Zastaviť rozbehnutých domácich a sami sa proti VioN-u rozbehnúť
Na záver októbra zlomiť jeho nepriaznivú bilanciu. Zlomiť aktuálnu sériu a priniesť do kabíny MŠK znova víťazný impulz. Nič jednoduché to nebude ani v Zlatých Moravciach, kde sa predstavíme už v piatok v rámci televíznej predohrávky 16. kola.

Piatkový súboj s výkopom o 17:30 hod. rozhoduje pred kamerami Nova Sportu Ivan Kružliak.


novinky u súpera

Pokropení živou vodou. Vodou v podaní skúseného kormidelníka Ivana Galáda. Tak by sa dal aktuálne nazvať stav Zlatých Moraviec, ktoré boli po zdravotných problémoch Jána Kociana nútené urobiť zmenu na trénerskej stoličke. A tá sa ViOnu zatiaľ vypláca. Už pod Kocianom malo mužstvo od rieky Žitavy potrebnú kvalitu, no absentovali výsledky. Presvedčili sme sa o tom aj my vo vzájomnom augustovom stretnutí pod Dubňom, kde sme vďaka chytenej penalte mohli pomýšľať na tesnú výhru, ktorú nám napokon "vykopol" Dávid Ďuriš. Teraz prišla s Galádom do šatne nová emócia, ktorá sa premietla do zisku siedmich bodov z posledných troch zápasov - výhra v Skalici, remíza s Dunajskou Stredou a tri body aj z dôležitého súboja proti Liptovskému Mikulášu.

Oba celky sú tak pred piatkovým súbojom v inom rozpoložení. To však pri vzájomných dueloch často nezohrávalo významnejšiu rolu, pretože stretnutia s ViOnom boli vždy špecifické. My veríme, že to príde už v piatok a aktuálna situácia sa obráti v náš prospech.


emócia a dravosť

Proti Trnave to síce vyzeralo opticky fajn, chýbala však odvaha. Sterilný výkon vpredu napokon nepriniesol zverencom trénera Jaroslava Hynka bodový efekt. Tretíkrát po sebe sme prehrali výsledkom 1:2.

"Po zhliadnutí videa a zostrihu zápasu sme mohli a mali byť jednoznačne odvážnejší. Vidia to aj samotní hráči, ktorí z videa zistili, že to boli pomerne jednoduché situácie. Dostali sme lopty do dobrých priestorov, chalani vo finále mohli zaútočiť do nebezpečného priestoru, namiesto toho však loptu vykotúľali naspäť. To sa stalo asi v dvoch tretinách situácií. Počas prestávky sme preto kládli dôraz práve na odvahu, nebolo to o hecovaní, zmenách... Nakoniec nám to prinieslo dve situácie, ktorými sme mohli otočiť zápas v náš prospech. To je dôkaz, že to v chalanoch je. Len si to dovoliť a dotiahnuť to do viacerých príležitostí, ktoré vám dajú možnosť so stretnutím urobiť oveľa viac," vrátil sa kormidelník k Trnave a ponúkol aj recept na zlepšený výkon i potrebné body.

Po dobrom štarte prišlo pre Šošonov horšie obdobie, čo si uvedomuje aj šéf žltozelenej lavičky.

"Všetci, čo robia šport, poznajú aj takéto situácie a série. Potrebujeme zvládnuť zápas do víťazstva, to je najlepšia medicína. Akýmkoľvek gólom, aj vlastným. A nespochybňovať žiaden gól. Nie je to žiadne klišé, toto odštartovalo nemalý počet tímov. Pozitívny efekt v podobe výsledku vám urobí veľa práce na tréningoch, v motivácii i emócii mužstva. My pracujeme rovnako, nič nevypúšťame ani si nič nezľahčujeme. Verím, že sa to odzrkadlí v zápasoch a výsledkoch."

Potrebujeme sa chytiť, potrebujeme sa naštartovať. Pred nami sú totiž posledné tri jesenné "majstráky".

"Máme pred sebou ešte tri stretnutia, v ktorých chceme spraviť maximum, aby sa nastavená zmena premietla počas zimnej prestávky ešte lepšie. Všetky tri zápasy považujem za rovnako dôležité pre to, aby sme mohli urobiť v zime znova o krok viac. Moravce sú na dobrej vlne vďaka príchodu nového trénera, bude ich chcieť poblázniť aj proti nám. My rovnako potrebujeme dať do stretnutia emóciu, mladícku dravosť. Súper na nás bude chcieť pritlačiť, všetci tréneri proti nám idú na faktor mladosti, chcú nás rozhodiť tvrdosťou, nič nám nedarujú zadarmo. Toto všetko nás tam čaká, to my vieme. Tabuľka je nasekaná, musíme sa naučiť pracovať s tlakom. Zachovať na jednej strane pokoj, no jednoznačne ísť za svojim."

Žltozeleným bude chýbať pre kartový trest Patrik Leitner, dlhodobo absentuje dvojica Minárik, Javorček.

"Premýšľame aj nad doplnením chalanmi z B-tímu, ktorým sa darí. Zmeny v základe chceme urobiť, najdôležitejšie je však napasovať zostavu na štýl súpera i podmienky, ktoré nás tam čakajú. Chceme sa trafiť do hráčov, ktorí budú namotivovaní a čo najlepšie pripravení," dodáva kormidelník MŠK.


sektor hostí

Predaj vstupeniek bude prebiehať v piatok klasicky priamo pred vstupom do sektoru hostí na štadióne v Zlatých Moravciach u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

Žiadame všetkých, aby ho kontaktovali vopred.


rozhodcovia

Piatkový duel 16. kola Fortuna ligy, ktorý má v Moravciach výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach mu asistujú Erik Weiss a Martin Vitko.


priamy prenos

Stretnutie proti Moravciam budete môcť sledovať naživo na Nova Sport a na internetovej platforme VOYO.

Facebook