Na Slovane znova vytrestaní z efektivity
Niké liga,
nedeľa 24. 9. 2023 od 17:30
Tehelné pole
2:0(1:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 42. Strelec, 47. Barseghyan
ŽK: 82. Javorček (Žilina)
Diváci: 4757
Rozhodca: Ziemba. - Jekkel, Štrbo
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 50% - 50%

Strely/na bránu: 9:8 / 3:1

Rohy: 2:0

Ofsajdy: 0:0

Priame kopy: 4:0

Fauly: 17:16

ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Borjan – Pauschek, Kašia, Križan, Zmrhal – Kucka (C), Lichý (79. Kankava) – Barseghjan (88. Sharani), Strelec (69. Weiss), Marcelli (69. Čavrić) – Abubakari (46. Wimmer)

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski, Ndjeungoue - Rusnák, Sauer (71. Adang), Gidi, Bari (63. Javorček) - Iľko (63. Jambor), Ďuriš (85. Kopas), Essomba
Zápasové menu

Šošoni v rámci 8. kola Niké ligy cestovali na pôdu majstra a opäť aj čerstvého účastníka skupinovej fázy Konferenčnej ligy UEFA. Napriek tomu sme boli my tí aktívnejší a s väčším počtom šancí. Málo streľby nás však vytrestalo, belasí z minima udreli tesne pred polčasovou prestávkou a ihneď po nej. Hrateľný zápas tak rozhodli góly do, resp. zo šatne. V druhom polčase totiž šancí ubudlo na oboch stranách, a tak žltozelení znova druhý zápas v rade trpeli na koncovku a žalostnú efektivitu.

Odčiniť dve prehry budeme môcť už v piatok, kedy v televíznej predohrávke privítame na domácej pôde Skalicu. Vstupenky sú už v predaji.


ZOSTRIH ZÁPASU


Na poslednú chvíľu vypadol trénerom pre zdravotné problémy Henry Addo, ktorého v zostave nahradil Loic Essomba. Kormidelník Jaroslav Hynek urobil zmenu aj na stopérskom poste, pred Tomášom Nemčíkom dostal prednosť James Ndjeungoue. 

Vo veternom počasí nechýbal hneď od úvodného hvizdu vzruch pred obomi šestnástkami, o niečo viac pred tou domácou vďaka výpadom Kristiána Bariho po ľavej strane. Strela však prišla až v 10. minúte, Mário Sauer ale mieril ďaleko od Borjanovej brány. Nebezpečnejšie si to chystal domáci Strelec, pozorná defenzíva žltozelených ho nenechala vytvoriť si výhodnejšiu palebnú pozíciu. Hoci absentovali vyložené šance, hra mala spád a prelievala sa zo strany na stranu. To dokumentuje aj situácia z 25. minúty, kedy zahrávali domáci priamy kop. Ihneď sme ho odvrátili a rútili sa do brejku. Ten vyzeral nádejne, no nezakončili sme ho strelou. Identicky to dopadlo aj o pár sekúnd, kedy sme hrali v šestnástke belasých "tiki-taka", znova tomu ale chýbala strela na bránu. Strieľať mohol v azda prvej gólovke Dedo Ďuriš, po výbornej zahranej kontre pred Borjanom ale pravdepodobne ešte strieľanou prihrávkou hľadal spoluhráča. Maja Sauera pred prázdnou bránou obral o istý gól poctivým zákrokom jeden z vracajúcich sa domácich futbalistov. Tutovku nám ponúkli aj samotní domáci, po polhodine hry výborne čítal hru Sammy Gidi, ktorý vystihol Kuckov zámer. V zakončení tesne minul pravú tyč domácej svätyne. Viackrát sa hynkovcom črtali zaujímavé prečíslenia, nie a nie to skúsiť streľbou. Prílišná kombinácia nás obrala aspoň o pokus ohroziť Borjana. Pálil až Gidi v 38. minúte, domáci mu ochotne otvorili stred ihriska, prízemná strela však znova mierila tesne vedľa pravej tyčky. My sme hrali a domáci dali gól. Štandardku rozohrali domáci nakrátko, Barseghyanovi sme nechali trochu viac priestoru na center, ktorý to posadil na hlavu Strelca a domáci viedli. Do prestávky sa už viac nestalo, a tak sme napriek dobrému výkonu išli do kabín s mankom jedného gólu.

Na našu prevahu reagovali domáci striedaním, keď do druhého dejstva zmenili defenzívu na troch stopérov. Jednoduchosť v zakončení nám ukázali domáci hneď s rozbehom druhého polčasu. Naša chyba v rozohrávke bola ihneď potrestaná, Barseghyan neváhal a napálil to pod brvno. Vrátiť do stretnutia nás mohol Matúš Rusnák, ktorý si dobre zbehol na os ihriska, znova nás však zradilo zakončenie. Vyznamenal sa aj Belko, ktorý vychytal Kuckovu hlavičku. Zmeniť chod duelu mala prísť dvojica Jambor, Javorček. Stále nás však zrádzala koncovka, Borjanovi sme ku čistému kontu dosť pomohli. Vyzeralo to pekne, efektne, súpera sme tlačili, no do prehusteného priestoru pred šestnástkou belasých to nešlo žiadnou cestou. Chýbal nám moment prekvapenia. Jamborova strela, ktorá trochu vyľakala Borjana, bola málo. Záver sa z oboch strán prakticky dohrával, skóre na ukazovateli nezmenil už ani jeden z hráčov. Druhýkrát v rade nás tak zradila efektivita, z Bratislavy odchádzame bez gólov i bodov. 

