Šance na úspech sme v Dunajskej Strede stratili hneď v úvode
Fortuna liga,
sobota 16. 4. 2022 od 18:00
MOL Aréna
2:0(2:0)
FC DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina
Góly: 2. Regö, 13. Ciganiks
ŽK: 38. Dimun, 68. Balogh, 86. Nebyla - 19. Myslovič, 73. Paur, 85. Nemčík
Diváci: 2701
Rozhodca: Kružliak - Bednár, Poláček
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 40% - 60%

Strely/na bránu: 18:13 / 3:2

Priame kopy: 5:15

Rohy: 1:6

Ofsajdy: 2:3

Fauly: 15:11

ZOSTAVY
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Veszelinov – Pinto, Brunetti, Kružliak (C), Ciganiks – Balogh, Nebyla, Dimun (84. Njie) – Regö (65. Zuberu), Krstović (84. Moumou), Verlinden (74. Davis)

MŠK Žilina
Belko - Minárik, Paur (C), Nemčík - Ďuriš, Iľko (62. M. Sauer), Gono, Myslovič (62. Slebodník), Owusu - Kaprálik (78. Jánošík), Jambor
Zápasové menu
Veľkonočný víkend patril vo Fortuna lige súboju Šošonov, ktorí cestovali na horúcu pôdu Dunajskej Stredy. Už tretí vzájomný súboj počas jari a znova rovnaký priebeh. Rýchly gól súpera, ktorý nás zrazil a už tak oslabený tím ešte viac stratil na sile. Napriek minimu šancí na oboch stranách Dunajská udrela aj druhýkrát, čím si už do polčasu vybudovala rozhodujúci náskok. Po zmene strán sa obraz hry podobal tomu spred týždňa v Trnave - držali sme loptu, no v ofenzíve sme toho predviedli málo na to, aby sme mohli pomýšľať na body. Tretíkrát v rade sme sa tak nedokázali v lige strelecky presadiť a naše čakanie na výhru sa predĺži minimálne do ďalšej soboty, kedy hostíme Sereď.

ZOSTRIH ZÁPASU


S pretrvávajúcimi zdravotnými problémami sa musel tréner Šošonov Peter Černák vysporiadať aj pred súbojom na Žitnom ostrove. K tomu sa pridali kartové tresty pre Bensona Ananga a Filipa Mráza. Improvizovať sme tak museli najmä v defenzíve, kde početné straty "hasil" na stopérskom poste hrajúci Jakub Paur, niektorí zas nastúpili so sebazaprením.

Hororové začiatky proti Dunajskej Strede nás prenasledovali aj v tomto vzájomnom stretnutí, prvá akcia z ľavej strany od domácich putovala z nohy Verlindena presne na Regöa, ktorý od brvna poslal DAC opäť do expresného vedenia. Až tento moment nás naštartoval - najskôr si Šošoni pýtali ruku po zásahu dunajskostredského obrancu, následne v 7. minúte opečiatkoval tyčku Patrik Myslovič po strele zvnútra šestnástky. Ešte hlbšie nás zrazil nešťastný moment v 13. minúte, kedy sa do odrazenej lopty oprel obranca Ciganiks a s prispením teču jedného z našich chalanov zapadol jeho projektil presne pod brvno. Nevstali sme aspoň kontaktným gólom v 21. minúte, kedy si na nenápadný center Owusuho naskočil Dávid Ďuriš, hlavičku usmernil tesne vedľa pravej tyče Veszelinovej brány. V ďalších minútach to bol najmä boj v strede poľa, kde sme ale veľakrát ťahali za kratší koniec, a tak neprichádzali naše šance, po ktorých by sme mohli pomýšľať na zníženie nepriaznivého skóre. Navyše sme si v 41. minúte vydýchli, Dimun pálil z hranice veľkého vápna do tyče, a aj dorážka Verlindena skončila iba na tej istej žrdi. 

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, naši chalani síce zovreli súpera na jeho polovici, ten nás ale takticky vytláčal a nedovolil nám prakticky ani vystreliť. Naopak, domáci čakali na svoju šancu, a keď prišla po brejkoch ako v 60. minúte, museli sme sa mať na pozore. Znova strieľal nebezpečný Dimun, ktorý to ale neobalil medzi tri žrde, Belko iba očami kontroloval technickú strelu. Až po hodine hry prišla naša prvá strela na bránu, po kľučke na os ihriska strieľal Ďuriš, vyprášil iba Veszelinove rukavice. Na nepriaznivý stav sme reagovali dvojitým striedaním v stredovej formácii, na trávnik vybehol Mário Sauer s Tiborom Slebodníkom. Domáci si napriek tomu umne strážili vedenie, nezmenila to ani strela Gona z azda 25 metrov opäť len do pripraveného Veszelinova. Naopak, oveľa viac práce mal Belko v 86. minúte po priamom kope domácich, Brunetti mu to chcel hlavou umiestniť do protipohybu, Belo výborne zasiahol rukou. Záver sa už len dohrával, domáci nespečatili víťazstvo tretím gólom, my sme nepridali ani čestný zásah po chybe domáceho brankára v posledných sekundách. 

