”B” | Osemgólovú naháňačku sme v závere získali na svoju stranu
MONACObet II. liga,
nedeľa 6. 8. 2023 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
5:3(2:0)
MŠK Žilina - FK Humenné
Góly: 1. a 60. Kopásek, 4. Vaľko, 87. Mynář, 90.+ L. Bortoli - 49. Dzurík, 66. Song, 86. Ahl
ŽK: 50. L. Bortoli, 90. Belaník - 70. Horváth, 87. Harvila, 90. Song
Diváci: 168
Rozhodca: Chromý - Zemko, Štepanovský
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belaník - Jaššo, Kopas, Mynář - Kopásek (82. Owusu), Chyla, Šnajder (C) (82. Mráz), Mlynár (61. Hranica) - Bile, Prokop (74. Sluka), Vaľko (46. L. Bortoli)

FK Humenné
Knurovský - Zlacký, Horváth, Kranthove, Maťaš (67. Reiter) - Harvila, Balica (32. Dzurík) - Song, Streňo (C) (46. Ahl), ven der Werff (18. Komjatý) - Kapur
Zápasové menu

Na úvodný domáci zápas II. ligy k nám pricestoval súper z východu Slovenska - FK Humenné. V poriadnom lejaku sme predviedli parádny začiatok podčiarknutý dvoma rýchlymi gólmi. Naopak, po zmene strán nás v úvode schladili hostia, ktorí rozbehli druhopolčasovú streleckú naháňačku. Humenné sa síce dotiahlo na remízový stav, no o tom, že tri body ostávajú pod Dubňom, sme rozhodli v úplnom závere dvomi presnými zásahmi. Pre nás už tradične bohatý druholigový súboj sme ovládli v pomere 5:3.


zostrih zápasu


Víťaznú zostavu z premiérového kola tréner Vladimír Veselý upravil iba kozmeticky. Novú krv priniesli stopér Tomáš Jaššo, krajný obranca Samuel Kopásek a krídelník Vladimír Vaľko, ktorí to gólovo rozbehli hneď v úvode. V bráne už tradične nastúpil Samuel Belaník a s kapitánskou páskou taktiež stabilne Dominik Šnajder. 

V hustom daždi sa ešte ani diváci poriadne neusadili na svoje miesta a Samo Kopásek ich hneď v 1. minúte z nich aj postavil. Po akcii z ľavej strany lopta prešla pokutovým územím až na nikým nebráneného Kopiho na druhej strane veľkého vápna a viedli sme - 1:0. Šošoni nastúpili s poriadnou chuťou, jazdili a odmenení boli takmer okamžite druhým presným zásahom. To keď ideálnu loptu za obranu dostal Vlado Vaľko a strelec jeho kvalít sa nepomýlil - 2:0. V 15. minúte sme už mohli viesť rozdielom triedy, vo vnútri šestnástky sa do lopty oprel Eric Bile, no krížnym pokusom iba pohladil tyč Knurovského brány. Futbal chalanov bavil, Adam Kopas sa nenechal zahanbiť, vystrelil možno z 30 metrov a takmer napodobnil gól Kristiána Bariho zo štvrtka. Postupne sa dostali viac do akcie aj hostia, Song peknou krížnou strelou po zasekávačke tesne minul. S neútichajúcim lejakom trochu tempo upadlo, a tak sme do kabín šli s dvojgólovým vedením.

Po zmene strán sme nastúpili na trávnik s jednou zmenou, strelca druhého gólu Vaľka nahradil na krídle Leo Bortoli. Neustriehli sme ale situáciu v 49. minúte, spätná prihrávka našla na hranici vápna Dzuríka a ten to trafil gólovo. Do útoku z našej strany zavelil kapitán Šnajder, jeho povestná jedovka spoza pokutového územia tentokrát skončila na rukaviciach brankára hostí. V 60. minúte nás najskôr podržal dobrým zákrokom Samo Belaník a následne sme z protiútoku udreli my. Samo Kopásek sa otočil okolo obrancu a milimetrovou krížnou strelou od žrde po druhýkrát v stretnutí rozradostil svojím zakončením divákov - 3:1. Prešlo iba pár minút a svoje šťastie vyskúšal Humenčan Song. Túto situáciu si ale za klobúk nedá Belaník, keďže lopta popri ňom preletela až za tri žrde a bolo znovu znížené. Hostia sa silou mocou snažili o vyrovnanie, a tak prišli naše striedania, ktoré to mali otupiť a oživiť našu ofenzívu. Stal sa ale presný opak, striedajúci hráč pomohol Humennému, keď Ahl po skrumáži z rohu prepasíroval loptu až do brány. Ako bol gólový úvod, dva presné zásahy sme si nechali aj na záverečné minúty. Po vyrovnaní na 3:3 sme zavelili okamžite do útoku a priamy kop doslova trafil Michala Mynářa, ktorý tak prišiel k svojmu premiérovému gólu, v tomto prípade aj víťaznému, v II. lige naozaj netradične - 4:3. V nadstavenom čase najskôr nepoistil našu výhru Timo Hranica, ale z úniku už následne zoči-voči brankárovi Leo Bortoli uspel a zavŕšil stav na konečných 5:3.

