Zlepšený výkon priniesol v Dunajskej iba remízu
Niké liga,
sobota 2. 3. 2024 od 17:00
MOL Aréna
1:1(0:1)
FC DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina
Góly: 56. Ramadan - 6. Sauer
ŽK: 37. Trusa - 74. Sauer
Diváci: 4988
Rozhodca: Ruc - Štrbo, Košecký
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 0,7 - 2,27

Držanie lopty: 43% - 57%

Strely/na bránu: 8:18 / 2:8

Rohy: 3:5

Ofsajdy: 0:2

Priame kopy: 5:3

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Popović – Gruszkowski, Csinger, Kacharaba, Andzouana (C) (73. Mendez) – Gavrić (46. Jürgens), Charatin (46. Vitális), Dimun – Ramadan (86. Herc), Trusa, Yapi (63. Goure)

MŠK Žilina
Belaník - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Essomba (79. Hranica), Gidi, Sauer, Ďatko (60. Javorček) - Bile, Jambor, Iľko (73. Adang)
Zápasové menu

Do nadstavbovej časti ideme napokon z 2. miesta. Podstatné je, že sme znova súčasťou prvej šestky, dôležitejšie však je to, že v Dunajskej Strede sme videli zo strany Šošonov zlepšený výkon. Azda nikdy sme tak Dunajskú Stredu v MOL Aréne nevymazali ako v prvom polčase. Naše slušné predstavenie korunoval skorým vedúcim gólom Mário Sauer. Po zmene strán neprišiel ani tak očakávaný tlak domácich, ako skôr náhodné vyrovnanie po strele z diaľky. Vyrovnané skóre sme nedokázali strhnúť ani napriek viacerým sľubným šanciam. 

Nadstavbu a skupinu o titul začína doma, budúci víkend privítame Podbrezovú. O presnom termíne budeme informovať čoskoro.


ZOSTRIH ZÁPASU


V poslednom kole základnej časti sa dočkal svojej premiéry v bráne pod Jaroslavom Hynkom Samuel Belaník, ktorý vôbec po prvýkrát v ligovom ročníku odsunul na lavičku jednotku Ľuba Belka. Absencia Kristiána Bariho zas na pravého "wingbacka" vyniesla netradične Loica Essombu. Zraneného Keliana Nsonu na krídle nahradil Patrik Iľko.

Karty boli pred úvodným hvizdom jasne rozdané, jasná bola aj forma Mária Sauera, ktorý si ju preniesol z mládežníckej Ligy majstrov. Po ideálnej prihrávke od Sama Ďatka to Majo uložil v 6. minúte k tyči a z prvej strely sme rýchlo viedli - 0:1. Vôbec po prvýkrát v jarnej časti. Náš produktívny záložník si našiel odrazenú loptu aj v 13. minúte po našom priamom kope, žiaľ, teraz mu pri zakončení lopta skĺzla. Náskok mohol zveľadiť Eric Bile, ďalší nadýchaný center od Ďatka našiel jeho nikým nekrytú hlavu, Afričan ale netrafil bránu. Úvod nám vychádzal, čo dali najavo piskotom aj domáce tribúny. Radosť pozerať v prvom polčase na nemohúcnosť domácich, ktorých sme pozične vymazali. Škoda ďalšieho dobrého centra Ďatka, ktorý ešte lízol Jambor, Popović bol pozorný. Naša dominancia neustupovala, ďalšia tika-taka akcia skončila zákrokom Popovića, škoda však, že pri zakončení sa lepšie nedohodla dvojica Gidi - Jambor. Práve Afričan strieľal iba do stredu. Timo to ale vzal na seba o minútu, Popović vyškriabal jedovatú strelu na roh. Dunajská Streda si predsa len niečo vypracovala do polčasového odchodu do šatní, vyznamenal sa však premiant Belaník pri strele Ramadana. Dorážka Gavrića bola v kategórii tutoviek, jeho lopta však našla iba zavretú tribúnu domácich za bránou. Pochvalu si zaslúži za prvý polčas celý tím, v zelenom drese sa nenašiel slabý výkon. 

Vstup do druhého dejstva bol síce podstatne vyrovnanejší, no v 52. minúte sme však mali veľkú šancu na kopačkách my. Bile ušiel po kraji, naservíroval to po zemi Timovi Jamborovi, avšak ten tiesnený v sklze nenamieril do priestoru troch žrdí. Náš hroťák mieril presnejšie po priamom kope, Popović jeho pokus skryl. DAC sa chytil, ťažko povedať, či sa dala strela Ramadana spoza šestnástky chytiť, alebo aspoň vyrážať. Žiaľ, v 56. minúte bolo prakticky z ničoho vyrovnané. Hneď sme mohli strhnúť vedenie znova na svoju stranu, Iľko sa výborne uvoľnil, ľavačka neprešla do siete domácich. A nepoľavovali sme, po tlaku z rohového kopu to nepadlo čerstvému Javorčekovi ani Sauerovi. Domino mal na kopačke gól v 72. minúte po priamom kope spred šestnástky, Popović znova výborný. Sauer v ťažkej pozícii prestrelil z dorážky. Dunajská cítila šancu, Gruszkowski pálil po odrazenej lopte z rohového kopu tesne nad Belaníkove brvno. Záverečné minúty v MOL Aréne boli premiérovými v lige pre mladého obrancu Timoteja Hranicu. Ten mohol byť priamo na trávniku svedkami nášho vedúceho gólu, Javor si výborne zbehol na ľavej strane a jeho prudkú loptu Sauer v sklze tesne nedočiahol usmerniť do siete. V samom závere sme sa nedočkali ani zo štandardky. Na zásluhy sa vo futbale nehrá, za prejav sme si však zaslúžili dnes viac ako jeden bod. 

