UYL: Inkasovaný gól z úvodu nás naštartoval, PAOK sme porazili na ich pôde vysoko 5:1
UEFA Youth League,
streda 29. 9. 2021 od 18:00
Kaftanzoglio Stadium
1:5(1:2)
PAOK FC - MŠK Žilina
Góly: 5. Pereira De Sousa - 27. a 90. Kaprálik, 50. a 63. Jambor, 45. Sauer
ŽK: 41. Darelas, 58. Kastidis, 71. Tsikos, 86. Smyrlis, 90.+ Roumniachiev - 53. Sauer, 55. S. Javorček
Rozhodca: Fedayi - Erni, Maire (všetci Švajčiarsko)
ZOSTAVY
PAOK Solún
Mpalomenos - Tsopouroglou, Aventisian (C) (72. Kitsakis), Zilo, Kastidis, Tsikos, Koulouris (78. Kedikoglou), Koutentakis, Pereira De Sousa (68. Roumniachiev), Darelas (46. Spyrakos), Smyrlis

MŠK Žilina
Belko - Kopásek, Leitner (C), Aremeyaw, Owusu - S. Javorček (85. Oravec), Šnajder, Sauer - Kaprálik (90.+ Kukuč), Jambor, Vaľko (62. Bortoli)
Zápasové menu
Úvodný zápas prvého kola mládežníckej Ligy majstrov sme v Grécku odštartovali nie príliš ideálne, keď sme od piatej minúty prehrávali. Zdvihli sme však hlavy a do polčasu sme stav otočili zásluhou Adriána Kaprálika a Mária Sauera. A o pár minút po nástupe z kabín to už bolo pre nás po dvoch rýchlych zásahoch Jambora dokonca o tri góly. Zápas sme mali v rukách a skvelú výhru sme potvrdili v nadstavenom čase na konečných 5:1 po sóle muža zápasu - Adriána Kaprálika.

ZOSTRIH ZÁPASU


Na mládežnícky futbalový sviatok sa tréner Ivan Belák rozhodol do základnej zostavy pochopiteľne nasadiť "skúsených borcov" z Áčka ako Ľubomír Belko, Adrián Kaprálik či Patrik Leitner s kapitánskou páskou. Doplnili ich predovšetkým talentovaní hráči z devätnástky a "Béčka" MŠK, čo sa napokon ukázalo ako skvelý mix.

Neubehla ani minúta riadneho hracieho času a po stopercentnej šanci Adriána Kaprálika sme mohli viesť. Po nákope za obranu unikol Kapo obrancom PAOKu, po zaseknutí brankára trafil iba bočnú sieť. Vynahradil si to ale v ďalšom priebehu. Čo sa nepodarilo nám, podarilo sa domácim, prienik do šestnástky a zakončenie ešte Belko vyboxoval, ale na dorážku útočníka Pereiru De Sousu už nemal nárok. V 12. minúte sme už mohli prehrávať dvojgólovým rozdielom, rovnaký hráč tentokrát však, na naše šťastie, zahodil svoju príležitosť spred prázdnej brány. Zahrozili sme aj my, Mário Sauer vysunul rýchleho Kaprálika, ktorého center na Tima Jambora odvrátil posledný možný obranca. Po následnom rohu a vrátení lopty do ohňa zase takmer skóroval Patrik Leitner. Ďalšiu príležitosť zo série vyložených zahodil domáci v 26. minúte, a trestali sme preto konečne my. Dlhú loptu predĺžil hlavou Timo Jambor, ktorý našiel štartujúceho Kaprálika, ten sa pretlačil v súboji jeden proti jednému a okolo brankára po zemi vyrovnal - 1:1. Tento moment nám vlial sebavedomia a ukázal sa prakticky ako zlomový. V 33. minúte sa pre strelu spoza vápna odhodlal Timo Jambor, priestor brány avšak netrafil. Hluchšiu pasáž bez väčších šancí a takmer už aj polčasový hvizd narušila 45. minúta a Mário Sauer. Zblokovaná strela Kaprálika z hranice pokutového územia skončila na žrdi, kde sa ale najlepšie zorientoval Sauer a hlavičkou nezaváhal pred prázdnou bránou - 1:2

