Početnú výhodu sme nepretavili do výhry, so Sereďou iba remizujeme 1:1
Fortuna liga,
piatok 22. 10. 2021 od 17:00
City aréna
1:1(1:1)
ŠKF Sereď - MŠK Žilina
Góly: 1. Kadlec - 23. Minárik
ŽK: 58. Haša - 31. Nemčík, 43. Rusnák
ČK: 37. Morong
Diváci: 140
Rozhodca: Smolák - Bednár, Vitko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 39% - 61%

Strely/na bránu: 13:14 / 3:3

Priame kopy: 16:12

Rohy: 9:8

Ofsajdy: 2:0

Fauly: 14:9

ZOSTAVY
ŠKF Sereď
Yakubu – Kadlec, Dias (C), Ljubičić, Morong – Potoma, Jureškin – Gatarić (46. Popović), Iglesias (84. Machuča), Karrica (71. Yao) – Haša (71. Radić)

MŠK Žilina
Petráš - Anang, Minárik, Nemčík, Sluka - Ďuriš (74. Slebodník), Fazlagić, Bichakhchyan - Rusnák (46. Iľko), Paur (C), Goljan (65. Jánošík)
Zápasové menu
V piatkovej predohrávke 12. kola to proti Seredi po ďalšom nevydarenom úvode znova nevyzeralo dobre, no v ďalšom priebehu duelu sme aspoň zlomili po 344 minútach negatívnu sériu bez gólu a vyrovnali. Po zmene strán pri presilovke o jedného muža sme dobývali obranu domácich ŠKF, vytúžený druhý gól sme ale streliť nedokázali, a tak si do tabuľky pripisujeme iba bod za remízu 1:1.

ZOSTRIH ZÁPASU


V Trnave v úvodnom zápase 12. kola urobil tréner Peter Černák v zostave iba drobné zmeny, do stredu poľa naskočil Dávid Ďuriš, jeho miesto na krídle zaujal Adam Goljan. Podobne ako na mládežníckej Lige majstrov sme na rukávoch nastúpili s čiernymi páskami na počesť zosnulého maséra Petra Vojta. Pred stretnutím domáci tím zagratuloval stopérovi a nášmu bývalému hráčovi Tomášovi Hučkovi, ktorý odohral okrúhlych 300 duelov v najvyššej súťaži, z toho 41 v žltozelenom drese.

Hororový úvod z predošlého kola na domácom trávniku sa, žiaľ, opakoval aj v Trnave. Plynula prvá minúta, Haša pred šestnáskou podržal loptu, ideálne ju načasoval do behu ďalšiemu bývalému hráčovi MŠK v drese Serede - Kadlecovi, ktorý z uhla prepálil Sama Petráša. Opäť sme tak museli doťahovať prakticky od začiatku stretnutia jednogólové manko. V 7. minúte ho skúšal zmazať Dávid Ďuriš prvým streleckým pokusom černákovcov, mieril iba nad. Zmätky v našom pokutovom území v 12. minúte pramenili takmer do druhého gólu ŠKF, Minárik však stál na bránkovej čiare a nevýraznú strelu stihol upratať do bezpečia. Nasledujúce minúty kopírovali výkony Šošonov z predošlých stretnutí, dobre sme kombinovali, no nevedeli sme to podporiť dobrou finálnou fázou. Prišla však 23. minúta, faul a štandardka Vahana, ktorý to položil ideálne na hlavu Jána Minárika. Ten svojím prvým gólom v aktuálnom ročníku Fortuna ligy, ktorý bol v aktuálnom rozpoložení tímu dôležitým momentom, ukončil naše strelecké suchoty a hlavičkou vyrovnal na 1:1. O päť minút sme mohli viesť, práve gólový stopér Minárik vysunul do brejku Ďuriša, ten však moment na prihrávku premrhal a po sklze Moronga neposúdil hlavný rozhodca ich súboj ako nedovolený. Petráš musel byť v pohotovosti v 32. minúte, kedy výborne prečítal hru a skorým vybehnutím skryl loptu pred Gatarićom. Až prílišná snaha nám znemožnila cestu k druhému gólu, keď na prudkú prihrávku Adama Goljana v dobrej pozícii nik zo žltozelených nedočiahol. V 37. minúte sme tŕpli po súboji domáceho Moronga a nášho Vahana, ktorý už smeroval sám bránu, keď si ideálne predĺžil loptu hlavou. Domáci stredopoliar ho však nešťastne zasiahol kopačkou do hlavy a po tvrdom zákroku putoval po červenej karte predčasne pod sprchy. Presilovku mohol ihneď zužitkovať Matúš Rusnák, v obkľúčení ale neumiestnil loptu za obranu medzi tri žrde. Do konca prvého dejstva sme držali loptu na kopačkách, škoda kombinácie po osi Goljan-Paur-Fazlagić, ktorá skončila iba nevýrazným zakončením Severomacedónčana v posledných sekundách pred prestávkou.

