Stopercentný anglický týždeň, Pohronie - MŠK 1:2
Fortuna liga,
sobota 6. 11. 2021 od 15:00
Štadión Žiar nad Hronom
1:2(1:2)
FK Pohronie - MŠK Žilina
Góly: 40. Mazan - 32. Jánošík, 45.+ Paur
ŽK: 75. Sluka (Žilina)
Diváci: 523
Rozhodca: Glova - Roszbeck, Čajka
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 42% - 58%

Strely/na bránu: 15:17 / 5:10

Priame kopy: 10:8

Rohy: 6:5

Ofsajdy: 0:0

Fauly: 8:12

ZOSTAVY
FK Pohronie Žiar nad Hronom
Hrdlička - Špiriak, Jenat, Štrba, Záhumenský - Mazan (C) - Malle, Adamec, Šmatlák (73. Raffael), Horák - Badolo

MŠK Žilina
Belko - Anang, Kopas, Minárik, Sluka (84. Goljan) - Slebodník (85. Gono), Fazlagić, Bichakhchyan - Jánošík (58. Rusnák), Paur (C) (46. Jambor), Ďuriš (90. Iľko)
Zápasové menu
Dokonalý víťazný týždeň mohli futbalisti MŠK Žilina i celý klub zavŕšiť v 14. kole na trávniku Pohronia. V Žiari sa nám to rozbehlo herne i strelecky až v závere prvého polčasu. Lukáš Jánošík nás poslal do vedenia, domáci odpovedali, no gólom do šatne nás poslal do opätovného jednogólového náskoku Jakub Paur. Po zmene strán zvonili už len bránkové konštrukcie, a tak sme zakončili náročný týždeň treťou výhrou v rade.

ZOSTRIH ZÁPASU


V popoludňajšom súboji v Žiari nad Hronom stavil tréner Peter Černák na víťaznú zostavu spred týždňa, výmena nastala iba na krídle, kde sa prvýkrát v základe od svojho návratu pod Dubeň objavil Lukáš Jánošík. Súper sa, naopak, musel zaobísť bez viacerých hráčov, ktorí skončili v karanténe.

Po opatrnom úvode z oboch strán, kedy sa skôr bojovalo s nepresnosťami a brankári riešili iba propagačné strely z diaľky, prišla prvá príležitosť až v 14. minúte, Šmatlák sa ale márne načahoval za nebezpečným centrom. Belko ho vyboxoval a našťastie ďalší hráč domácich na loptu nedočiahol. Gólová šanca číslo jeden patrila nám, v 17. minúte si to ideálne narazili pred šestnástkou Paur s Bichakhchyanom, Vahan sa dostal za obranu, no pri zakončení už bol blízko Hrdličku a nestihol ho prelobovať. Postupne sa začala prejavovať naša dominancia, keď sme držali loptu a dobýjali obranné valy súpera. Podarilo sa to v 32. minúte po akcii z ľavej strany. Po rýchlej kombinácii Šošonov z kopačiek Ďuriša, Fazlagića a Paura smerovala lopta do šestnástky, kde ju jemne a ideálne pohladil Vahan na zadnú tyč ku nikým nekrytému Lukášovi Jánošíkovi a ten už vedel, čo s ňou - 0:1. V 39. minúte dostal po chybe v našej rozohrávke priestor na dlhé sólo Badolo, ktoré aj zakončil. Proti bol Ľubomír Belko, ktorý vyboxoval strelu smerujúcu pod brvno na roh. Z neho už však prišlo vyrovnanie, opäť Badolo hlavičkoval do brvna, od neho sa lopta odrazila k Mazanovi, ktorý ju už na druhýkrát hlavou dopravil do siete. Pri góle sa zrazil s kapitánom Kubom Paurom, a tak sa pár minút nehralo. Prvý polčas uzavrelo niekoľko centrov, z ktorým napokon aj udrelo. Na center Adama Kopasa ideálne vyskočil Jakub Paur, a hoci mu prvé zakončenie hlavou ešte Hrdlička chytil, z dorážky sa už nemýlil a opätovne nás poslal do vedenia dokonalým gólom do šatne - 1:2. Otrasený kapitán, pre ktorého to bol v zápase predčasný koniec, sa tak presadil strelecky už v treťom zápase v rade.

Do druhého polčasu tak vybehol na hrote Timotej Jambor, ktorý sa prizeral úvodnej strele Dávida Ďuriša. Tá skončila iba v náručí Hrdličku. Zahrozili aj domáci, opäť bol na konci akcie po rohovom kope Mazan a znova dostal priestor k hlavičke, našťastie teraz mieril iba do ochrannej siete za Belkovou bránou. Šošoni ukázali aj potrebnú obetavosť a dôraz, na čo kládol dôraz pred zápasom i hlavný tréner Černák. Enis Fazlagić totiž po hodine hry zblokoval v sklze bombu Nguera, obetavo boxoval aj gólman Belko. Domáci boli v týchto momentoch aktívnejší, potlesk si však vyslúžil Adam Kopas, ktorý sa už tradične prezentoval ďalekonosnou bombou, Hrdlička musel vyrážať. Z následného rohu hralo s domácimi futbalistami brvno, z takmer identickej pozície ako Badolo v prvom polčase opečiatkoval hornú tyč Ján Minárik. K dorážke nedošlo, keďže lopta smerovala od brvna mimo. O zaujímavý moment sa postaral v 78. minúte striedajúci Matúš Rusnák, ktorý strelou už prekonal Hrdličku, na čiare však v sede zastavil loptu pred istým gólom Jenát. Gólová konštrukcia hrala aj so Žilinčanmi, tyčka sa zatriasla po strele Mazana v 80. minúte. Dobrú defenzívnu robotu predviedol po strele Malleho stopér Adam Kopas, ktorý pomohol Belkovi a zblokoval strelu. Domáci sa nadychovali k náporu, čo pramenilo k viacerým závarom pred šestnástkou MŠK. Tréner Šošonov reagoval dvojitým striedaním, na plochu v Žiare vybehla na záverečné minúty dvojica Gono - Goljan. V nich si pripísali ľahké zákroky obaja brankári, skóre sa už nemenilo. 

