”B” | Tri body sme v Malženiciach uchmatli v samom závere
MONACObet II. liga,
nedeľa 10. 9. 2023 od 10:30
Futbalový štadión Malženice
1:2(1:1)
OFK Malženice - MŠK Žilina
Góly: 38. Rapavý - 35. Bile (pok. kop), 86. Mynář
ŽK: 57. Breznik - 59. Essomba
ČK: 47. Šulek
Diváci: 380
Rozhodca: Choreň - Borsányi, Hrenák
ZOSTAVY
OFK Malženice
Vasiľ - Rehák (C), Šulek, Ujlaky, Breznik - Oseni (49. Rýzek), Karhan, Horvát, Nagy (82. Kurej) - Cleber (70. Šarmír), Rapavý (70. Bilčík)

MŠK Žilina
Belaník - Mynář, Jaššo, Ndjeungoue - Tandara (75. Kudlička), Chyla, Šnajder (C) (61. Prokop), Mlynár - Essomba, Adang, Bile
Zápasové menu

V siedmom kole II. ligy sme chceli tri predchádzajúce zaváhania odčiniť u nováčika v Malženiciach. Terén, súper i náš vlastný výkon tomu ale v prvom dejstve nenasvedčovali. Po penalte sme viedli, ale hostia okamžite vyrovnali a po polčase bolo vyrovnané. Pomoc za tromi bodmi prišla v podobe skorého vylúčenia domácich po zmene strán. A hoci sme sa za víťazným gólom natrápili, nakoniec po Mynářovej gólovej hlavičke a chytenej penalte Belaníka berieme všetky body. Už tretiu výhru na ihrisku súpera sme získali výsledkom 2:1.


zostrih zápasu

Opatrný začiatok v Malženiciach mal na svedomí aj nie úplne ideálny terén, na ktorý si hráči museli v úvode zvyknúť. Aktívnejší v útoku tak boli najprv domáci, v 10. minúte vytiahol tradične spoľahlivý zákrok nohou Belaník pri situácii zoči-voči kapitánovi Rehákovi. Šošoni sa po prvý raz dostali do zakončenia až tesne pred uplynutím prvej 20-minútovky, avšak bez väčšieho ohrozenia Vasiľovej brány. Ťažko sme sa dostávali do hry, čakali sme na súvislú akciu so šancou, no gól napokon prišiel aj bez toho. Prenikajúceho Essombu zastavili v šestnástke domáci nedovolene, v 35. minúte tak Eric Bile aj s miernym šťastím premenil pokutový kop a viedli sme – 0:1. Radosť však netrvala dlho, o tri minúty neskôr prišiel center do ohňa, kde zblízka jednoducho hlavičkou vyrovnal nebránený Rapavý. V závere polčasu sme už nič zaujímavé nevideli, a tak sme do kabín šli za vyrovnaného stavu.

Druhé dejstvo začalo nečakaným vylúčením hneď v 47. minúte. Opäť ušiel Essomba a tesne pred pokutovým územím zatiahol ručnú brzdu stopér Šulek a rozhodca nemal na výber. Súper síce hral v 10-tich, no aj napriek tomu hrozil, Karhanove zakončenie letelo mimo. Dlhé minúty potom sme však len márne čakali na väčšiu príležitosť na oboch stranách. Až po striedaniach to trochu ožilo, malženický Šarmír našťastie neprepálil našich obrancov. Zobudili sa aj Šošoni, striedajúci Prokop a Kudlička svojou aktivitou priniesli aspoň náznaky nebezpečia. Záver bol aj vďaka oslabeniu súpera jasne v našej réžii, no tlak a držanie lopty nie a nie využiť aj gólovo. Rozuzlenie tak priniesol úplný záver stretnutia. Napokon však prišlo vykúpenie v podobe 86. minúty, prudký center do vápna si našiel Michal Mynář a hlavou zariadil všetky tri body pre Šošonov – 1:2. Dynamo sa na konci zmohlo ešte na ako-také pokusy, ale Belaník si ich bezpečne postrážil. Navyše, doslova v poslednej sekunde nadstaveného času skvelo vychytal pokutový kop Breznika a mohli sme sa radovať z utrápeného, no dôležitého víťazstva.

Po troch prehrách berieme u nováčika v Malženiciach konečne výhru. Veľmi potrebné víťazstvo 2:1 nás v tabuľke posúva na 6. miesto. S trojbodovými cieľmi pocestujeme aj o týždeň na Pohronie. Na štadióne v Žiari nad Hronom sa predstavíme už v piatok 15. septembra o 18:00 hod.


HLASY PO ZÁPASE
Peter Galadík, asistent trénera MŠK Žilina B
"Minulý týždeň sme boli paradoxne spokojní s výkonom, ale nie výsledkom. Dnes je to presne naopak. Tri body, samozrejme, tešia. Výkon však bol ďaleko za našimi očakávaniami. Ďaleko za očakávaniami bol aj terén, ktorý sa nepodobal na II. ligu. Komplikovalo nám to hru, preto sme museli trochu improvizovať. Navyše prišlo vylúčenie domácich, čo znova zmenilo náš zámer do druhého polčasu. Našťastie sme sa s tým vysporiadali a tentokrát odchádzame spokojnejší my. Dnes nám chýbala celkovo ľahkosť, bolo to upracované víťazstvo. V skomplikovaní si "života" v závere zápasu sme naozaj "majstri sveta". Verím, že každou skúsenosťou budeme odstraňovať infarktové závery. Po troch prehrách sme veľmi potrebovali výhru. Najbližšie cestujeme do Pohronia a verím, že našu dobrú štatistiku z ihrísk súperov potvrdíme aj tam."
Samuel Belaník, brankár MŠK Žilina B
"Dnešné víťazstvo sa nerodilo ľahko. Nepomohol nám k tomu ani terén, ale nejako sme sa s tým vysporiadali a konečne získali tri body. Súper mal veľké diery za obranou, čo sme chceli využiť dlhými loptami. Napriek presilovke sme sa nevedeli presadiť, bolo to dnes z našej strany ťažkopádne, ale aj také zápasy sú a hlavné je teraz, že sme to zvládli. Domáci to v oslabení prehusťovali a to už by sme neboli my, aby sme v závere niečo nepokazili. Našťastie sme to udržali. Veril som si na penaltu, vyšla mi strana."
MONACObet II. liga,
nedeľa 10. 9. 2023 od 10:30
Futbalový štadión Malženice
1:2(1:1)
OFK Malženice - MŠK Žilina
Góly: 38. Rapavý - 35. Bile (pok. kop), 86. Mynář
ŽK: 57. Breznik - 59. Essomba
ČK: 47. Šulek
Diváci: 380
Rozhodca: Choreň - Borsányi, Hrenák
ZOSTAVY
OFK Malženice
Vasiľ - Rehák (C), Šulek, Ujlaky, Breznik - Oseni (49. Rýzek), Karhan, Horvát, Nagy (82. Kurej) - Cleber (70. Šarmír), Rapavý (70. Bilčík)

MŠK Žilina
Belaník - Mynář, Jaššo, Ndjeungoue - Tandara (75. Kudlička), Chyla, Šnajder (C) (61. Prokop), Mlynár - Essomba, Adang, Bile
SÚVISIACE ČLÁNKY
08.09.2023"B" | Na pôde trápiaceho sa nováčika z Malženíc odčiniť straty

Facebook