Aj do tretice so Sereďou remíza 1:1
Fortuna liga,
sobota 23. 4. 2022 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
1:1(0:1)
MŠK Žilina - ŠKF Sereď
Góly: 46. Ďuriš - 34. Moses
ŽK: 29. Nemčík - 25. Ljubičić, 86. Mateus, 88. Šulek, 90. Iglesias
Diváci: 347
Rozhodca: Sedlák - Halíček, Vass
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 58% - 42%

Strely/na bránu: 14:19 / 5:8

Priame kopy: 11:10

Rohy: 6:7

Ofsajdy: 0:6

Fauly: 9:14

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Rusnák (58. Owusu), Minárik (C), Nemčík, Anang - Slebodník, Mráz (58. M. Sauer), Iľko - Kaprálik, Jambor (58. Myslovič), Ďuriš

ŠKF Sereď
Chudý – Ljubičić, Popović, Šulek – Potoma (84. Mateus), A. Fábry (69. Radić), Morong (C), Iglesias, Jureškin – Yao (69. Haša), Moses (77. Todoroski)
Zápasové menu
Ani v 7. nadstavbovom kole sme sa nedočkali tak potrebnej výhry. V prvom polčase sa viac-menej odzrkadlili posledné týždne Šošonov - aktivita i šance boli na našej strane, súper však potrestal našu chybu a znova sme museli doťahovať. To sa nám podarilo v úvodnej minúte po zmene strán. Nepríjemná Sereď nešla do opätovného vedenia iba vďaka zákrokom Belka. Druhý gól visel vo vzduchu aj pri našich akciách, skóre sa ale nemenilo, a tak sme do tretice remizovali so Sereďou v aktuálnej sezóne výsledkom 1:1.

ZOSTRIH ZÁPASU


Ani proti Seredi nemali tréneri na čele s Petrom Černákom k dispozícii kompletný káder, po stopke za žlté karty sa vrátila do zostavy dvojica Benson Anang a Filip Mráz, naopak tentoraz si odpykával trest kapitán Jakub Paur, na poslednú chvíľu sa zas zranil Miroslav Gono. S uzdravenými hráčmi sme znova mohli prejsť do klasického rozostavenia 4-3-3, od začiatku už nastúpil Matúš Rusnák i Tibor Slebodník.

Hneď začiatok mohol byť z našej strany gólový, to by ale Adrián Kaprálik musel lepšie zakončiť prízemný center Dávida Ďuriša. Kapo loptu trafil najhoršie možne, keď mu prakticky ostala medzi nohami. Lepšie to vyzeralo po hlavičke Filipa Mráza z rohového kopu, jeho zakončenie tesne minulo pravú tyč Chudého brány. Celkovo to z našej strany bol aktívny vstup do stretnutia, nevyťažili sme z neho však gólovú radosť. Naopak, po brejku Serede v 20. minúte diváci tlieskali Ľubovi Belkovi, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti vychytal hlavičku Mosesa a skrotil aj následnú dorážku Iglesiasa z druhej vlny. V 25. minúte si v behu spracoval loptu Kaprálik, Ljubičić ho doslova "skosil" a videl za to iba žltú kartu, i keď bol posledný. Viac nás ale mohlo mrzieť pokračovanie akcie, Timotej Jambor pred Chudým poslal loptu iba mimo troch žrdí. Potlesk si vyslúžil v 27. minúte Ján Minárik, ktorý si pred šestnástkou odstavil protihráča a jeho štipľavá ľavačka iba tesne míňala brvno hosťujúcej svätyne. 

Bulletin MŠK

Gól sme si nezakričali ani v 31. minúte po priamom kope a kombinácii Šošonov, lopta sa dostala k Dávidovi Ďurišovi, ktorý zvnútra šestnástky trestuhodne prestrelil. Prišla totiž 34. minúta a akcia hosťujúceho Mosesa, ktorý si v podčíslení poradil s našou defenzívou a zoči-voči Belkovi nezaváhal. Znova sme tak museli doťahovať, blízko k vyrovnaniu bol aktívny Kaprálik, ktorý predskočil vo výskoku všetkých, hlavou však nenamieril presne. Do priestoru brány smerovala strela Jambora, z uhla však nemala veľkú šancu na úspech. Oveľa ráznejší bol pokus Slebodníka, ktorý Chudý pred prestávkou boxoval mimo, a do kabín sme tak odchádzali s jednogólovým mankom.

To sme však takmer okamžite po začiatku druhého polčasu zmazali. Blesková gólová radosť prišla po centri z pravej strany od Patrika Iľka, ktorý našiel dôrazného Dávida Ďuriša a ten prestrelil Chudého - 1:1. Gól celkovo pomohol duelu, šance pribúdali, činiť sa musel Belko v našej svätyni, ktorému problémy robila najmä africká dvojica Yao a Moses. Druhého menovaného vychytal najskôr nohou, potom napol útočník Serede iba bočnú sieť a ďalšiu príležitosť skryl Belo do náruče. Do vedenia sme tak mohli ísť my, na ihrisko nastúpil pri trojitom striedaní Mário Sauer, ktorý si odstavil v súboji protihráča, postupoval na Chudého sám, ale jeho zakončenie z uhla skúsený gólman prečítal. Moses nám spôsobil vrásky aj v 68. minúte, v ďalšej sľubnej šanci namieril našťastie vedľa. Súboj zo strany na stranu pokračoval, viackrát sme v dobrých situáciách nenašli finálnym centrom nikoho v žltozelenom. Víťazstvo na svoju stranu nepreklopil Morong a ani Šošoni - najskôr nepochodil v brejku Kaprálik, obranu v bielo-červenom neprestrelil Sauer. Kameň zo srdca nám padol v 93. minúte, Popovićova strela prešla Belkovi pomedzi nohy, ktorý svoj výborný výkon takmer znegoval, z bránkovej čiary však stihol odpratať loptu Benson Anang. Duel tak priniesol remízu 1:1, ktorá bola už treťou vo vzájomných dueloch počas tejto sezóny. Sereď nám tak ostala vzdialená v tabuľke stále na rozdiel piatich bodov. 

