”B”: Osemgólová prestrelka pod Dubňom, Šošoni nestačili na Železiarov po prehre 3:5
II. liga,
sobota 7. 5. 2022 od 13:00
Štadión MŠK Žilina
3:5(1:0)
MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová
Góly: 33. Trabalík, 72. M. Sauer, 88. Šnajder - 47. a 61. Galčík, 70. a 86. Kuzma, 50. Pavúk
ŽK: 20. Ďatko (FK Železiarne Podbrezová)
Diváci: 122
Rozhodca: Kráľovič - Košecký, Vitko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 42% - 58%

Strely (na bránu): 12:23 (6:14)

Priame kopy: 5:12

Rohy: 4:10

Ofsajdy: 1:5

Fauly: 9:4

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš (C) - Tandara (53. Prokop), Leitner, Nemčík, Jaššo (68. Mynář) - S. Javorček (82. Bortoli), Myslovič, M. Sauer - Trabalík, Jambor (68. Vaľko), Šnajder

FK Železiarne Podbrezová
Ludha (C) - Bartoš, Godál (76. Bakaľa), Oravec - Kováčik, Špyrka (46. Grendel), Páraj, Ďatko (87. Kukoľ) - Galčík, Kuzma, Pavúk (76. Issa)
Zápasové menu
Ďalší duel proti tímu z čela druholigovej tabuľky pod Dubňom odštartoval lepšie líder z Podbrezovej. Šošoni však postupne prebrali iniciatívu a do polčasu viedli vďaka gólu Trabalíka i celkovo nadpriemernému výkonu. Po zmene strán ale nastúpila úplne iná Podbrezová a bolo to cítiť aj na skóre. V priebehu piatich minút sme už prehrávali a o pár chvíľ neskôr po ďalších dvoch presných zásahoch hostí sa pre nás rysoval nečakaný debakel. Následne sa ale strhla málo vídaná prestrelka, keď v závere okrem Kuzmu pridali dva góly aj Šošoni zásluhou Sauera a Šnajdera. Osemgólové hody nám napokon body nepriniesli po prehre 3:5.

ZOSTRIH ZÁPASU


Hlavný kormidelník Vladimír Veselý v porovnaní s minulým týždňom viditeľne obmenil základnú zostavu, ako aj pred zápasom avizoval. V bráne ale aj po Skalici ostal Samuel Petráš, ktorý tentokrát dostal aj kapitánsku zodpovednosť. V základe sa objavili aj viacerí chalani z 19-tky ako napríklad Tomáš Jaššo, Samuel Javorček a Dominik Šnajder, čo viditeľne oživilo náš výkon.

Duel začal hneď od úvodu zostra, keď po rohovom kope volejom skúšal Sama Petráša Páraj. Po pár minútach v réžii Podbrezovej sme ale iniciatívu začali preberať my. Ofenzívnu aktivitu a pološance sme napokon pretavili aj do veľkej príležitosti Dominika Šnajdera v 17. minúte. Jeden z najaktívnejších Šošonov sa po nevydarených centroch tentoraz odhodlal k strele z diaľky, no a Ludha v bráne železiarov mal čo robiť, aby ju vytesnil mimo troch žrdí aspoň na rohový kop. S nervami žilinských fanúšikov sa následne mierne zahral gólman Petráš, ktorý pri stredovom kruhu takmer kľučkami v súboji s Pavúkom stratil loptu. V 28. minúte unikol po pravej strane Marián Tandara, no jeho prudký center skrotil tesne pred Jamborom Ludha. Na druhej strane nás pri zakončení Kováčika zachránil obranným zákrokom Tomáš Nemčík. Následný roh priniesol ešte väčšie nebezpečie z kopačky Oravca, volej ale reflexívne stihol zachytiť Petráš. Prvá gólová radosť prišla v 33. minúte, a to na našej strane. Priamy kop rozohral Mário Sauer nakrátko na Mariána Tandaru a ten presným centrom našiel hlavu Vladimíra Trabalíka - 1:0. Záver polčasu bol síce v rukách hostí, no ani strela Kováčika zvnútra vápna polčasové skóre nezmenila, a to aj vďaka obetavosti našich chalanov. 