Vďaka druhému víťazstvu ostávame naďalej stopercentní. V tejto sérii chceme pokračovať aj o týždeň, pokúsime sa o to v sobotu o 17:00 hod. u nováčika v Spišskej Novej Vsi. 


HLASY PO ZÁPASE
Peter Galadík, asistent trénera MŠK Žilina B
"Gólovým úvodom sme možno zaskočili sami seba, pretože posledných sedem zápasov sme vždy inkasovali ako prví. Napriek slušnému polčasu sme sa s touto situáciou nevysporiadali najlepšie. V druhom polčasu sme chceli odolať tlaku súpera, čo sa nám ale nepodarilo a inkasovali sme kontaktný gól. Následne súper zacítil šancu, mal lepšiu fázu. Nám sa síce podarilo odskočiť, ale za desať minút sme stratili dvojgólový náskok. Na konci sa to však obrátilo na našu stranu. Napriek všetkému vyhralo futbalovejšie, lepšie družstvo, keďže súper hral prevažne iba na nakopávané lopty. Hráči si vyskúšali a zvládli stretnutie, v ktorom sa súper v závere dotiahol, čo nás teší. Záverečná emócia potom stála za to. Pre nás trénerov to bola síce prestrelka ako za trest, ale v projekte sa zameriavame na to, aby hráči hrali odvážne a z toho následne pramenia aj takéto výsledky. Tri body sú však doma, a to je najdôležitejšie."
Michal Mynář, obranca a premiérový strelec MŠK Žilina B
"Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, držali sme loptu, mali sme prevahu a kontrolovali sme hru. Škoda však druhého dejstva a jeho úvodu, kedy sme dostali kontaktný gól. V kabíne sme si povedali, že treba strážiť najmä štandardky. Dostali sme z nich napokon gól, ale nezlomili sme sa a napokon sme to v prestrelke preklopili opäť na svoju stranu. Väčšina zápasu bola v našej réžii, a tak sme aj po vyrovnaní stále snažili ísť za výhrou, možno preto sa k nám priklonilo aj šťastie. Práve môj víťazný gól bol z takej kategórie, ale aj také sa rátajú. Za premiérový zásah v II. lige som veľmi rád. Veľakrát si duely skomplikujeme a potom sú z toho takéto prestrelky či drámy. Na mužskú súťaž som si už zvykol a verím, že štarty budú pribúdať."
MONACObet II. liga,
nedeľa 6. 8. 2023 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
5:3(2:0)
MŠK Žilina - FK Humenné
Góly: 1. a 60. Kopásek, 4. Vaľko, 87. Mynář, 90.+ L. Bortoli - 49. Dzurík, 66. Song, 86. Ahl
ŽK: 50. L. Bortoli, 90. Belaník - 70. Horváth, 87. Harvila, 90. Song
Diváci: 168
Rozhodca: Chromý - Zemko, Štepanovský
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belaník - Jaššo, Kopas, Mynář - Kopásek (82. Owusu), Chyla, Šnajder (C) (82. Mráz), Mlynár (61. Hranica) - Bile, Prokop (74. Sluka), Vaľko (46. L. Bortoli)

FK Humenné
Knurovský - Zlacký, Horváth, Kranthove, Maťaš (67. Reiter) - Harvila, Balica (32. Dzurík) - Song, Streňo (C) (46. Ahl), ven der Werff (18. Komjatý) - Kapur

Facebook