Gólu sme sa nedočkali ani pri premiére Petra Černáka, MŠK - DAC 0:2
Fortuna liga,
sobota 16. 10. 2021 od 16:00
Štadión MŠK Žilina
0:2(0:1)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Góly: 1. Lamkel Zé, 73. Kružliak
ŽK: 26. Anang, 63. Mráz, 69. Paur, 83. Rusnák - 61. Lamkel Zé, 76. Dimun
Diváci: 852
Rozhodca: Kružliak - Hancko, Pozor
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 59% - 41%

Strely/na bránu: 14:12 / 3:5

Priame kopy: 9:8

Rohy: 6:7

Ofsajdy: 3:0

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Anang (56. Kaprálik), Minárik, Nemčík, Sluka - Mráz (71. Iľko), Fazlagić, Bichakhchyan - Rusnák, Paur (C) (71. Slebodník), Ďuriš (77. Goljan)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Jedlička – Blackman (80. Davis), Kružliak (C), Muhamedbegovic, Cigaņiks – Andzouana (68. Verlinden), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn (68. Zuberu), Krstović (56. Nebyla)
Zápasové menu
Súbojom 11. kola Fortuna ligy proti DAC Dunajská Streda odštartovali futbalisti MŠK Žilina novú kapitolu pod vedením trénera Petra Černáka. Samotný, nevydarený štart duelu bol však rozhodujúci. Strelecké trápenie sme totiž neodkliali ani v treťom zápase, a tak sme DAC-u po poisťujúcom góle v druhom polčase podľahli 0:2.

ZOSTRIH ZÁPASU


Ani reprezentačná prestávka nezahojila všetky zranenia Šošonov, a tak sa pri svojom premiérovom dueli nový tréner Peter Černák musel zaobísť bez Mira Gona, Taofiqa Jibrila či disciplinárnou komisiou potrestaného Patrika Mysloviča. Naopak, do základu sa vrátil dirigent stredovej formácie Enis Fazlagić a s kapitánskou páskou na hrot Jakub Paur. 

Úvod, napriek tomu, že pod Dubňom panovalo slnečné počasie, nás poriadne schladil. Už v 13. sekunde totiž vystrelil zo strednej vzdialenosti Lamkel Zé a na prekvapenie všetkých skončila jeho strela, ktorá sa odrazila ešte od zeme, za chrbátom Petráša. To nás pochopiteľne schladilo, v 7. minúte sme si vydýchli po výpade Krstovića, ktorý z uhla poslal loptu popri bránkovej čiare našťastie vedľa. O tri minúty sme sa už zastreľovali aj my, Vahan ale ľavačkou nemal dosť času, aby to lepšie umiestnil. Jedlička jeho prízemný pokus kryl. Po štvrťhodine hry sa tešil hosťujúci Lamkel Zé po druhýkrát, pri zakončení si však pomohol rukou, a tak gól pochopiteľne platiť nemohol. Tento varovný prst Šošonom prospel, loptu sme držali častejšie v moci, zakončenia ale ani po niekoľkých centroch neprichádzali. Viackrát nám chýbali centimetre ako pri diskutabilnej ofsajdovej pozícii Matúša Rusnáka. Strela prišla v 33. minúte po priamom kope Dávida Ďuriša, bola však zblokovaná, keď to náš krídelník skúšal "popod" múr, no dvojicu v ňom neprekvapil. Snaha žltozeleným nechýbala, kvalita vo finálnej fáze áno. Biliard v šestnástke Dunajskej Stredy bol pre oko diváka efektný, nebol však podporený strelou na Jedličku. V 44. minúte sme museli poriadne šprintovať naspäť, brejk hostí a poriadne prečíslenie hráčov v modrom sme stihli zahasiť. 

Aj úvod druhého dejstva vyšiel lepšie hosťom, tentoraz ale Andzouana v dobrej pozícii na naše šťastie prestrelil bránu. My sme sa gólu nedočkali v 53. minúte, kedy sme už všetci tlačili strelu Filipa Mráza do brány. Náš stredopoliar ale neprestrelil hradbu tiel pred ním. O niekoľko okamihov neskôr sa dobre uvoľnil Benson Anang, no už niekoľkýkrát v stretnutí si vybral zlé riešenie. Tentoraz nasmeroval pridlhú prihrávku na Rusnáka. Nasledovalo tak striedanie Afričana za Adriána Kaprálika, obe ofenzívy sa ale viac-menej odmlčali a hralo sa najmä v strede ihriska. Z nenazdajky prišiel aj druhý gól hostí, po rohu sa lopta dostala trochu neočakávane na hlavu Kružliaka, ktorý sa z tesnej blízkosti nemohol pomýliť. Z ťažkej situácie nás nedostal ani Braňo Sluka, ktorý ľavačkou pálil i prihrával, ani v jednom prípade neúspešne. S pribúdajúcim časom to už bola podobná "pesnička" z posledných zápasov - snaha našich, ale s nepresnosťami, chybami či pokazenými detailmi. Strelecké trápenie Šošonov vyústilo po krásnej prihrávke Fazlagića na Goljana, pred prázdnou bránou nedokázal uložiť loptu do siete ďalší striedajúci hráč Patrik Iľko. Gól sme si nezakričali ani po hlavičke Minárika, ktorý mieril iba do Jedličku. 

