”B”: Konečne to vyšlo! Proti Dubnici si pripisujeme prvé tri body po divokej výhre 4:3
II. liga,
nedeľa 22. 8. 2021 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
4:3(2:0)
MŠK Žilina - FK Dubnica nad Váhom
Góly: 20. Gomola, 40. Leitner, 62. Bari, 69. Gerebenits - 75. Nomilner, 79. Lévai, 90. + Ghali
ŽK: 20. Gomola, 53. Gerebenits, 67. Paur - 87. Bilovský, 87. Rešetka
Diváci: 103
Rozhodca: Greško - Kmec, Tokoš
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 58% - 42%

Strely/na bránu: 14:16 / 7:8

Priame kopy: 11:6

Rohy: 9:4

Ofsajdy: 3:1

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Teplan - Majdan, Leitner, Nemčík, Owusu - Gomola, Paur (C) (70. Pečovský), Gerebenits - Yenne (85. Nagy), Cicek (35. Trabalík (85. Tandara)), Bari (70. Iľko)

FK Dubnica nad Váhom
Vavrúš - Nomilner, Kuzma (C), Kramár (61. Pagáč), Rešetka - Vaculík (61. Babović), Knižka - Letenay (46. Lévai), Bilovský, Ghali - Kozlovský
Zápasové menu
Ďalšiu futbalovú nedeľu pod Dubňom otvoril zápas rezervy MŠK, proti ktorej sa postavil súper z Dubnice. Úvod druholigového duelu síce nepriniesol strhujúci futbal, no Šošoni využili svoje šance, súpera nepustili do ničoho veľkého a po polčase zaslúžene viedli o dva góly. Aj po príchode z kabín sme sa napriek šanciam súpera presadili dvakrát a viedli sme už 4:0. Napokon z toho bola menšia dráma, keď sa na konci zápasu ešte podarilo Dubnici znížiť tromi rýchlymi gólmi, no na víťazstve MŠK sa už nič nezmenilo, a tak sa konečne radujeme z prvého triumfu v sezóne po sedemgólovej prestrelke pomerom 4:3.

V piatom ligovom kole dostala základná jedenástka žilinského "Béčka" menšiu úpravu v podobe dvoch hráčov z prvého tímu MŠK. Na stopérskom poste nastúpil Tomáš Nemčík a s kapitánskou páskou na rukáve sa po zranení vrátil Jakub Paur. Okrem nich čakal na svoju príležitosť na lavičke náhradníkov aj Patrik Iľko, ktorý sa rovnako vracia na trávniky po viacmesačnom zranení. 

V úvodných pätnástich minútach sme po Dubňom príliš futbalového vzrušenia nevideli, oba tímy hrali opatrne a ich útočné snahy končili bez väčšieho nebezpečia pre jedného či druhého brankára. Až po tomto časovom úseku sme konečne videli väčšiu šancu, bohužiaľ, nie na našej strane. Rýchlonohý dubnický krídelník Ghali potiahol útok, posunul loptu a center našiel na druhej strane šestnástky úplne voľného Kuzmu. Ten však až pridlho rozmýšľal, čo spraví, nakoniec sa síce rozhodol strieľať, no Marek Teplan dokázal zasiahnuť dobrým reflexívnym zákrokom. Po ďalšej príležitosti, tentokrát z kopačiek Šošonov, sme sa už ale mohli tešiť. Priamy kop si zobral na starosť Tenton Yenne a nacvičeným signálom našiel nabiehajúceho Martina Gomolu, ktorý ideálne zakončil okolo gólmana Dubnice - 1:0. V 27. minúte sme mohli ísť do dvojgólového vedenia, na pravej strane stihol loptu Vladimír Majdan, ktorý ju naservíroval pre Kristián Bariho do ohňa. Ten už umiestňoval svoj pokus, no v poslednej chvíli mu do strely skočil hosťujúci hráč. Následný rohový kop si vzal na starosť práve zakončujúci Bari a takmer aj prekvapil dubnického Vavrúša, keď priamo z rohu opečiatkoval brvno. Nepríjemný okamih sme zažili v 30. minúte po zrážke Vladislava Ciceka a brankára Dubnice. Náš hráč ostal po súboji ležať na trávniku a odniesť ho z neho museli až na nosidlách. Cicek musel teda, bohužiaľ, vynútene striedať, na jeho miesto prišiel Vladimír Trabalík. Šošonov to však nepoložilo, práve naopak. Znovu zavelili do útoku a takmer okamžite sa ocitol v tutovke Yenne. Úspešný síce nebol, ale to nás nemuselo mrzieť. Ďalší zo série nebezpečných rohových kopov sa najprv poodrážal k striedajúcemu Trabalíkovi, zvonila ale tyč. Od nej sa však dostala lopta presne na nohu Patrika Leintera, ten nevymýšľal a bombou pod brvno nás poslal do vedenia o dva góly - 2:0. Odchod do šatne bol teda po dlhšej dobe konečne veselší.

