”B” | Rezerva našla prvého premožiteľa v podobe Liptovského Mikuláša
MONACObet II. liga,
nedeľa 20. 8. 2023 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
0:2(0:1)
MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Góly: 45.+ Macejko, 52. Diviš
ŽK: 33. Kopas, 35. Bortoli - 80. Diviš, 90.+ Appiah
Diváci: 188
Rozhodca: Libiak - Mihalík, Poracký
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belaník - Kopas, Jaššo, Mynář - Gomola (46. Kopásek), Šnajder (C), Myslovič (65. Chyla), Mlynár (65. Owusu) - Prokop (46. Bile), Kudlička (75. Atanasijević), Bortoli

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Vajs – Diviš, Štrba, Klimek, Gerát (75. Staš), Laura (84. Mazanovský), Teplan, Trabalík (65. Voško), Appiah, Jendrišek (C), Macejko (84. Bartoš)
Zápasové menu

Stopercentná rezerva Šošonov vyzvala v rámci 4. kola bývalého prvoligistu z Liptovského Mikuláša. Gólové hody nám žltozelení tentoraz proti jednému z ašpirantov na postup ostali dlžní. Nie že by aktéri nechceli útočiť, ale v prvom dejstve sa nedokázali výraznejšie prekvapiť a dlho to vyzeralo na bezgólový stav. Gól do šatne však naklonil misky váh na stranu hostí a nevýrazný obraz hry sa z našej strany nezmenil ani v druhom dejstve. Tatran ešte navýšil svoje vedenie, čím otupil akúkoľvek snahu na úspešný výsledok. 

Po troch výhrach sme tak prvýkrát v novej sezóne okúsili chuť prehry. Odčiniť ju budeme chcieť na horúcej pôde Prešova budúcu sobotu. 


Proti Mikulášu posilnili v horúcom počasí zverencov trénera Vladimíra Veselého aj menej vyťažení hráči z "A"-tímu. V bráne sa už tradične predstavil Samo Belaník, Adam Kopas to riadil v obrane a v strede poľa zas Martin Gomola s Patrikom Myslovičom. Žiaľ, ani to nepomohlo k predĺženiu víťaznej série. Poďme však postupne.

Už úvod patril napriek týmto okolnostiam hosťom, ktorí boli častejšie na našej polovici. Nebezpečne to vyzeralo v 11. minúte, kedy si Macejko vytvoril ideálnu parketu na strelu. Pozorne a hlavne pohotovo vystúpila naša obrana a zblokovala pokus hosťujúceho krídelníka. My sme sa do toho dostávali pomalšie, v 16. minúte sme zavreli súpera, ale rovnako ako tá Macejkova sa cez hradbu tiel nedostala ani strela Mlynára. Liptáci mohli udrieť v 19. minúte, rýchly brejk dvoch proti dvom vyriešil Gerát nebezpečnou strelou, ktorú Belaník vyrazil do päťky, všetko upratal Tomáš Jaššo. Napriek aktívnemu futbalu z oboch strán, príležitostí nepribúdalo. Zmeniť to chcel po prieniku z 29. minúty Myslovič, jeho ľavačka smerovala iba do náručia pripraveného Vajsa. Do prestávky boli predsa len o niečo bližšie k streleniu gólu hostia, Jendrišek ani Appiah nevyzreli na pozorného Belaníka. Hostia si museli počkať na gól až do nadstaveného času. Ešte predtým nastala podobná situácia ako v 11. minúte - Macejko sa kľučkami pretancoval až k bielemu bodu, znova však zlyhal na dobre postavených obrancoch MŠK. Aktívny krídelník hostí si predsa len napravil chuť spomínaným gólom do šatne. Menší tlak pretavil na vedúci presný zásah, keď sa k nemu prepasírovala lopta na zadnej tyči a bomba pomedzi našich tentoraz zapadla až do siete.