A druhé dejstvo nemohlo začalo ešte lepšie, ako to prvé skončilo. V 50. minúte sa opäť po pravej strane prehnal rýchlik menom "Kapo", naservíroval to pod seba na nohu Timoteja Jambora, ktorý z nie úplnej ľahkej pozície trafil presne k žrdi - 1:3. Takmer identická situácia sa zopakovala aj o trinásť minút neskôr a dopadla takisto úspešne. Po linke Kaprálik a Jambor sme zaznamenali už náš tretí gól a v tretine duelu sme viedli už 1:4. "Džambi" to tentokrát netrafil k tyči, ale bombou pod brvno urobil z brankára Mpalomenosa iba štatistu. Vzápätí prišlo na rad aj úvodné striedanie Šošonov, na ľavom krídle nahradil nášho najmladšieho hráča Vladimíra Vaľka Leonardo Bortoli. Bol to znovu a zas Kaprálik, ktorý si na pravej strane robil z obrany trhací kalendár, tentoraz zakončoval sám, ale na brankára PAOKu lobom nevyzrel. Po dlhšej dobe zahrozili v 73. minúte i hráči v čiernom, závar v šestnástke im zníženie nepriniesol. Individuálne to krížnou obaľovačkou skúšal v 80. minúte aj striedajúci Bortoli, sľubný pokus však skončil tesne mimo. Neprestávali sme, bomba z kopačky Richmonda Owusuho skončila ešte na rukaviciach gólmana domácich, no tešili sme sa opäť tesne pred koncom. Kto iný ako Adrián Kaprálik zaúradoval, vystihol rozohrávku súpera, prehnal sa pomedzi všetkých obrancov, vychutnal si kľučkou aj brankára a s prehľadom zvýšil už na úžasných 5:1.

Výborný európsky výkon v podaní všetkých chalanov na ihrisku priniesol pre Šošonov ťažko vybojované, no úplne zaslúžené víťazstvo v pomere 5:1. Postup je však ešte deväťdesiat minút ďaleko a my oň zabojujeme na domácom trávniku pod Dubňom v odvete v stredu 20. októbra o 16:30.


HLASY PO ZÁPASE
Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19
"Sme veľmi šťastní, pretože všetci v klube sme vytvorili maximálne úsilie, aby sa dostavil úspech. Boli sme výborne nachystaní, no v úvode sme znova prehrávali. Kým si to sadlo, potrebovali sme 15-20 minút, pretože sme poskladali mužstvo z viacerých kategórií. Potom sme už podali výborný kolektívny výkon, z chalanov šla energia a chcenie spraviť niečo s výsledkom, čo sa napokon podarilo. Súper bol futbalový a veľmi kvalitný. Na začiatku sme mali trochu problém s ich driblingom, súbojmi jeden na jedného, zmenili sme to a vyšlo to. Využili sme priestory za obranou súpera, boli sme aj efektívni, no napriek tomu sme zahodili ešte dosť šancí. Gréci ukázali, že futbal vedia hrať. Preto aj odveta bude u nás zaujímavá. Výsledok hovorí teraz jasne v náš prospech, ale ešte to nie je spečatené. Za dnešok ďakujem hráčom za predvedený výkon."
Adrián Kaprálik, krídelník MŠK Žilina U19
"Sme za toto vysoké víťazstvo veľmi radi, pretože to bol veľmi ťažký zápas. PAOK bol naozaj veľmi kvalitný, navyše v úvode vyhrával, čo nebolo jednoduché. My sme sa však sústredili na naše veci, našu hru. Našťastie sme relatívne rýchlo vyrovnali a naštartovali sa. Každý jeden chalan, čo nastúpil, podal maximálny výkon, a aj preto je výsledok taký, aký je. Za to sa len musím poďakovať všetkým hráčom. Všetci sme sa koncentrovali a, samozrejme, využili sme svoje šance po brejkoch. Je to veľké víťazstvo, ale je to znova len polčas dvojzápasu. Doma musíme zabrať rovnako. Naozaj dnes zvíťazil celý tím, všetci sme sa obetavo vracali a dreli trávu za MŠK."
UEFA Youth League,
streda 29. 9. 2021 od 18:00
Kaftanzoglio Stadium
1:5(1:2)
PAOK FC - MŠK Žilina
Góly: 5. Pereira De Sousa - 27. a 90. Kaprálik, 50. a 63. Jambor, 45. Sauer
ŽK: 41. Darelas, 58. Kastidis, 71. Tsikos, 86. Smyrlis, 90.+ Roumniachiev - 53. Sauer, 55. S. Javorček
Rozhodca: Fedayi - Erni, Maire (všetci Švajčiarsko)
ZOSTAVY
PAOK Solún
Mpalomenos - Tsopouroglou, Aventisian (C) (72. Kitsakis), Zilo, Kastidis, Tsikos, Koulouris (78. Kedikoglou), Koutentakis, Pereira De Sousa (68. Roumniachiev), Darelas (46. Spyrakos), Smyrlis

MŠK Žilina
Belko - Kopásek, Leitner (C), Aremeyaw, Owusu - S. Javorček (85. Oravec), Šnajder, Sauer - Kaprálik (90.+ Kukuč), Jambor, Vaľko (62. Bortoli)
SÚVISIACE ČLÁNKY
28.09.2021UYL: "Výbornú energiu treba pretaviť aj do zápasu," hovorí po predzápasom tréningu tréner Ivan Belák
27.09.2021UYL: Devätnástka nabrala smer Thessaloniki, Grécko
27.09.2021U19 | UYL: Po troch rokoch sme späť v Európe, proti PAOK-u cieľom doniesť hrateľný výsledok aj do odvety

Facebook