”B” | Bezgólová remíza so Zvolenom
MONACObet II. liga,
nedeľa 1. 9. 2024 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
0:0
MŠK Žilina - MFK Zvolen
ŽK: 67. Ziblim - 50. Nosko, 65. Úradník, 81. Gaško
Diváci: 166
Rozhodca: Vaňo - Kardelis, Maliňák
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Jokl - Mynář, Drame, Jaššo (C) - Oravec, S. Javorček, Ziblim (77. Šamaj), Beňadik (70. Mlynár) - Baleja, Klaučo, Pekelský

MFK Zvolen
Krejčí - Solivajs, Nosko (C), Prikryl, Bača - Snitka (87. Urgela), Gaško - Rák (46. Onuoha), Köröš (74. Sučák), Úradník (81. Telúch) - Starší (74. Svetlík)
Zápasové menu

V 6. kole MONACObet ligy sme na hlavnom Štadióne MŠK Žilina narazili na nováčika zo Zvolena. Súboj jedného z najmladších tímov proti najstaršiemu. Hostia však nechceli predať kožu lacno, ich poctivú defenzívu sa nám vôbec nedarilo prekonať. Rovnako to bolo opačne, obrany prevládali nad útokmi. Napokon sme teda pod Dubňom presný zásah nevideli a duel skončil (po takmer ôsmich rokoch v rámci domáceho druholigového zápasu) bezgólovou remízou.


Základná zostava rezervy ostala poväčšine nezmenená, vypadli hráči smerujúci s "A"-tímom do Bratislavy či zranení Badjie a Badžgoň. Premiérové štarty v základe si tak odkrútili útočník Martin Klaučo a brankár Jakub Jokl.

Stretnutie v úvode veľa futbalovej krásy neprinieslo, na šance sme čakali až do štvrťhodiny hry. Drame vyviezol loptu zo stopérskej pozície cez celé ihrisko, našiel pod sebou afrického kolegu Ziblima, no ten v páde neumiestnil loptu medzi tri žrde. Vzápätí to skúsil strelou spoza šestnástky na pravej strane netradične hrajúci Oravec, tiež však netrafil priestor brány. Hostia nechceli pustiť kožu lacno, bojovali a značne nám to znepríjemňovali. Po polhodine navyše znenazdajky opečiatkovali brvno po priamom kope Prikryla snáď z 35 metrov. Podobná situácia sa zapakovala aj o pár minút, štandardku tečoval jeden z hráčov v červenom tesne vedľa. Museli sme sa trochu zobudiť, skúšali to teda Baleja aj Klaučo, pokus druhého menovaného vystrašil Krejčího. V prvom dejstve sme ale presný zásah nevideli.

Po zmene strán sme museli a aj začali aktívnejšie. Najprv sme sa až príliš vynukovali pred šestnástkou, no Klaučo svojou strelou napokon natiahol gólmana. Priamy kop inak výborne kopajúceho Javorčeka zase vyletel ďaleko nad bránu. Pozor bola ale treba dávať aj na defenzívu, po rýchlom protiútoku zakončil do žrde Köröš, Staršieho dorážka našťastie netrafila prázdnu bránu. O chvíľu zase Úradník z gólovej pozície tesne minul našu svätyňu. Kľučky Pekelského na druhej strane už-už vyzerali nebezpečne, ale sklzom ich v poslednej chvíli zastavil Nosko. Tempo a s tým aj šance akosi upadli, dlhšiu dobu sa hralo iba medzi líniami. Bezgólový stav nezmenila ani strela Ziblima z diaľky. Naopak, v posledných minútach sme si skôr my museli dávať pozor na zadné vrátka. Všetko sme však hasili ešte pred debutujúcim Joklom. Keď už sme boli vpredu, Pekelského opäť zablokovali. Napokon sme tak góly dnes nevideli, čo sa stalo prvýkrát od sezóny 2016/2017. 

Remíza 0:0 znamená prvú stratu bodov v domácom prostredí, ale zároveň posun na 4. miesto tabuľky. Keďže MONACObet liga má v tejto sezóne o dva tímy menej, rovnako aj ona má na programe reprezentačnú prestávku. Najbližší zápas tak odohráme až v piatok 13. septembra od 18:00 hod. proti Zlatým Moravciam-Vráblom.


HLASY PO ZÁPASE
Peter Galadík, asistent trénera MŠK Žilina B
"Vedeli sme, že to dnes bude náročné, pretože nám chýbali viacerí hráči. Museli sme tak siahnuť do U19, pričom chalani si tak odbili premiéru skôr, ako sme plánovali. Cenná skúsenosť pre nich. Najmä by som chcel vyzdvihnúť Jakuba Jokla, ktorý stál v bráne prvýkrát v seniorskom profi futbale, navyše s čistým kontom. Rovnako Maťo Klaučo s premiérovým štartom v základe, pričom na hrote zvádzal ťažké súboje so skúsenými obrancami. Popasoval sa však s tým dobre, výborná skúsenosť preňho. Smerom dopredu sme boli málo nebezpeční, vzadu sme mali aj šťastie po konštrukcii brány. Zvolen nás trochu prekvapil s rozostavením, mali sme pripravený iný plán. Cez polčas sme na to zareagovali, žiaľ, na striedačke sme nemali dostatok hráčov na oživenie. K tomu veľké teplo, čo nám tiež nepomohlo. Chceli sme tri body, no vzhľadom na priebeh to bol remízový zápas, musíme sa férovo uspokojiť aj s jedným. Pred nami je novinka - reprezentačná prestávka aj v II. lige. Ako tréneri to určite uvítame, verím, že aj hráčom to padne vhod."
Martin Klaučo, útočník MŠK Žilina B
"Škoda, že sme nevyužili niektoré šance, do ktorých sme sa dostali. V prvom dejstve nám celkovo nefungovali niektoré princípy, nevedeli sme dostať cez ich prehustenú líniu. Po zmene strán prišlo zlepšenie, z niektorých situácií sme však mali vyťažiť viac. V zakončení nám chýbala rozvaha či pokoj, takisto aj pri mojich strelách. Škoda dvoch stratených bodov, no Zvolen bol silovým, bojovným súperom, takže bod berieme. Osobne som veľmi rád za premiéru v základe, ďakujem trénerom za príležitosť. Verím, že keď budem ďalej pracovať na veciach, ktoré mi dnes nevyšli, dostanem šancu opäť."
MONACObet II. liga,
nedeľa 1. 9. 2024 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
0:0
MŠK Žilina - MFK Zvolen
ŽK: 67. Ziblim - 50. Nosko, 65. Úradník, 81. Gaško
Diváci: 166
Rozhodca: Vaňo - Kardelis, Maliňák
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Jokl - Mynář, Drame, Jaššo (C) - Oravec, S. Javorček, Ziblim (77. Šamaj), Beňadik (70. Mlynár) - Baleja, Klaučo, Pekelský

MFK Zvolen
Krejčí - Solivajs, Nosko (C), Prikryl, Bača - Snitka (87. Urgela), Gaško - Rák (46. Onuoha), Köröš (74. Sučák), Úradník (81. Telúch) - Starší (74. Svetlík)
SÚVISIACE ČLÁNKY
30.08.2024"B" | Nováčik zo Zvolena nás preverí na hlavnom štadióne

Facebook