WU19 & WU15 | Po sezóne: Na Slovensku sme patrili medzi najlepších

Mládežnícky futbal pod Dubňom na pár týždňov stíchol, a to je ideálny čas na bilancovanie uplynulého ročníka. Dorastenky hrajúce pod trénerom Petrom Krištínom sa svojej náročnej úlohy na dvoch frontoch zhostili veľmi dobre a v nadstavbe dokázali konkurovať aj najlepším na Slovensku. Žiačky s trénerom Jaroslavom Trnkom si o jednu pozíciu vylepšili minuloročné postavenie a na skvelú striebornú priečku ich odsunul iba tradične silný protivník z Trnavy.

Ako hodnotia uplynulý ročník samotní tréneri? Dozviete sa v článku nižšie, kde nájdete aj sezónne štatistiky.


WU19 | náročná rotácia hráčok

Pán tréner, ako hodnotíte uplynulý ročník s odstupom času?

"V prvom rade bol pre hráčky aj pre trénerov náročný. Juniorky museli nastupovať aj do zápasov žien, čo bolo obtiažne robiť tak, aby sme hráčky nepreťažili. Káder do značnej miery ovplyvnili vážne zranenia hneď na začiatku sezóny, ale aj menšie zranenia a choroby počas celého ročníka. Vzhľadom na tieto okolnosti si dovolím tvrdiť, že sezóna bola úspešná. Prerotovali sme veľký počet hráčok, veľakrát sme museli hráčky použiť na postoch, na ktorých neboli zvyknuté hrávať, a pritom to vôbec nevyzeralo zle. Škoda niektorých duelov v jesennej časti, kedy sme sa herne hľadali, no chcel by som vyzdvihnúť pracovitosť, nasadenie a tempo, ktoré hráčky odvádzali v tréningovom procese aj v zápasoch po celý súťažný ročník."

A ako ste spokojný so sezónou po hernej stránke?

"Ako som spomínal, zo začiatku sme sa herne hľadali, chvíľu trvalo, kým hráčky pochopili, čo od nich vyžadujeme a akým herným prejavom sa chceme prezentovať. Našou filozofiou bolo dať každej hráčke herný priestor, hrať odvážne, kreatívne, agresívne s aktívnym napádaním, aktívnou hrou, častokrát hrou do rizika aj na úkor výsledku. Tieto požiadavky hráčky plnili, i keď si myslím, že neboli o tom zo začiatku stopercentne presvedčené. No v priebehu sezóny to pochopili, dokázali sme ich presvedčiť o našej ceste a samé mohli na sebe pozorovať, že to má dobrý vplyv na ich rozvoj."

Počas ročníka sme sa stretli s kvalitnou konkurenciou. Čo tieto zápasy ukázali? Na akých veciach ešte treba pracovať?

"V nadstavbovej časti, v ktorej sme sa stretli s veľmi kvalitnými súpermi, sme neboli outsidermi, čo sa týka najmä hernej stránky. Tieto stretnutia preverili najmä našu defenzívnu činnosť, zakladanie útokov či už od brankárky, alebo aj počas hry pod veľkým tlakom, preverili našu pressingovú činnosť, našu kreativitu aj množstvo herných činností pod tlakom súpera. Pred ďalšou sezónou nám to urobilo jasný obraz o tom, v ktorých činnostiach pokračovať, na ktorých treba pracovať a ktoré skúsiť dostať ešte na vyššiu úroveň."


štatistiky

tímové štatistiky

11 výhier - 3 remízy - 10 prehier

Postavenie v tabuľke: 5. miesto (skupina o titul)

Počet bodov: 36 bodov

Skóre: 88:61


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Sofia Skvortsova (15)

Najviac čistých kont: Sabína Rabčanová (7)

Najviac odohratých minút: Sabína Rabčanová (1470)


WU15 | úspechy na slovensku, rezervy so zahraničím

Pán tréner, ako ste spokojný so sezónou po hernej stránke? Na akých veciach ešte treba pracovať?

"Veľa zápasov, najmä v nadstavbe a na kvalitne obsadených turnajoch ukázalo, kde máme slabé miesta a na čom potrebujeme aj v ďalšej sezóne pracovať. Niektoré dievčatá je dôležité zlepšovať predovšetkým po technickej stránke a rozvíjať u nich cit pre loptu, odvahu urobiť niečo navyše a nebáť sa, že niečo pokazím a nepodarí sa mi to. Veľa dievčat ma milo prekvapilo, oproti minulej sezóne sa výrazne zlepšili a tie mladšie sú dokonca aj líderkami družstva."

Hoci výsledky nie sú u nás prvoradé, sú pre nás pekné umiestnenia odzrkadlením dobrej práce?

"Za celú sezónu musím dievčatá pochváliť za prístup, s akým išli do tréningového procesu, ale aj do zápasov samotných. Vyvrcholením toho všetkého bol postup na finálový turnaj o Majstra Slovenska, z ktorého sme si odniesli strieborné medaily. Ďalším obrovským úspechom bol titul v kategórií WU13 na Halových majstrovstvách Slovenska, kde sa dievčatá prezentovali veľmi dobrou hrou a zaujali tým aj ostatných trénerov. Za celú sezónu si to tieto dievčatá určite zaslúžili. V kabíne vládol počas celého ročníka víťazný duch, dievčatá si všetky zápasy užívali a samozrejme, ako každý športovec, aj oni chceli víťaziť. S predvedenou hrou a výsledkami v tejto sezóne som veľmi spokojný."

Počas ročníka sme sa stretli s kvalitnou domácou i zahraničnou konkurenciou. Čo tieto zápasy ukázali? 

"Najmä turnaj starších dievčat WU15 v Prahe a záverečný turnaj v Břeclavi nám ukázali rozdiel medzi slovenskou a českou kvalitou. Tá česká je o niečo rýchlejšia, dôraznejšia a predovšetkým je vidno rozdiel v myslení a v priestorovom videní sa. Na našu obhajobu musím podotknúť, že nemáme tak široký káder, aby sme mohli nastúpiť v základnej zostave so všetkými dievčatami najstaršieho ročníka. Tie české mali v zostave komplet dievčatá ročník narodenia 2008, kde my sme museli hrať aj s ročníkmi 2011. Musím ale znovu vyzdvihnúť našu kategóriu WU13, ktorá na dobre obsadenom turnaji v Rohatci obsadila 1.miesto."


štatistiky

tímové štatistiky

22 výhier - 0 remíz - 4 prehry

Postavenie v tabuľke: 2. miesto (skupina o titul)

Počet bodov: 66 bodov

Skóre: 217:48

Finále o Majstra SR: 2. miesto 


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Klaudia Becíková (49)

Najviac čistých kont: Sára Jakubíková (9)

Najviac odohratých minút: Veronika Satinová, Klaudia Becíková a Sára Jakubíková (1610)


Facebook