Po týždni znova domáca prehra 0:1
Fortuna liga,
sobota 13. 5. 2023 od 16:30
Štadión MŠK Žilina
0:1(0:0)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Gól: 66. Krstović
ŽK: 67. Stojchevski - 89. Blackman, 90.+ Davis
Diváci: 1852
Rozhodca: Kružliak - Hancko, Vitko
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski, Ndjeungoue - Rusnák (74. D. Javorček), Gidi, Sauer (67. Iľko), Bari - Kaprálik, Ďuriš (74. Essomba), Galčík (67. Jambor)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Petráš – Kružliak (C), Muhamedbegovic, Brunetti (76. Davis) – Leginus, Veselovský (83. Blackman), Dimun, Káčer (76. Riquelme), Mendez – Krstović, Niarchos (57. Nebyla)
Zápasové menu

S istotou posledný domáci zápas nadstavby zohrali Šošoni proti DAC-u. Obaja na diaľku bojovali o svoje méty, ani jeden sa však napokon po 9. nadstavbovom kole v konečnom dôsledku tešiť nemohol. Hynkovci začali podobne ako proti Podbrezovej náporom i trafenou konštrukciou brány, no následne sme, žiaľ, utíchli. Nanešťastie, opakoval sa aj gólový priebeh spred týždňa. Tentoraz ale udreli hostia až po zmene strán, pričom z našich pár šancí sa nezmenila do siete Dunajskej Stredy ani jedna. Nádej do potenciálneho play-off o Európu nám tak museli vliať výsledky z iných trávnikov. Ak sa bude hrať, už s istotou do neho pôjdeme zo 6. miesta. Predtým sa ešte rozlúčime s nadstavbou v sobotu v Trnave.

Pred súbojom s Dunajskou Stredou si fanúšikovia mohli prezrieť aj Sieň slávy MŠK s novými kúskami, fotografie nižšie.


ZOSTRIH ZÁPASU


V poslednom domácom zápase nadstavby tréneri jemne pozmenili zostavu, vykartovaného Nemčíka nahradil na ľavom stopérovi v rámci svojej premiéry v ligovom základe Kamerunčan James Ndjeungoue. Na lavičke tentokrát ostal Patrik Iľko s Timom Jamborom, pred ktorými dostali prednosť Roland Galčík so Sammym Gidim.

A začali sme poriadnym závarom pred Petrášovou šestnástkou, ktorý však bol na dlhé momenty jediným svetlým momentom. Práve gólman hostí musel byť v pozore pri Gidiho dvojitom zakončení, s prvým si poradil, pri druhom mu pomohla tyč. Našu obranu preveril v 10. minúte Krstović, ktorý ponúkol loptu Leginusovi. Ten na loptu, našťastie, nedočiahol. Najlepší strelec ligy to viackrát chcel vziať na seba, v 21. minúte stačilo Belkovi kontrolovať jeho strelu očami. Pochváliť treba aj defenzívu žltozelených, ktorá v týchto momentoch krotila už v náznakoch akcie hostí. Horšie to bolo vo finálke, po zisku lopty sme viacero dobrých príležitostí nevyriešili do streľby alebo ohrozenia brány. Hra sa prelievala zo strany na stranu, divákom však chýbali zaujímavejšie momenty pred obomi šestnástkami. Z útočnej pasivity nás vytrhol až nadstavený čas, strela Ďuriša ani náš rohový kop nezmenili bezgólový stav, s ktorým sa išlo do kabín. 

Aktívne sme odštartovali aj druhý polčas, pálil Galčík, z následných rohových kopov skončila lopta iba na streche štadióna. Tutovka, ak to môžeme tak nazvať, prišla pred uplynutím hodiny hry. Agilný Krstović sa v súboji pretláčal pred Belka, zakončil iba do neho a ani strela Dimuna nášho odchovanca nevystrašila. Bezgólový stav sa menil až po sérii rohov DAC-u, ktorý vyústil do vedúceho gólu po presnej hlavičke Krstovića. Chýbala nám väčšia šťava i drzosť vpredu, nepresná hlavička Stojchevskeho bola málo. S pribúdajúcim časom pribúdal čas aj lopte na našich kopačkách, lietalo to však tak, že všetko odvrátili hráči DAC-u mimo. Posledná možnosť na vyrovnanie prišla v nadstavenom čase. V záverečných sekundách sme kopali priamy kop z azda 18 metrov, Jambor však nevyzrel na Petráša. Ani na štvrtý pokus sme tak nedokázali Dunajskú Stredu zdolať.

