WU19 & WU15 | Zhodnotenie jesene: Aj mladé Šošonky patrili medzi najlepšie
Futbalovú jeseň definitívne ukončili majstrovstvá sveta, no mládežnícke výbery MŠK oddychujú už o čosi dlhšie. Vianočné voľno a čakanie na začiatok zimnej prípravy si tak vyplníme zhodnotením prvej časti sezóny z pohľadu každej kategórie.

Po polovici ročníka sú zatiaľ Šošonky na dobrej ceste do nadstavby o titul. Ako to videli ich tréneri Peter Krištín a Jaroslav Trnka? A k tomu máme pre vás aj zopár štatistík.


WU19: nájsť balans medzi ženami a WU19

Predsezónny presun trénera Stanislava Cenigu k ženám znamenal uvoľnený post na lavičke našich dorasteniek. Toho sa ujal nový kormidelník v MŠK Peter Krištín. Po rozpačitom štarte sezóny so svojimi zverenkyňami zapli na vyšší výkonnostný stupeň a napokon im po jeseni patrí pekné 3. miesto v skupine "B" (stredné Slovensko). Viac už nám o priebehu ročníka povedal samotný kouč.

"Jesennú časť poznačilo množstvo vážnych zranení už na začiatku a aj v priebehu sezóny. Rovnako situácia v "A"- tíme žien, ktorý pred sezónou opustili z rôznych dôvodov skúsené hráčky. Vzhľadom na túto skutočnosť sa z dorasteniek museli stať urýchlene "ženy", ktoré nastupovali prioritne v ženskej najvyššej súťaži."

"V dorasteneckých zápasoch sme chceli hráčky šetriť a s rozvahou ich v jednotlivých dueloch zaťažovať. Táto situácia dala príležitosť hráčkam ukázať sa v ťažšej súťaži žien a poskytla im dostatok minút v stretnutiach "A"- tímu aj dorasteniek. Káder WU19 je dosť široký a bol by problém hráčky rovnomerne vyťažiť len v súťaži WU19."

"Začiatok sezóny v súťaži dorasteniek bol z môjho pohľadu trochu kostrbatý. Ľahší duel na úvod, vysoká výhra v Častkovciach s nováčikom súťaže a 3 prehry so súpermi z kategórie kvalitnejších. Postupne sme sa situácii, ktorá nastala, prispôsobili a hráčky pochopili, čo od nich vyžadujeme. V tréningovom procese pracovali naplno a snažili sa to preniesť do zápasov."

"V konkrétnych dorasteneckých súbojoch sme sa snažili o hernú prevahu, držanie lopty, kreativitu a atraktívny herný prejav. Myslím si, že sa to od zápasu k zápasu zlepšovalo, naše ciele z tréningového procesu sa nám postupne darilo plniť, no stále ostáva pred nami tvrdá práca a ešte nenaplnený potenciál hráčok."


štatistiky po jesennej časti

tímové štatistiky

6 výhier - 0 remízy - 3 prehry

Postavenie v tabuľke: 3. miesto

Počet bodov: 18 bodov

Skóre: 38:18


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Sofia Skvortsova (8)

Najviac čistých kont: Sabína Rabčanová (3)

Najviac odohratých minút: Sabína Rabčanová (683)


WU15: napredovanie po všetkých stránkach

Dlhoročný mládežnícky tréner žilinských dievčat Jaroslav Trnka pokračuje so svojimi hráčkami v žiackej kategórii v dominancii aj v tejto sezóne. Žiačky opäť ovládli jeseň bez straty a neohrozene kráčajú smerom k väčším výzvam. Na tie sa už tešia v príprave či v ďalších častiach ligy. O tom, ako prebiehala jeseň, už povie viac kormidelník WU15.

"Do jesennej časti nového ročníka sme vstúpili s mierne pozmeneným kádrom, keďže nám do juniorskej kategórie odišlo veľa hráčok. S dievčatami, ktoré zostali a už v minulom ročníku odohrali veľmi kvalitné zápasy, sme chceli v tomto trende pokračovať aj v novej sezóne. Postupne prichádzajú nové dievčatá a tvorí sa nový, veľmi dobrý kolektív."

"Pred začiatkom jesennej časti sme si aj v našej kabíne dali ciele a úlohy, ktoré by sme chceli v priebehu súťaže naplniť. Našimi prioritami bude, samozrejme, aj naďalej zdokonaľovanie herných činnosti, klásť dôraz zvlášť na individuálne napredovanie dievčat (či už po technickej ale postupne aj taktickej stránke), baviť sa futbalom a robiť radosť sebe a rodičom."

"Našou snahou v každom zápase bola útočná hra s napádaním a rýchlym ziskom lopty, či už po našej strate alebo pri zakladaní súperovho útoku. To sa nám aj z veľkej časti darilo a využili sme to na dosiahnutie množstva gólov. Naopak, musíme ešte viac pracovať na technickej stránke hráčok a finálnom zakončení. Boli stretnutia, v ktorých nás súper vôbec nepreveril v obranných činnostiach, preto sa viac-menej sústredíme na útočnú časť."

"Z odohraných 9 zápasov  jesennej časti sme vo všetkých zápasoch dominovali. Preto príležitosť dostávali aj nové, mladšie dievčatá, pre ktoré boli takéto súboje ideálne. Len škoda, že pre tie staršie, skúsenejšie hráčky to boli stretnutia, ktoré im nič nedali. Potrebovali by sme pre ne kvalitnejších súperov, o čo sa pokúsime aspoň v prípravných dueloch."

"Vo všetkých zápasoch sme súperom nastrieľali 114 gólov, ktoré si rozdelilo našich 17 hráčok. Najlepšími strelkyňami po jesennej časti sú v našom družstve sú Klaudia Becíková, Lenka Plchová, Veronika Satinová či Diana Bieliková. V bráne so Sárou Jakubíkovou sme inkasovali iba 7 gólov."

"Za prístup k tréningovým či zápasovým povinnostiam a ochote reprezentovať MŠK Žilina musím pochváliť všetky dievčatá. Jesennú časť hodnotím z môjho pohľadu za veľmi vydarenú. Predviedli sme v nich pekný futbal s množstvom gólov a výbornou hrou. Dievčatá si to 1. miesto v tabuľke určite zaslúžia."

"Do jarnej časti sezóny si prajem predovšetkým zdravie, aby sa nám vyhýbali zranenia, ktorých bola počas jesene dosť. Ďalej chceme zdokonaľovať dievčatá najmä po technickej stránke a pripraviť tie, ktoré sa posunú na budúci rok k juniorkám, aby sa nemali problém začleniť do družstva."


štatistiky po jesennej časti

tímové štatistiky

9 výhier - 0 remízy - 0 prehier

Postavenie v tabuľke: 1. miesto

Počet bodov: 27 bodov

Skóre: 114:7


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Klaudia Becíková (23) a Lenka Plchová (19)

Najviac čistých kont: Sára Jakubíková (5)

Najviac odohratých minút: Veronika Satinová, Klaudia Becíková a Sára Jakubíková (630)


Facebook