Zbabraný prvý polčas a efektívni hostia, MŠK - Dukla 1:4
Niké liga,
sobota 16. 9. 2023 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
1:4(0:3)
MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica
Góly: 61. Nemčík - 7. Polievka, 16. Hlinka, 44. Arevalo, 89. Rymarenko
ŽK: 28. Stojchevski, 84. Bari, 85. Jambor (všetci MŠK Žilina)
Diváci: 2345
Rozhodca: Kráľovič - Zemko, Košecký
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 65% - 35%

Strely/na bránu: 18:11 / 10:7

Rohy: 8:2

Ofsajdy: 2:4

Priame kopy: 1:2

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski (46. Leitner), Nemčík - Rusnák (74. Javorček), Sauer, Gidi (78. Myslovič), Bari - Addo (74. Jambor), Ďuriš, Iľko (46. Essomba)

MFK Dukla Banská Bystrica
Hruška - Migaľa, Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský - Rymarenko (90.+ Svetlík), Richtárech (86. Guimaraes), Hlinka (90.+ Hanes) - Arevalo (76. Slebodník), Polievka (C) (90.+ Pišoja)
Zápasové menu

Po reprezentačnej prestávke čelili Šošoni v rámci 8. kola na domácom trávniku Dukle. Tá bola v prvom polčase maximálne efektívna, keď využila dva naše kiksy v obrane a razom viedla o dva góly. Museli sme tak otáčať nepriaznivý stav. Navyše tretí gól do šatne nám pridal hosťujúci Arevalo, a tak bola pred žltozelenými v druhom dejstve takmer nemožná úloha. Tentoraz nás doteraz vysoká efektivita opustila, hynkovcom sa podarilo iba skorigovať Nemčíkom. Hostia prakticky vpredu už ani neboli, v závere sa napriek tomu dokázali presadiť z ojedinelého brejku.

Proti Dukle tak prišla prvá domáca prehra ligovej sezóny, odčiniť ju budeme môcť na trávniku Slovana o týždeň v nedeľu. 


ZOSTRIH ZÁPASU


Ani po repre pauze veľa zmien tréner Jaroslav Hynek v zostave neurobil. Jedinou oproti poslednému zápasu v Trnave bola výmena Jamesa Ndjeungouea za Tomáša Nemčíka, ktorý sa vrátil na stopérsky post. Premiéra Tomáša Hubočana sa podľa očakávaní ešte nekonala, Hubko však potešil fanúšikov aspoň autogramiádou pred samotným výkopom.

Poďme už k dianiu na trávniku, ktoré proti Dukle odštartovalo svižne a aj gólovo. Na našu smolu však do skorého vedenia išli hostia. Rýchly brejk Dukly zakončil prízemnou strelou Arevalo, Ľubo Belko nedokázal loptu udržať a dobiehajúci Polievka ju z uhla poslal do našej siete. To nás naštartovalo k ešte väčšej ofenzívnej aktivite, najskôr pálil tesne vedľa Dávid Ďuriš, kľučky Henryho Adda nezakončil gólom Mário Sauer a Jána Minárika vychytal gólman Bystrice Hruška. A tak prišiel druhý trest, ku ktorému sme hosťom zjavne pomohli chybnou komunikáciou. Nedorozumenie potrestal Hlinka, ktorý zakončoval cez vybehnutého Belka do prázdnej brány. Po takomto úvode nás čakala ďalšia náročná úloha - a to otočiť duel a dohnať dvojgólové manko. Aj naďalej to bolo o našom dobýjaní, hľadaní cestičiek cez očakávanú, nahustenú obranu Dukly. Hra sa postupne vyrovnala, malé okno sa nám otvorilo po rýchlom brejku v 39. minúte, Sauerov pokus pod brvno Hruška vytesnil na roh. Nevydarený polčas podčiarkol v 44. minúte priamy kop hostí, center sme podbehli a Arevalo hlavičkou tretíkrát rozosmutnil žilinské publikum.

Očakávaná zmeny prišla v podobe Loica Essombu a Patrika Leitnera, ktorí nahradili Paťa Iľka a Andreja Stojchevskeho. Strela Gidiho otvorila druhé dejstvo, jeho pokus však Hruška napriek množstvu hráčov pred ním jasne videl, preto ho nemal problém skrotiť. No a keď sa darí, tak sa darí. Matúš Rusnák takzvane "podojil a vylial" - kľučkou si vytvoril ideálne pozíciu, no zakončenie pozdravilo takmer strechu štadióna. Tribúny napriek stavu sympaticky povzbudzovali, rovnako tak sa stále snažili niečo spraviť s výsledkom aj samotní Šošoni. Addova strela znova našla iba pripraveného Hrušku. Aj naďalej sa to sypalo na bystrickú bránu, Essomba ju neodklial a neuspel ani Rusnák po hlavičke. Podarilo sa to až po hodine hry Tomášovi Nemčíkovi, Addo odcentroval a "Čupo" sa v páde predral k jeho centru - 1:3. Tlačili sme sa aj za ďalším gólom, Essomba bol k nemu relatívne blízko, o pár centimetrov bližšie však bol k lopte Hruška. Penalty sme sa dožadovali po páde Rusnáka, píšťalka rozhodcu zostala nemá. Hostia ochotne predlžovali čas pri každom prerušení, čím nás rozladili a rozhodca iba upozorňoval bez žltého upozornenia. Kontaktný gól mal na kopačke Ďuriš, v 86. minúte opečiatkoval žrď. Frustrovaní domáci vsadili všetko na jednu kartu, pričom hostia sa asi druhýkrát objavili pred našou šestnástkou a z brejku nám klinec do rakvy zasadil Rymarenko. Dukla nám tak vrátila "európsku" prehru zo záveru minulej sezóny, pričom nám skazila stopercentnú bilanciu z doterajších ligových vystúpení.