Nadstavbu ukončíme o týždeň v Trnave, pričom dnešné výsledky nám vdýchli nádej na možné play-off o Európsku konferenčnú ligu. Ak sa bude hrať, už s istotou do neho pôjdeme zo 6. miesta, pričom sa predstavíme v Podbrezovej alebo v Banskej Bystrici. Predtým sa ešte rozlúčime s nadstavbou v Trnave v sobotu o 18:00 hod. v rámci 10. nadstavbového kola. 


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
„Samozrejme, dnešný výsledok nás mrzí. Čo ale musím vyzdvihnúť, je to, akým spôsobom sme dnes hrali v defenzíve. Do rozostavenia sme priniesli nový prvok, ktorý sme zvládli zapracovať veľmi dobre. Po defenzívnej stránke to bol z našej strany dobrý duel, DAC sme pustili do jednej nebezpečnej strely. No a pri inkasovanom góle sme zle vyriešili postavenie pri štandardke a obsadenie hráčov. Bola to asi najväčšia hrúbka v celom zápase z našej strany a súper to dokázal potrestať. V rámci ofenzívy sme boli nebezpeční iba v niektorých pasážach, či už v úvode alebo v závere. Proti silnému súperovi sme si vytvorili možno väčšie šance ako on, a to môže byť pre nás vzpruha a dobré oporné body do play-off, ktoré sa po dnešku s istotou bude hrať. Nemali sme to vo vlastných rukách, ale sme radi, že sme v hre o Európu. Teraz je to opäť na nás. Musíme sa pripraviť, ukázať, čo vieme a pobiť sa o poslednú európsku miestenku.“
Adrian Guľa, tréner DAC D. Streda
"Po komplikáciách, ktoré nastali so zraneniami a kartami, sme museli zmeniť rozostavenie, ale myslím si, že to bolo funkčné, napriek pomalšiemu vstupu do prvého polčasu, čo bolo o emócii a vnútornom nastavení. V druhom polčase, tým, že máme Krstovića, ktorý dokázal využiť rohový kop na svoj veľmi dôležitý gól, sme to dokázali zvládnuť do víťazstva, pretože súper mal v hre veľmi slušné pasáže, no okrem úvodu nemal vážnejšiu šancu. Ďakujem hráčom, za dnešný výkon a takisto ďakujem našim fanúšikom, toto víťazstvo je pre nich."
James Ndjeungoue, obranca MŠK Žilina

„Prehra nás všetkých mrzí. Súper mal minimum príležitostí, no aj tak z jednej dokázal skórovať. Nabudúce musíme pre víťazstvo spraviť ešte viac. Treba ešte poctivejšie či tvrdšie trénovať a výsledky sa dostavia. Pred premiérou v základe som mal určitý rešpekt, pretože som nikdy nehral na takejto vysokej úrovni. V zápase som sa však snažil na to nemyslieť, hrať najlepšie, ako viem a verím, že som podal kvalitný výkon. S chalanmi sme už zohratí z tréningov, takže po tejto stránke nebol žiaden problém. Verím, že po tejto premiére, ktorá výsledkovo nevyšla, pridám ďalšie, víťazné štarty."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 13. 5. 2023 od 16:30
Štadión MŠK Žilina
0:1(0:0)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Gól: 66. Krstović
ŽK: 67. Stojchevski - 89. Blackman, 90.+ Davis
Diváci: 1852
Rozhodca: Kružliak - Hancko, Vitko
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski, Ndjeungoue - Rusnák (74. D. Javorček), Gidi, Sauer (67. Iľko), Bari - Kaprálik, Ďuriš (74. Essomba), Galčík (67. Jambor)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Petráš – Kružliak (C), Muhamedbegovic, Brunetti (76. Davis) – Leginus, Veselovský (83. Blackman), Dimun, Káčer (76. Riquelme), Mendez – Krstović, Niarchos (57. Nebyla)
SÚVISIACE ČLÁNKY
14.05.2023Kristián Bari: "Kým je šanca, musíme dať do toho všetko."
11.05.2023Prvý bol proti DAC, bude aj posledný domáci zápas sezóny proti Dunajskej?
04.05.2023Domáci súboj proti Dunajskej Strede o deň skôr - preložený z nedele na sobotu 13. mája

Facebook