O výhru, na ktorú čakáme od marcového pohárového stretnutia, tak zabojujeme najbližšie v domácom prostredí proti Seredi v sobotu 23. apríla o 18:00 hod.


HLASY PO ZÁPASE
Joao Janeiro, tréner DAC 1904 Dunajská Streda
"Som rád za výkon svojich hráčov, aj my sme mali svoju stratégiu. V prvom polčase pri dvojgólovom vedení sme mali obrovskú šancu na tretí gól. V druhom polčase sme mali veľa priestoru na ďalší gól, len chýbala finálna fáza. Dôležité je, že sme vyhrali a udržali sme si čisté konto. Dokázali sme to proti Žiline, ktorá dáva veľa gólov. Teší ma, že sme dosiahli 300. víťazstvo DAC-u v najvyššej súťaži."
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Mali sme problémy so zložením zostavy, vypadli nám strední aj krajní obrancovia a museli sme improvizovať. Kubo Paur tak nastúpil na stopérovi, hral tam aj vo finále pohára a aj dnes to tam dokázal dirigovať. Bolo to potrebné skrz jeho futbalový kumšt a skúsenosti. Vedeli sme, že Dunajská Streda má silné individuality v útoku, čo sa aj ukázalo, lebo hneď v úvode sme inkasovali. Zase... Mali sme šancu na vyrovnanie, ale trafili sme žrď a, naopak, súper išiel do dvojgólového vedenia po tečovanej strele. Vedeli sme, ako hrá Dunajská Streda smerom dozadu, dostali sme súpera do jeho typického defenzívneho postavenia. Chalani sa tlačili do ofenzívy, mali sme prevahu. V 13. minúte prehrávať vonku dvojgólovým rozdielom je ťažké na hlavy, navyše v našej situácii. Cením si, že chalani hrali do konca a makali. Verím, že sa to otočí a prinesie to vytúžený výsledok. Väčšina chalanov zažíva takúto situáciu premiérovo. Potrebujeme zdvihnúť hlavy v najbližších zápasov."
Tomáš Nemčík, obranca MŠK Žilina

"Asi sme sa nepoučili z minula, keď sme tu tiež rýchlo prehrávali. Teraz sme dokonca inkasovali dvakrát. Je to ťažké na hlavu, snažili sme sa z toho otriasť. Aj keď sme sa tlačili dopredu, ťažko sme sa dostávali do šancí. Prišli dve - strela Mysla a hlavička Deda Ďuriša... Robíme, čo môžeme. Bojujeme, niektorí chalani sa obetujú a hrajú aj na iných postoch pri početných stratách. Nevzdávame sa a budeme makať do konca. Čaká nás doma Sereď, dlho sme nevyhrali a ani nestrelili gól. Ja verím, že to už zlomíme konečne."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 16. 4. 2022 od 18:00
MOL Aréna
2:0(2:0)
FC DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina
Góly: 2. Regö, 13. Ciganiks
ŽK: 38. Dimun, 68. Balogh, 86. Nebyla - 19. Myslovič, 73. Paur, 85. Nemčík
Diváci: 2701
Rozhodca: Kružliak - Bednár, Poláček
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 40% - 60%

Strely/na bránu: 18:13 / 3:2

Priame kopy: 5:15

Rohy: 1:6

Ofsajdy: 2:3

Fauly: 15:11

ZOSTAVY
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Veszelinov – Pinto, Brunetti, Kružliak (C), Ciganiks – Balogh, Nebyla, Dimun (84. Njie) – Regö (65. Zuberu), Krstović (84. Moumou), Verlinden (74. Davis)

MŠK Žilina
Belko - Minárik, Paur (C), Nemčík - Ďuriš, Iľko (62. M. Sauer), Gono, Myslovič (62. Slebodník), Owusu - Kaprálik (78. Jánošík), Jambor
SÚVISIACE ČLÁNKY
18.04.2022Jakub Paur: "Takáto séria je psychicky náročná aj pre skúsenejších hráčov."
14.04.2022Aj pri absenciách si konečne prikloniť v Dunajskej futbalové šťastie na svoju stranu

Facebook