Po dnešku sú všetky tajničky a tabuľkové rébusy rozlúštené, k istým Šošonom, belasým, Trnavčanom sa v skupine o titul pridali ďalší - DAC, Podbrezová a prekvapivo Ružomberok. Rozlúštený je aj náš najbližší súper, doma privítame Podbrezovú. O presnom termíne stretnutia budeme informovať čoskoro.


HLASY PO ZÁPASE
Xisco Munoz, tréner DAC 1904 Dunajská Streda
"Po dnešnom zápase som spokojný. Keď som prišiel a podpísal som zmluvu, mali sme pred sebou osem duelov a ťažký žreb. Možnosť spraviť chybu bola minimálna. Vieme, že veľa vecí musíme ešte zlepšiť, ťažký týždeň to potvrdil. Na mužstve bol veľký tlak. Počas prípravy sme sa s tým snažili pracovať. Ak si pozriete ďalšie výsledky, nie je jednoduché hrať, keď musíte víťaziť. Nie je jednoduché hrať pod tlakom. Prvý polčas bol jeden z najhorších v ligovej súťaži. V druhom polčase chlapci našli silu, vytvorili sme si viac šancí a hrali sme to, čo trénujeme. Dnes sme sa dostali do top šestky a zvládli sme to, skončili sme štvrtí. Z ôsmich zápasoch sme prehrali len jeden, na Slovane. Toto je výsledok výbornej práce ľudí v trénerskom štábe a hráčov."
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Dnes sme na skvelom ihrisku podali dobrý výkon, asi najlepší na jar po zmenách v kádri. Musím hráčov pochváliť. Výkon, ktorý sme chceli vidieť, sa v zápase dostavil. V prvom polčase sme mohli rozhodnúť, ale nestalo sa to. Mali sme viac šancí a dali sme iba jeden gól. S hrou musíme byť spokojní, hoci sme pri počte šancí v porovnaní so súperom právom pomýšľali na tri body. Ukázali sme na ihrisku prvky, ktoré tam chceme vidieť, čo nám svojím spôsobom hry umožnil aj súper. Je však vidieť, že chalani sú schopní prehrať aj takého súpera na jeho pôde. Verím, že nás dnešný výkon, aj keď bol odmenený iba bodom, povzbudí do ďalšej práce aj zápasov. Čaká nás Podbrezová, ktorej sa takisto zatiaľ po zmenách až tak nedarí. Myslím si, že oba tímy patria do lepšej polovice a budeme v nej ukazovať dobrý futbal. Najbližšie už v sobotu."
Samuel Gidi, stredopoliar MŠK Žilina

"Konečne sme ukázali dobrý výkon, hrali sme dobre a vypracovali sme si viacero šancí. Súper nemal v podstate nič a smolnou strelou z diaľky potrestal naše nepremenené príležitosti. Po takom výkone však nemôžeme byť spokojní s remízou, dnes sme mali brať všetky body. Všetci sme z toho smutní. Pred zápasom sme ťahali sériu horších výsledkov a výkonov, ale myslím, že sme si dobre vstúpili do svedomia a nechali dnes na ihrisku všetko. Napriek tomu sme ale opäť nedokázali vyhrať, mrzí to. V skupine o titul nás čakajú podobne náročné stretnutia a ak ich nebudeme schopní vyhrávať, tak nemôžeme pomýšľať na popredné priečky. Zlepšenú hru treba potvrdiť aj gólmi, musíme na tom pracovať. Teraz už naša pozornosť smeruje na nepríjemnú Podbrezovú."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Niké liga,
sobota 2. 3. 2024 od 17:00
MOL Aréna
1:1(0:1)
FC DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina
Góly: 56. Ramadan - 6. Sauer
ŽK: 37. Trusa - 74. Sauer
Diváci: 4988
Rozhodca: Ruc - Štrbo, Košecký
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 0,7 - 2,27

Držanie lopty: 43% - 57%

Strely/na bránu: 8:18 / 2:8

Rohy: 3:5

Ofsajdy: 0:2

Priame kopy: 5:3

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Popović – Gruszkowski, Csinger, Kacharaba, Andzouana (C) (73. Mendez) – Gavrić (46. Jürgens), Charatin (46. Vitális), Dimun – Ramadan (86. Herc), Trusa, Yapi (63. Goure)

MŠK Žilina
Belaník - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Essomba (79. Hranica), Gidi, Sauer, Ďatko (60. Javorček) - Bile, Jambor, Iľko (73. Adang)
SÚVISIACE ČLÁNKY
03.03.2024Bod sa tentokrát máli, teší predvedená hra
01.03.2024Náročný týždeň i základnú časť uzatvoríme v Dunajskej Strede

Facebook