Na blížiacu sa reprezentačnú prestávku sme sa tak naladili najlepším možným spôsobom. Po návrate Šošonov z reprezentačných výberov sa žltozelení predstavia doma v sobotu 20. novembra proti nováčikovi z Liptovského Mikuláša.


HLASY PO ZÁPASE
Pablo Villar, tréner FK Pohronie
"Boli sme v ťažkej situácii. V našom tíme sa totiž rozmohol covid. Trénovať sme začali až v stredu, no veľa hráčov je mimo hry. Tým, čo mohli nastúpiť, sa chcem poďakovať. Som na nich hrdý. Žilina dnes hrala dobre, vytvorila si v prvom polčase tlak, ktorý zužitkovala do dvoch gólov. Chcem jej pogratulovať k víťazstvu. Ak by sme mohli nastúpiť v plnej sile, určite by sme odohrali kvalitnejší zápas a mohli by sme vyhrať. Herne sa však zlepšujeme, čo je pozitívom."
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Bol to ťažký zápas na ťažkom teréne, no museli sme sa s tým vyrovnať. Prvý polčas sme hrali podľa môjho názoru dobre, kombinačne a súpera sme dostali pod tlak. Strelili sme vedúci gól, no súper dokázal z ojedinelého útoku a štandardky so šťastím vyrovnať. Do konca polčasu sme ale našťastie stihli pridať druhý a nakoniec aj víťazný gól, po ktorom sa nám hralo ľahšie. Verím tomu, že dobré reakcie po strelených gólov ako dnes či v Kubíne sú pozitívnym signálom, že dokážeme zabojovať, keď je to potrebné. Dúfam, že v tom budeme aj pokračovať. Po zmene strán pridalo na obrátkach aj Pohronie, nemali čo stratiť, a tak sa tlačili do zakončenia. Ich príležitosti sme ustáli, i keď niekedy aj so šťastím. V minulých zápasoch sme to šťastie nemali, teraz sa usmialo aj na nás, čo nás teší. Ideme ďalej, pracujeme neustále naplno a verím, že sa odrazíme k lepším výsledkom i priečkam v tabuľke. Sme radi, že sme pred reprezentačnou prestávkou zvíťazili a pred dlhšou pauzou sa nám bude lepšie dýchať. Dnes sme chceli veľmi vyhrať, podarilo sa nám to a ďakujem chalanom za ich výkony."
Jakub Paur, útočník MŠK Žilina

"V prvom polčase sme hrali to, čo sme chceli a čo nám tréneri povedali. Prišiel prvý gól, no hneď po ňom aj chvíľková nekoncentrácia, po ktorej Pohronie zo štandardnej situácie vyrovnalo. Našťastie, oklepali sme sa z toho a gól do šatne nám veľmi pomohol. Druhé dejstvo už nemôžem zhodnotiť, nakoľko som ho po zrážke a striedaní už nevidel. Chcel som odhlavičkovať loptu, no domáci hráč tam bol skôr a trafil aj mňa do boku hlavy. Potom sa mi začala točiť hlava, tak som radšej ostal v šatni a nenastúpil už do zápasu."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 6. 11. 2021 od 15:00
Štadión Žiar nad Hronom
1:2(1:2)
FK Pohronie - MŠK Žilina
Góly: 40. Mazan - 32. Jánošík, 45.+ Paur
ŽK: 75. Sluka (Žilina)
Diváci: 523
Rozhodca: Glova - Roszbeck, Čajka
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 42% - 58%

Strely/na bránu: 15:17 / 5:10

Priame kopy: 10:8

Rohy: 6:5

Ofsajdy: 0:0

Fauly: 8:12

ZOSTAVY
FK Pohronie Žiar nad Hronom
Hrdlička - Špiriak, Jenat, Štrba, Záhumenský - Mazan (C) - Malle, Adamec, Šmatlák (73. Raffael), Horák - Badolo

MŠK Žilina
Belko - Anang, Kopas, Minárik, Sluka (84. Goljan) - Slebodník (85. Gono), Fazlagić, Bichakhchyan - Jánošík (58. Rusnák), Paur (C) (46. Jambor), Ďuriš (90. Iľko)
SÚVISIACE ČLÁNKY
07.11.2021"Pri mojom góle aj kus šťastia, konečne sa priklonilo aj k nám," hovorí Lukáš Jánošík
05.11.2021Súboje, dôraz a odolnosť - to nás musí zdobiť v Pohroní

Facebook