Do druhého polčasu tak pri nevýraznom výkone prišla v našich radoch dvojitá zmena - Prokopa a Gomolu nahradila čerstvá dvojica - Eric Bile a Samo Kopásek. Mohli sme však prehrávať už aj výraznejším rozdielom, Belaník vychytal tutovku po hlavičke Geráta. Avšak prikrátky bol pri zakončení Diviša, ktorého sólo skončilo presnou strelou k tyči. Od 52. minúty sme tak museli doťahovať uz dvojgólový náskok súpera. Navyše, nešlo nám to vpredu, pred Vajsa sme sa nevedeli výraznejšie prepracovať. Skúšali sme to tak z diaľky - Kopas typicky napriahol spoza veľkého vápna, Vajs mal kus šťastia, keď dokázal loptu končekmi prstov vytlačiť na žrď. Tempo postupne opadlo, nepomohli tomu ani striedania a v nich premiérový štart Vuka Atanasijevića v II. lige. Hostia sa nemali kam ponáhľať, nám to do plných nešlo dvojnásobne. Množstvo nepresností nám bralo akúkoľvek šancu na čo i len zdramatizovanie stretnutie, nie to na body. A keď sa už niečo podarilo, zastavil nás hraničný ofsajdový hvizd, ktorý obral o gól Atanasijevića. Žltozelení tak nenadviazali na predošlé tri výhry a na domácej pôde sa museli skloniť pred organizovaným výkonom hostí. 

Aj 5. kolo prinesie Šošonom do cesty ďalšieho z favoritov II. ligy - tentoraz cestujeme v sobotu na pôdu Prešova. 


HLASY PO ZÁPASE
Peter Galadík, asistent trénera MŠK Žilina B
"V prvom rade by som chcel vyzdvihnúť výkon súpera, v tejto sezóne zatiaľ najkvalitnejší protivník, ktorému sme čelili. My sme k tomu prispeli v prvom polčase nevýraznou hrou, ktorú sme si predstavovali inak. Do druhého dejstva sa to zlepšilo, no nestačilo to na vyrovanie, resp. zdramatizovanie. Skúsený súper si to takticky uhral, zaslúžene vyhral. Škoda neuznaného gólu v závere, mohlo to byť dramatickejšie. V stredovej línii sme nevyužívali krajných hráčov, a to je hlavným faktorom dnešného neúspechu. Budúci víkend cestujeme do Prešova, kde domáci musia. My chceme odohrať lepší zápas, v ktorom by sme radi pomýšľali na body."
Tomáš Jaššo, obranca MŠK Žilina B
"Myslím si, že to dnes z našej strany nebol ani zďaleka najlepší výkon. Robili sme veľa chýb, nevedeli sme podržať loptu na nohe, kopili sa nepresnosti. Potom sa to na nás valilo, jeden protiútok za druhým a v tomto teple to bolo náročne. Pokazili sme si to dnes, nestrieľali sme vpredu a bez striel nedáme góly. Po dobrom štarte dnes prišlo akési uzemnenie, treba ďalej makať, aby sme sa znova vrátili na víťaznú vlnu. V Prešove to bude veľmi náročné, no ak budeme plniť pokyny, bude sa to dať zvládnuť."
MONACObet II. liga,
nedeľa 20. 8. 2023 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
0:2(0:1)
MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Góly: 45.+ Macejko, 52. Diviš
ŽK: 33. Kopas, 35. Bortoli - 80. Diviš, 90.+ Appiah
Diváci: 188
Rozhodca: Libiak - Mihalík, Poracký
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belaník - Kopas, Jaššo, Mynář - Gomola (46. Kopásek), Šnajder (C), Myslovič (65. Chyla), Mlynár (65. Owusu) - Prokop (46. Bile), Kudlička (75. Atanasijević), Bortoli

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Vajs – Diviš, Štrba, Klimek, Gerát (75. Staš), Laura (84. Mazanovský), Teplan, Trabalík (65. Voško), Appiah, Jendrišek (C), Macejko (84. Bartoš)

Facebook