Šošoni sa v ďalšom ligovom kole vracajú na domáci trávnik, kde už v piatok vyzveme pod Dubňom Skalicu. Výkop je naplánovaný na 17:30 hod., vstupenky sú už v predaji


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Weiss, tréner ŠK Slovan Bratislava
"Som rád, že sme vyhrali proti výbornému súperovi, ktorý bol v prvom polčase lepší. Potom sme zmenili rozostavenie a už sme boli lepší my. Súper mal možnosti, ale dali sme dôležitý prvý gól, potom druhý a už sme to kontrolovali. Vedeli sme, s čím Žilina príde a čo hrá. Odkedy som ju pochválil, hrá vynikajúco. Má mladých talentovaných hráčov s výborným trénerom, jej systém má hlavu a pätu, a nehrá sa proti nej ľahko. V 30. minúte som zmenil náš herný systém, pretože dovtedy sme to s nimi nevedeli ubehať. Zvolil som zrkadlo, čiže ten istý systém hráč na hráča. Prinieslo nám to zmenu štýlu, Žilina už nebola taká dominantná. Dali sme dva pekné góly, ktorými sme sa psychicky dostali hore. Po prestávke sme si zápas rozumne ukontrolovali, aj keď súper bol naďalej nebezpečný. Víťazstvo si cením, pretože naozaj nie je ľahké hrať každé tri dni. Musel som urobiť veľa zmien, hráči boli veľmi unavení. Z dneška sa teším a som spokojný. Žiline prajem všetko dobré.“
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Slovan dnes hral so značne obmenenou základnou zostavou, čo nám vyhovovalo a možno aj preto sme boli najmä v úvode lepším tímom. I keď tréner domácich zmenil systém zhruba od 30. minúty zrkadlovo k tomu nášmu, tak si myslím, že to nebolo také zásadné, keďže tak trénujeme. Dnes rozhodovali detaily, prvý gól sme inkasovali zo štandardky, ktorá ani nemala byť. Odohrali sme podľa mňa celkovo kvalitný duel, no škoda dvoch situácií, ktoré neboli také náročné, aby sa nedali vyriešiť bez inkasovania. Naša naivita však bola skúseným súperom ihneď potrestaná. Potom sa to už na súperovom ihrisku doťahuje veľmi ťažko. Samozrejme, zápas mohol vyzerať úplne inak, keby sme sa dostali po našich šanciach do vedenia, stratili sme ho v prvom polčase. Som však rád, že sme na výkon proti Bystrici zareagovali dobre, chalani hrali našu hru, ktorú chceme hrať a môžem byť s ňou úspešní. Je vidno, že keď si plníme všetky povinnosti, tak to zvládame v defenzíve aj ofenzíve. Napríklad dnes sa dostal do príležitostí Sammy, ktorý by to v tréningu normálne bez problémov premenil. Škoda, že sme nestrelili kontaktný gól, aby sme to aspoň do záveru zdramatizovali. Pevne verím, že sa nám podarí byť efektívnejší už proti Skalici. Budeme poctivo trénovať, snáď sa upokojíme v koncovke a opäť naskočíme na pozitívnu vlnu."
James Ndjeungoue, obranca MŠK Žilina

"V úvode to bolo pre mňa náročné, nakoľko som po prvý raz nastúpil proti takému tímu, akým je Slovan. Postupom času som sa do toho však dostal a hralo sa mi veľmi dobre. Dnes sme neboli horším tímom na ihrisku, najmä v prvom polčase sme mali skórovať a odskočiť súperovi. Prehrali sme iba kvôli malým chybám v obrane a neefektivite v útoku. Taký je však futbal, keď nepodáte stopercentný výkon vo všetkých aspektoch hry, tak sa vyhráva iba ťažko. Ak chceme zvíťaziť proti Skalici o týždeň, tak musíme viac zakončovať. Bez striel góly nepadajú, treba sa vrátiť k zápasom spred reprezentačnej prestávky, kedy nám to padalo."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Niké liga,
nedeľa 24. 9. 2023 od 17:30
Tehelné pole
2:0(1:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 42. Strelec, 47. Barseghyan
ŽK: 82. Javorček (Žilina)
Diváci: 4757
Rozhodca: Ziemba. - Jekkel, Štrbo
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 50% - 50%

Strely/na bránu: 9:8 / 3:1

Rohy: 2:0

Ofsajdy: 0:0

Priame kopy: 4:0

Fauly: 17:16

ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Borjan – Pauschek, Kašia, Križan, Zmrhal – Kucka (C), Lichý (79. Kankava) – Barseghjan (88. Sharani), Strelec (69. Weiss), Marcelli (69. Čavrić) – Abubakari (46. Wimmer)

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski, Ndjeungoue - Rusnák, Sauer (71. Adang), Gidi, Bari (63. Javorček) - Iľko (63. Jambor), Ďuriš (85. Kopas), Essomba
SÚVISIACE ČLÁNKY
25.09.2023Na "dobre" sa nehrá, proti Skalici načať novú sériu
21.09.2023Na Slovane zlepšiť výkon a veriť aj v dobrý výsledok

Facebook