Vstup do druhého dejstva sme si však určite predstavovali inak, Podbrezová totiž tvrdo trestala naše diery v obrane. Už v 47. minúte hostia vysunuli "nášho" Galčíka, ktorý technicky obišiel celú našu obranu a do protipohybu vyrovnal. Zlý vstup do polčasu sme chceli napraviť, no bolo ešte horšie. Na ľavej strane sa dostal k lopte Ďatko a presnou prihrávkou našiel v šestnástke špičku nohy Pavúka, ktorý v priebehu štyroch minút otočil duel na stranu hostí. Na rad prišlo aj prvé striedanie v našom tíme, keď zraneného Tandaru nahradil debutujúci Lukáš Prokop. Naďalej boli nebezpečnejší hráči v bordovom, po samostatnom úniku Kováčika mohol byť rozdiel už trojgólový. Vyzeralo to, že zavelíme do útoku aj my, ale opak bol pravdou. Stratená lopta, rýchly Galčík, presná krížna strela a manko bolo uź dvojgólové. Ďalšia čerstvá dvojica Šošonov na ihrisku - Vladimír Vaľko a Michal Mynář - nestihla ani pár dotykov s loptou a vyberali sme loptu zo siete opäť. Bombu Kováčika Samo Petráš vyrazil iba pred seba, kde stál osamotený Kuzma a najlepší strelec II. ligy už vedel, čo má robiť s loptou urobiť. Vzápätí ale zaspala aj obrana hostí, čo využil nikým nebránený Mário Sauer, ktorý technickým obstrelom v 72. minúte znížil na 2:4. V závere to už vyzeralo na pokojný priebeh, ale šialený, gólový zápas pokračoval aj v poslednej päťminútovke. Najprv v 86. pridal svoj druhý zásah Podbrezovčan Kuzma a o dve minúty neskôr zase korigoval výsledok na konečných 3:5 parádnym spôsobom Dominik Šnajder, ktorý to trafil technicky do horného rohu brány bezmocného Ludhu.

Šošoni síce ofenzívou potešili oko každého Šošona, no po osemgólovej prestrelke si pripisujú už tretiu prehru v rade, i keď všetky prišli proti súperom z prvej trojky druholigovej tabuľky. Nám v nej aktuálne patrí ôsme miesto. V predposlednom stretnutí sezóny sa o týždeň v piatok predstavíme na pôde Košíc, ročník uzavrieme o dva týždňe doma - opäť v sobotu proti Šamorínu.


HLASY PO ZÁPASE
Martin Kuciak, asistent trénera MŠK Žilina B
"Podľa mňa to bol dnes top zápas druhej ligy, ktorý mal parametre aj vyššej úrovne. Po horšom vstupe do prvého polčasu sme prebrali iniciatívu a začali nám vychádzať veci, ktoré sme si povedali pred duelom. Využívali sme voľný priestor, ktorý sa nám naskytol na rýchle protiútoky. Škoda, že sme v ňom nepridali aj druhý gól. O osude stretnutia rozhodol vstup do druhého polčasu, kedy sme v rýchlom slede dostali tri góly a súper dostal psychickú výhodu na svoju stranu. Hoci sa nám stále darilo korigovať skóre krásnymi gólmi, tak Podbrezová už skúsene zvládla doviesť zápas do víťazného konca. Myslím si, že dnes bol futbal z oboch strán vynikajúci, ale ofenzívy prevládali na defenzívami. Kompletne celá defenzívna činnosť nášho družstva nebola ideálna a súper dokázal trestať všetky trhliny v nej. V tom bol dnes pre nás kameň úrazu."
Dominik Šnajder, stredopoliar MŠK Žilina B
"Vedeli sme, že dnes nastúpime proti tímu s kvalitou Fortuna ligy. Myslím si ale, že prvý polčas bol z našej strany veľmi slušný a všetci chalani si zaň zaslúžia pochvalu. V druhom dejstve sme nezachytili úvod a ten rozhodol o tom, ako to dnes dopadne. Spôsobila to najmä naša nekoncentrovanosť a mierna eufória, v ktorej sme po polčase boli. V závere sme sa síce snažili znížiť a dotiahnuť gólový rozdiel, no už sme na to nestačili. Síce sme dnes prehrali, no teší nás aspoň fakt, že sme strelili tri góly a boli nebezpeční, čo nám v predchádzajúcich dueloch chýbalo."
II. liga,
sobota 7. 5. 2022 od 13:00
Štadión MŠK Žilina
3:5(1:0)
MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová
Góly: 33. Trabalík, 72. M. Sauer, 88. Šnajder - 47. a 61. Galčík, 70. a 86. Kuzma, 50. Pavúk
ŽK: 20. Ďatko (FK Železiarne Podbrezová)
Diváci: 122
Rozhodca: Kráľovič - Košecký, Vitko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 42% - 58%

Strely (na bránu): 12:23 (6:14)

Priame kopy: 5:12

Rohy: 4:10

Ofsajdy: 1:5

Fauly: 9:4

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš (C) - Tandara (53. Prokop), Leitner, Nemčík, Jaššo (68. Mynář) - S. Javorček (82. Bortoli), Myslovič, M. Sauer - Trabalík, Jambor (68. Vaľko), Šnajder

FK Železiarne Podbrezová
Ludha (C) - Bartoš, Godál (76. Bakaľa), Oravec - Kováčik, Špyrka (46. Grendel), Páraj, Ďatko (87. Kukoľ) - Galčík, Kuzma, Pavúk (76. Issa)
SÚVISIACE ČLÁNKY
06.05.2022"B" | Ofenzívnu kvalitu vedúcej Podbrezovej otupiť aktívnou a dôraznou hrou

Facebook