Druhé dejstvo otvorila hlavička Kuzmu, Teplana avšak výraznejšie nevystrašila. V 51. minúte sa do nádejného úniku dostal Trabalík, v šprintérskom súboji ale nevyzrel na hosťujúceho Knižku. Dubnica sa pomaly dostávala do hry, nechýbalo veľa a mohla aj znížiť. Po hlavičkovom zakončení Ghaliho zblízka bol však proti skvelý Marek Teplan. Minisúboj s rovnakými účastníkmi sa zopakoval aj o tri minúty. Ghali jednoducho potiahol loptu cez stred a technicky zakončoval k tyči, kde sa ale opäť blýskol parádnym skokom náš 19-ročný brankár. Šance Dubničanov pribúdali a opäť v tom mal prsty v druhom polčase veľmi aktívny Afričan Ghali. Tentokrát sám pred brankárom zlyhal a bránu, na naše veľké šťastie, iba prekopol. Ako sa hovorí nedáš-dostaneš. V strede poľa sa výborne zorientoval kapitán Jakub Paur a fantastickou prienikovou prihrávkou vysunul Kristána Bariho, ten zoči-voči Vavúšovi nezaváhal, a tak bol rozdiel už trojgólový. Kiko zaznamenal svoj prvý gól v II. lige - 3:0. Naše vedenie nezmenila ani 66. minúta a jedovka z kopačky Bílovského, ktorú Teplan kontroloval. Ani sme sa nenazdali a z nenápadnej situácie sme sa presadili po štvrtýkrát. Lopta sa dostala až do päťky, kde ju po viacerých odrazoch dokázal úspešne upratať Roland Gerebenits - 4:0. V nasledujúcom striedaní sa na ihrisko po zranení dostal premiérovo v tomto ročníku aj Patrik Iľko a rovnako tak aj skúsený Viktor Pečovský. Nakoniec sa predsa len dokázali presadiť aj hostia z Dubnice, až traja obetaví Šošoni sa vrhli do strely Kuzmovi, tá sa ale odrazila priamo na kopačku Nomilnera a ten to napálil bez váhania priamo do siete. Krásne sa ale na druhej strane uviedol Iľko, vyzvŕtal veľkú časť obrany hráčov v modrom, no z uhlu už loptu nepretlačil až za brankára. Stalo sa však presne to, čo sme nechceli. Chvíľková nekoncentácia a Dubnica zásluhou Lévaia znížila v 79. minúte už 2:4. Napraviť chuť sme si chceli piatym gólom, snažil sa o to samostatným prienikom Iľko, prerušil ho až faul obrany hostí. Už v poslednej minúte sa po výbornej prihrávke Gerebenitsa takmer presadil aj nový muž na ihrisku - Marián Tandara. Lopta napokon putovala tesne mimo svätyne Vavrúša. Tesne pred hvizdom hlavného rozhodcu sa rozhodol vypáliť Ghali a krásnym projektilom do "vinkla" uzavrel skóre, vďakabohu, už na konečných 4:3. 

Šošoni si síce jasný priebeh stretnutia v závere skomplikovali, no aj tak si pripisujú prvé tri body do tabuľky druhej ligy, v rámci ktorej sa posúvajú na 10. miesto práve pred dnešného súpera. O týždeň nás opäť v nedeľu dopoludnia na domácom štadióne čaká nováčik z Námestova. 


zostrih


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina
"V prvom polčase sme podali veľmi dobrý výkon. Hrali sme organizovane, koncentrovane a hostí sme do ničoho nepustili. Presadili sme sa po štandardných situáciách a dostali sme sa do dvojgólového vedenia. V druhom dejstve už hostia nemali čo stratiť a všetko vsadili na ofenzívu. My sme však využili rýchly protiútok a ďalšiu štandardku, po ktorej sme viedli už 4:0. Následne sme však znovu mali hluchú desaťminútovku, kedy sme hostí pustili do prvého gólu. Do tejto fázy sme hrali tak, ako sme chceli - dôrazne, tímovo a obetavo. Všetci hráči sa poctivo vracali do obrany, čo nám predtým chýbalo. V tomto ohľade sme sa teda určite zlepšili. Musíme však byť koncentrovaní až do poslednej minúty, pretože sme z toho v závere spravili zbytočnú drámu. Svojou osobnosťou priniesol obrovský vplyv na hru Jakub Paur a po štvormesačnej pauze nastúpil skvelo do hry aj Patrik Iľko. Aktuálne nemáme bližšie správy k Vladovi Cicekovi, dúfame však, že to nebude nič vážne. Teraz budeme celý týždeň znovu poctivo pracovať a podobne ako v úvode dnešného zápasu sa chceme ukázať aj proti Námestovu."
Roland Gerebenits, útočník MŠK Žilina
"Od začiatku zápasu sme až do nejakej 70. minúty kontrolovali priebeh zápasu. Potom ale prišli tri zbytočné chyby, ktoré nás stáli až tri inkasované góly. Tento zápas sme mohli podľa mňa dohrať aj s nulou vzadu. Záver nám nevyšiel, mrzí nás to, na druhej strane, veľmi sa tešíme z prvej výhry v sezóne. Dúfam, že to prenesieme aj do ďalšieho týždňa."
II. liga,
nedeľa 22. 8. 2021 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
4:3(2:0)
MŠK Žilina - FK Dubnica nad Váhom
Góly: 20. Gomola, 40. Leitner, 62. Bari, 69. Gerebenits - 75. Nomilner, 79. Lévai, 90. + Ghali
ŽK: 20. Gomola, 53. Gerebenits, 67. Paur - 87. Bilovský, 87. Rešetka
Diváci: 103
Rozhodca: Greško - Kmec, Tokoš
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 58% - 42%

Strely/na bránu: 14:16 / 7:8

Priame kopy: 11:6

Rohy: 9:4

Ofsajdy: 3:1

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Teplan - Majdan, Leitner, Nemčík, Owusu - Gomola, Paur (C) (70. Pečovský), Gerebenits - Yenne (85. Nagy), Cicek (35. Trabalík (85. Tandara)), Bari (70. Iľko)

FK Dubnica nad Váhom
Vavrúš - Nomilner, Kuzma (C), Kramár (61. Pagáč), Rešetka - Vaculík (61. Babović), Knižka - Letenay (46. Lévai), Bilovský, Ghali - Kozlovský
SÚVISIACE ČLÁNKY
20.08.2021"B": Pod Dubňom ideálna príležitosť na "reštart" sezóny proti Dubnici

Facebook