Tretí duel v rade tak priniesol nepriaznivý výsledok, navyše sme znova napriek niekoľkým šanciam nedokázali prekonať brankára súpera. V ďalšom kole nastúpime už v piatok v Trnave proti súperovi zo Serede.


HLASY PO ZÁPASE
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
„Strašidelný úvod, nič horšie sa nám nemohlo stať. S chalanmi to poriadne zatriaslo. Postupne sme však začali chytať pôdu pod nohami, pred koncom polčasu sme mali aj príležitosti, ktoré sme mali dotiahnuť do gólu. Podľa môjho názoru sme v druhom v polčase hrali fajn, dostali sme súpera pod tlak a chceli sme to nejako zlomiť. Chalani dreli, jazdili, za čo im patrí veľká vďaka. Nakoniec sme inkasovali druhý gól po štandardnej situácii, ktorú sme mali uhrať lepšie. Do šancí sa dostávame, treba ale dosledovať loptu až do konca a dotlačiť ju tam. Verím v silu nášho mužstva, chalani majú kvalitu, chcú vyhrávať, cítiť od nich snahu, no musíme to zlomiť nejakým gólom, aby sa nám už lepšie dýchalo. Do stretnutia sme podľa mňa poskladali výborný tím, no zaskočil nás práve rýchly úvodný gól. Moja premiéra tak bola ovplyvnená hororovým začiatkom, snažil som sa chalanov povzbudzovať, aby cítili energiu aj spoza čiary. Chalani na ihrisku robili, čo mohli, no jednoducho to dnes nestačilo.“
Antal Németh, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda
„Sme veľmi šťastní, že sme vyhrali v Žiline, no nebola to ľahká úloha. Dobre sme vstúpili do zápasu. Prvý gól sme totiž strelili hneď v prvej minúte. Na výborný vstup sme potom nadviazali. Dali sme aj druhý gól, ale ten rozhodca neuznal. Myslím si, že Žilina nás trochu držala pod tlakom, ale boli sme dobrí v obrane, boli sme kompaktní. Mali sme pár šancí na druhý a tretí gól z protiútoku. Myslím si, že dnes sme vyhrali zaslúžene.“
Jakub Paur, útočník MŠK Žilina

"Prvý gól súpera nás hneď v úvode doslova zmrazil. Bohužiaľ, také veci sa vo futbale stávajú. Nikto, ani azda brankár nečakal, že Lamkel Zé z tejto pozície vystrelí, trafil to však ideálne. Nám to zase vôbec nepadá a bez gólu sa nedá zvíťaziť. Mali sme dostatok šancí, no pokiaľ chceme uspieť proti Dunajskej Strede, musíme nejaké aj premeniť. Na rozdiel od posledných duelov som ale videl z našej strany nasadenie a túžbu po výhre. Práve toto nám však zo začiatku zväzovalo nohy, a hoci výkon z našej strany gradoval, bez gólu nemôžeme získať tri body. Zlomiť sa to dá jedine tvrdou robotou na tréningu, bojovnosťou, súdržnosťou. Stále sa musíme pozerať dopredu. V lige som hral po dlhšej dobe, no snažil som sa na ihrisku nechať všetko. Určite to nebolo optimálne, ale budem tvrdo pracovať, aby to v ďalšom stretnutí bolo lepšie."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 16. 10. 2021 od 16:00
Štadión MŠK Žilina
0:2(0:1)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Góly: 1. Lamkel Zé, 73. Kružliak
ŽK: 26. Anang, 63. Mráz, 69. Paur, 83. Rusnák - 61. Lamkel Zé, 76. Dimun
Diváci: 852
Rozhodca: Kružliak - Hancko, Pozor
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 59% - 41%

Strely/na bránu: 14:12 / 3:5

Priame kopy: 9:8

Rohy: 6:7

Ofsajdy: 3:0

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Anang (56. Kaprálik), Minárik, Nemčík, Sluka - Mráz (71. Iľko), Fazlagić, Bichakhchyan - Rusnák, Paur (C) (71. Slebodník), Ďuriš (77. Goljan)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Jedlička – Blackman (80. Davis), Kružliak (C), Muhamedbegovic, Cigaņiks – Andzouana (68. Verlinden), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn (68. Zuberu), Krstović (56. Nebyla)
SÚVISIACE ČLÁNKY
15.10.2021Čerstvý vietor preniesť v sobotu proti DAC konečne do víťazného výsledku

Facebook