Adrián Kaprálik: ”Po repre unavený, ale namotivovaný na piatok.”
Je späť v žltozelenom. Hoci počas reprezentačnej prestávky nemusel ísť spod Dubňa preč, netrénoval pochopiteľne so Šošonmi, ale so slovenskou "21"-tkou, kde patril medzi nosných hráčov. Adrián Kaprálik spolu so štvoricou Ľubo Belko, Tomáš Nemčík, Patrik Iľko a Tibor Slebodník zažili na Štadióne MŠK Žilina vysokú školu futbalu v podaní Španielska.

S akými pocitmi sa vrátil Kapo z reprezentačného zrazu a čo je potrebné urobiť na to, aby sme sa v piatok konečne tešili z výhry?


aby sme si konečne zakričali víťazný pokrik

V oboch marcových kvalifikačných dueloch nastúpil krídelník Adrián Kaprálik v základnej zostave sokolíkov a v oboch odohral takmer kompletnú minutáž. Aj preto prišiel v stredu rodák z Oravskej Jasenice unavený. S akými pocitmi?

"Určite prevažujú pozitíva. Vyhrali sme dôležitý duel so Severnými Írmi, proti Španielom sme chceli zo seba vydať maximum, aby sme sa mohli po zápase pozrieť do zrkadla. Myslím si, že to tak aj bolo, rovnako tréner povedal, že sa nemáme za čo hanbiť. Škoda výsledku, no bolo to Španielsko..."

S akým fyzickým vyčerpaním si sa vrátil? "Dostal som tam kŕče do oboch nôh v 70. minúte, potom som si dal magnézium a už to bolo lepšie. Po takom náročnom stretnutí cítiť únavu, ale to sa do piatku zregeneruje."

Aký to bol duel so Španielmi, dá sa to porovnať napríklad s mládežníckou Ligou majstrov? "Ťažký, keď Španieli boli veľmi dobrí na lopte a my sme tým pádom museli behať veľa bez lopty, čo ja osobne veľmi nemám rád. Boli tam situácie, v ktorých, keby som nebol taký zatavený zo spomínaného behania bez lopty, som to mohol vyriešiť lepšie. So Salzburgom sme boli lepší, Španieli boli kvalitou inde. V mládežníckej Lige majstrov sme tam mali viac vyložených šancí, tu tí Španieli hrali dominantne."

Opäť si sa vrátil do žltozelenej šatne a preniesol si sa do ligových povinností, ktoré pre nás štartujú už v piatok proti Ružomberku. "Máme im čo vracať, keďže sme na jar s nimi prehrali. Chceme zo seba vydať maximum, aby sme si konečne zakričali víťazný pokrik. Aj v repre boli chalani z Ružomberka, tak sme sa podpichli. Museli sme si dávať pozor, čo pred nimi hovoríme (smiech). Musíme hrať svoju hru a hlavne ju hrať 90 minút, Ružomberok má túto sezónu veľmi slušnú, ale doma chceme uspieť."

Zvyšok rozhovoru prinesieme v piatkovom Bulletine MŠK pred zápasom s Ružomberkom.


už máš na piatok vstupenku?


Zdroj foto: Erika Ďurčová

Facebook