Liga pre nás pokračuje počas ďalšieho víkendu na horúcej bratislavskej pôde. Proti majstrovskému Slovanu odohráme duel na Tehelnom poli v nedeľu 24. septembra o 17:30 hod. Ešte predtým sa vidíme so Šošonmi v piatok - najskôr na námestiach pri zbierke Biela Pastelka a večer v reštaurácii Streetfoodie. 


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Výsledok je spravodlivý v tom, že sme boli príliš pasívni, náš prístup najmä v prvom polčase nám vzal body. Hráči si v sebe budú musieť zanalyzovať, čo prispelo k takému "rozháranému" výkonu v prvom dejstve. Nedokázali sme si pokryť priestory, nehrali sme plynulo a rýchlo, čo proti bloku skúseného tímu jednoznačne potrebujeme. Súper nás vybrejkoval, k tomu sme pridali chybnú komunikáciu v defenzíve. Po polčase bol v našej hre viditeľný rozdiel, vytvorili sme si viac šancí. Bystrica však počas celého stretnutia podala koncentrovaný a stabilný výkon, odmenu v podobe troch bodov dnes teda získali oni. Jeden dobrý polčas je málo na to, aby sme mohli vyhrať takýto duel. Verím, že dnešok prispeje k ďaleko väčšej koncentrácii v nasledujúcich zápasoch. Čaká nás ťažký zápas na Slovane, kde budeme chcieť podať určite iný výkon než dnes doma."
Michal Ščasný, tréner MFK Dukla B. Bystrica
"Myslím si, že sme videli zaujímavý zápas najmä pre fanúšikov. Padlo veľa gólov, chvalabohu do siete súpera. Mali sme výborný prvý polčas, disciplinovaný, ale aj Žilina hrala výborne. Domáci vedia hrať na tomto povrchu, sú rýchli a v druhom polčase sme boli 20 minút zavretí v obrane. Žilina mala šance a podržal nás aj Matúš Hruška. Pre nás skvelý výsledok, ďakujem mojim hráčom, obrazne povedané pred nimi snímam klobúk."
Matúš Rusnák, obranca MŠK Žilina

"Dovolím si povedať, že dnes sme nepodali úplne zlý výkon, ale urobili sme štyri hlúpe chyby a dostali štyri góly. Ten posledný už nebudem ani komentovať. Počas väčšiny stretnutia sme hrali do plných, tlačili súpera, mali šance, no nepodarilo sa nám ich premeniť. Takisto sme mali sľubné príležitosti ako Bystrica, opustila nás však efektivita, ktorá nás doteraz zdobila. Čím viac sme chceli, tým menej to šlo. Na druhej strane, súper nás vyškolil z efektivity. Pred zápasom sme si prizvukovali, že majú brejkové typy hráčov, ale aj napriek tomu sme si to neustrážili. Určite nás to mrzí, najmä pred peknou diváckou kulisou. Motivuje nás to však do tvrdej práce, aby sme to budúci týždeň odčinili a uhrali na Slovane dobrý výsledok."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Niké liga,
sobota 16. 9. 2023 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
1:4(0:3)
MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica
Góly: 61. Nemčík - 7. Polievka, 16. Hlinka, 44. Arevalo, 89. Rymarenko
ŽK: 28. Stojchevski, 84. Bari, 85. Jambor (všetci MŠK Žilina)
Diváci: 2345
Rozhodca: Kráľovič - Zemko, Košecký
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 65% - 35%

Strely/na bránu: 18:11 / 10:7

Rohy: 8:2

Ofsajdy: 2:4

Priame kopy: 1:2

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski (46. Leitner), Nemčík - Rusnák (74. Javorček), Sauer, Gidi (78. Myslovič), Bari - Addo (74. Jambor), Ďuriš, Iľko (46. Essomba)

MFK Dukla Banská Bystrica
Hruška - Migaľa, Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský - Rymarenko (90.+ Svetlík), Richtárech (86. Guimaraes), Hlinka (90.+ Hanes) - Arevalo (76. Slebodník), Polievka (C) (90.+ Pišoja)
SÚVISIACE ČLÁNKY
17.09.2023Zvýšená nervozita, chybná komunikácia... Slovan výzvou
14.09.2023Po repre pauze nás čaká domáce derby proti Bystrici
13.09.2023Na Bystricu viaceré lákadlá i prekvapenia

Facebook