V nej prišla zmena na krídelnej pozícii - Matúša Rusnáka nahradil Patrik Iľko, a tak sme sa mohli pustiť do snahy pretaviť dlhú presilovku do gólu a tak potrebného víťazstva. Naše úsilie o vedúci gól v 48. minúte nezužitkoval dobrou hlavičkou kapitán Jakub Paur, ktorý mieril tesne nad brvno Yakubuovej brány. Rovnako pochodil aj čerstvý Iľko, ktorý sa najskôr neprekľučkoval cez obrancov ŠKF, o niekoľko okamihov zas tiesnený neusmernil prihrávku Goljana do brány domácich. Tlak žltozelených sa stupňoval, ofenzívu prišiel podporiť premiérovo v lige po svojom návrate do MŠK Lukáš Jánošík. Do vedenia nás nedostala ani ľavačka Vahana v 69. minúte po rohu Žilinčanov, Yakubu jeho strelu k žrdi pohotovo skryl. Sami sme sa v niektorých momentoch od výhry odrádzali zbytočnými stratami či nedorozumeniami, po jednej z nich nás, našťastie, nepotrestal Yao. Bežala 80. minúta a ani ďalší nádejný brejk Šošonov nevyústil do gólu, center Paura neprešiel na číhajúceho Jánošíka. Nechytili sme sa ani strelou Vahana, ktorý si bleskovo spracoval loptu v šestnástke, ale v dobrej palebnej pozícii prestrelil bránu Yakubua. Vydýchli sme si v 85. minúte po hlavičke Ljubičića, ktorý napol po priamom kope hlavou iba hornú sieť. Na opačnej strane rovnako hlavičkoval Iľko, na zadnej tyči v ťažkej pozícii nedokázal umiestniť center Jánošíka do priestoru brány. Nerozhodný stav nezmenil v nadstavenom čase ani Vahan, a tak sme si odniesli z Trnavy v predohrávke 12. kola iba bod.


HLASY PO ZÁPASE
Juraj Jarábek, tréner ŠKF Sereď
"Chcem chlapcom vysloviť absolutórium, pretože Žilina má výborný tím, aj keď sa jej nedarí. Mali sme výborný vstup do zápasu, gól na 1:0, mohli sme pridať aj druhý, ale my rozdávame darčeky a prišiel zbytočný faul, štandardná situácia, nedorozumenie a trest v podobe gólu Žiliny. Škoda aj naivného vylúčenia, cítili sme, že by sme mohli vyhrať, červená karta nás pribrzdila. Každopádne, bod je pre nás dobrý, vážime si ho."
Peter Černák, hlavný tréner MŠK Žilina
"Inkasovať dvakrát po sebe v 1. minúte je unikát. Karty sa rozdali teda už na začiatku, neostávalo nám nič iné, len sa s tým popasovať. Po našom góle sme dostali dobrý impulz, padol do polčasu a mali sme dostatok času streliť aj ďalší. Do karát nám, navyše, zahralo aj vylúčenie, ale vôbec sme to nezvládli. Jednoznačne tam dnes bola až prílišná nervozita na kopačkách, jednoduché veci sme kazili, odskakovala nám lopta a nervozitu bolo cítiť počas celého duelu. Chceli sme zo zlomiť, no nevyšlo to. Súper síce oduševnene bránil, ale my sme sa s tým mali lepšie vysporiadať. V poslednej tretine ihriska nám niekedy chýbalo viac pokoja a znova sa opakovalo to isté - málo príležitostí na strelenie gólu, iba jeden presný zásah, čo dnes stačilo iba na bod. Po priebehu a vývoji duelu sa nám jeden bod veľmi máli, no Sereď nám to svojou dobre organizovanou hrou vôbec neuľahčila. Už dávnejšie na nás padla herná "deka", v útoku nám veci ani zďaleka nefungujú. Musíme na tom stále trpezlivo a s entuziazmom pracovať. Len tak to môžeme zlomiť a byť opäť úspešní."
Tomáš Nemčík, obranca MŠK Žilina

"Bod sa nám dnes máli, veľkú časť zápasu sme hrali o jedného viac a početnú výhodu sme mali jednoznačne využiť. Súper bránil hlboko v bloku, no aj tak sme si mali vypracovať viac šancí a byť viac nebezpečnejší. Ťažko sa mi hľadajú slová po ďalšom takomto zápase. Celý týždeň si pred zápasom hovoríme, že taký rýchly gól sa už nemôže opakovať, no a príde víkend a hneď znovu inkasujeme. Po dlhšom čase sme strelili gól, ktorý nás nakopol, no nie dostatočne. Nemôžeme sa po jednom presnom zásahu uspokojiť, treba to stále skúšať, až kým to tam nepadne. Opakujeme to neustále - musíme byť viac nebezpečnejší, dostávať sa viac do súperovho boxu a viac si dať záležať na zakončení. Rovnako si musíme dávať viac pozor pri bránení, pretože aj v početnej nevýhode mala Sereď zopár nebezpečných útokov. Príde mi, že niekedy až príliš tlačíme na pílu, po takýchto výsledkoch si veľmi neužívame futbal, ale robíme naozaj, čo sa dá. Treba zobrať bod a ísť ďalej."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
piatok 22. 10. 2021 od 17:00
City aréna
1:1(1:1)
ŠKF Sereď - MŠK Žilina
Góly: 1. Kadlec - 23. Minárik
ŽK: 58. Haša - 31. Nemčík, 43. Rusnák
ČK: 37. Morong
Diváci: 140
Rozhodca: Smolák - Bednár, Vitko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 39% - 61%

Strely/na bránu: 13:14 / 3:3

Priame kopy: 16:12

Rohy: 9:8

Ofsajdy: 2:0

Fauly: 14:9

ZOSTAVY
ŠKF Sereď
Yakubu – Kadlec, Dias (C), Ljubičić, Morong – Potoma, Jureškin – Gatarić (46. Popović), Iglesias (84. Machuča), Karrica (71. Yao) – Haša (71. Radić)

MŠK Žilina
Petráš - Anang, Minárik, Nemčík, Sluka - Ďuriš (74. Slebodník), Fazlagić, Bichakhchyan - Rusnák (46. Iľko), Paur (C), Goljan (65. Jánošík)
SÚVISIACE ČLÁNKY
25.10.2021"Nik to neurobí za nás, my sa z tohto musíme dostať sami," hovorí Ján Minárik
21.10.2021Pred Sereďou: Zlomiť to, zlomiť to a konečne to zlomiť

Facebook