom?

"Teší nás, že aj o hráčov "B"- tímu je v Niké lige záujem, čoho dôkazom je Vinco Chyla. To ukazuje dobré smerovanie klubu. Mariánovi Tandarovi a Filipovi Mrázovi končili zmluvy plus výmena Tima Hranicu za Maťa Gomolu, ktorý momentálne trénuje s nami. Nebolo to teda nejaké hektické, ale pár zmien sme urobili."

Čo príchody do projektu? Rysujú sa nejakí hráči, prípadne sú nejakí na skúške?

"V kádri máme troch nováčikov, jedným z nich je stopér či defenzívny záložník Adama Drame z Afriky, ktorého príchod je v štádiu riešenia. Na skúške je tu aj dvojica útočníkov Martin Ramirez z Čile a Ukrajinec Dmytro Zhylinskyi zo Sniny."

Môžu tieto zmeny nejako zásadne (pozitívne alebo negatívne) ovplyvniť tím aj v rámci II. ligy?

"Verím tomu, že kvalita bude rovnaká. Chceme dať priestor aj končiacim hráčom za kategórie U19. ktorí majú tiež svoju kvalitu. Samozrejme, Chyla bol náš nosný hráč, ale máme ho kým nahradiť či z Béčka alebo 19-tky."


Facebook