Argentínčan Ivan Diaz odchádza na hosťovanie do Viktorie Plzeň
Krátko pred úvodným jarným kolom prišlo k ďalšej zmene v tíme Pavla Staňa. Mužstvo opúšťa skúsený defenzívny záložník Ivan Diaz, ktorý jarnú časť odohrá u susedov v Českej republike. Vedenie šošonov sa dohodlo na hosťovaní 27-ročného stredopoliara s Viktoriou Plzeň, kde bude Argentínčan pôsobiť minimálne do leta.

ivan odchádza do česka

Argentínsky záložník, význačný na pozícii "šestky", prišiel pod Dubeň na jar 2016. Odvtedy v žltozelenom drese odohral dokopy 130 zápasov, v ktorých šesťkrát skóroval a pridal jedenásť asistencií. Postupne v MŠK napredoval a v majstrovskej sezóne patril nielen medzi naše opory, ale zaradil sa aj k najlepším hráčom ligy. Po výmene trénerov však prišla stagnácia a pokles argentínčanovej výkonnosti si všimlo aj vedenie. 

K jarnej zmene pôsobiska u legionára z Južnej Ameriky sa vyjadril športový manažér Karol Belaník.

"Ivana sme nezobrali na sústredenie do Dubaja vzhľadom na to, že na jeho pozícii v stredovej formácii máme momentálne dostatok hráčov a Ivan by ako legionár pravidelne nehrával, s čím by nebol spokojný. Stále má u nás platný kontrakt do konca kalendárneho roka 2020, ale u obidvoch strán nebol záujem riešiť situáciu predĺžením zmluvy," prezradil športový manažér šošonov. 

Jediným východiskom tak bolo hosťovanie Argentínčana. "Hľadali sme riešenie, ktoré by bolo pre obidve strany prospešné. Preto vznikla myšlienka poslať Ivana na hosťovanie do Viktorie Plzeň do leta s následnou opciou. Ivan odviedol veľa dobrej práce pre klub, podal množstvo dobrých výkonov, ale v stredovej formácii musíme dať priestor hráčom hlavne smerom do budúcnosti. Tým pádom by nemal garantované miesto v zostave," povedal športový manažér na adresu žilinskej "9"-tky.

"Dia" patril posledné roky k najžiarivejším legionárom v našom drese, a preto mu patrí vďaka. "Ivanovi chceme poďakovať za služby, ktoré odviedol pre MŠK Žilina a želáme mu veľa šťastia v novom pôsobisku," uviedol Karol Belaník na margo hráča, ktorý v Žiline strávil takmer štyri roky.

Facebook