V ďalšom kole bude naším súperom Ružomberok, proti ktorému sa znova predstavíme v piatok, pod Čebraťom má televízny duel 8. nadstavbového kola výkop až o 20:00 hod. 


HLASY PO ZÁPASE
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Dnešná remíza ma mrzí o to viac, že už pred zápasom sme boli dohodnutí s vedením, že pôjde o môj posledný duel na lavičke MŠK. Mrzí ma to ale najmä kvôli chalanom, že sa nám opäť nepodarilo zlomiť tú nepriaznivú sériu. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, mali sme veľa príležitostí, no "deku" na nás bolo stále cítiť a vidieť najmä v zakončení. Neodkázali sme premeniť vyložené šance, a naopak, súper udrel z rýchleho protiútoku. Po zmene strán sme sa upokojili a vyrovnali hneď v úvode. Potom sa však strhol súboj zo strany na stranu, keď nás viackrát podržal Ľubo Belko a my sme zas naše šance nedotiahli do gólu. Opäť nám to nechcelo padnúť ani zblízka ani zďaleka. Rovnako ani nohou ani hlavou. Som rád, že aspoň Dávid Ďuriš to dokázal čiastočne prelomiť. Trochu sa nám následne hralo ľahšie. I keď musím povedať, že niektorí chalani hrali po chorobe a som im naozaj vďačný za to, ako to odmakali. Moje želanie bolo, aby nám posledný duel pod mojím vedením vyšiel, no veľmi ma mrzí, že sa to nepodarilo. Chalani si každopádne zaslúžia väčší rešpekt a väčšiu podporu verejnosti."
Juraj Jarábek, tréner ŠKF Sereď
"Klasicky v Žiline sa hral veľmi dobrý futbal, pretože umelá tráva to umožňuje. V prvom polčase sme pozorne bránili a hrozili z brejkov, jeden sme premenili. V druhom polčase sme nešťastne inkasovali, potom sme mali štyri veľké šance a boli sme lepší, takže konečná remíza sa nám máli. Žilina hrá to svoje, ja obdivujem tých chalanov. Ich systém je neskutočne dobrý a hráči im tu budú rásť. Zaslúžia si ale viac divákov, väčšiu podporu, pretože futbal je číslo jeden. Zaslúžia si, aby ľudia nezanevreli na futbal."
Patrik Iľko, stredopoliar MŠK Žilina

"Je to sklamanie. Chceli sme dnes získať všetky body. Začali sme dobre, vypracovali sme si šance, no nepremenili sme ich. Paradoxne, znova sa nám stalo, že sme inkasovali a museli sme dobiehať. V podstate z prvej väčšej príležitosti dala Sereď gól. Po zmene strán sme síce vyrovnali, ale súper sa mohol hneď z protiútoku dostať zase do vedenia. Toto sa nám stáva neustále, treba s tým niečo spraviť. Pri góle sa lopta ku mne dostala na čiare, videl som "Deda" na zadnej tyči a som rád, že som ho presne našiel pred bránou. Celkovo to bol zápas hore-dole s mnohými šancami na oboch stranách. Mohlo sa to zlomiť v náš, ale aj ich prospech, takže asi zaslúžená remíza. Pre nás to však nič nerieši a berieme to ako prehru. Jednoznačne sa teraz musíme chytiť nejakou výhrou, aby sme do baráže išli s víťaznou mentalitou a vyšším sebavedomím. Dúfam, že to zvládneme."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 23. 4. 2022 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
1:1(0:1)
MŠK Žilina - ŠKF Sereď
Góly: 46. Ďuriš - 34. Moses
ŽK: 29. Nemčík - 25. Ljubičić, 86. Mateus, 88. Šulek, 90. Iglesias
Diváci: 347
Rozhodca: Sedlák - Halíček, Vass
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 58% - 42%

Strely/na bránu: 14:19 / 5:8

Priame kopy: 11:10

Rohy: 6:7

Ofsajdy: 0:6

Fauly: 9:14

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Rusnák (58. Owusu), Minárik (C), Nemčík, Anang - Slebodník, Mráz (58. M. Sauer), Iľko - Kaprálik, Jambor (58. Myslovič), Ďuriš

ŠKF Sereď
Chudý – Ljubičić, Popović, Šulek – Potoma (84. Mateus), A. Fábry (69. Radić), Morong (C), Iglesias, Jureškin – Yao (69. Haša), Moses (77. Todoroski)
SÚVISIACE ČLÁNKY
24.04.2022"My hráme, ale dostávame góly," zúfa Dávid Ďuriš
23.04.2022Duel proti Seredi bol posledným pre Petra Černáka v pozícii hlavného trénera MŠK
22.04.2022Ostať v hre o 5. miesto aj po sobotnom stretnutí proti Seredi

Facebook