WU19 & WU15 | Po jeseni: Najlepšie na strednom Slovensku

Futbalovú jeseň definitívne ukončíme v sobotu proti Banskej Bystrici, no mládežnícke výbery MŠK oddychujú už o čosi dlhšie. Predvianočné voľno a čakanie na začiatok zimnej prípravy si tak vyplníme zhodnotením prvej časti sezóny z pohľadu každej kategórie.

Po polovici ročníka sú zatiaľ mladé Šošonky na čele svojich súťaží. Ako to videli ich tréneri Peter Krištín a Vojtech Kuľha? A k tomu máme pre vás aj zaujímavé štatistiky.


WU19 | vidieť pozitíva dlhodobej práce

Šošonky do 19 rokov majú za sebou vydarenú jeseň. V desiatich stretnutiach zaváhali iba raz, a zaslúžene sú tak na prvom mieste tabuľky. Navyše, stúpajú aj výkony, čo vyzdvihol tréner Peter Krištín.

Pán tréner, ako hodnotíte výkony tímu počas jesene?

Mali sme výborné zápasy, v ktorých sme podali zodpovedné, sústredené výkony s dobrou prácou s ihriskom a vysokou aktivitou. Boli však aj výkony, kedy som nebol spokojný aj napriek priaznivému výsledku pre nás.

Ste spokojný s napredovaním a prácou hráčok? Ak áno, v čom sa posunuli?

Je vidieť, že hráčky sú o našej ceste presvedčené, zlepšujú sa najmä po futbalovej stránke. Snažia sa riešiť ťažké herné situácie pod tlakom súpera konštruktívne, čo ich posúva vpred. Zlepšili sa aj v rýchlosti reakcie po zisku a strate lopty, no tu máme ešte rezervy a predstavoval by som si to ešte zlepšiť.

Čo vás najviac v jesennej časti potešilo? Prečo?

Že sme boli dvakrát lepší, ako Trenčín (smiech). Určite dobré výkony a mať možnosť pozorovať napredovanie hráčok či ich spokojnosť s dobre odvedenou prácou. Takisto vidieť pozitíva našej dlhodobej práce, keďže sa pomalými krokmi zlepšujeme.

Na čom treba ešte zapracovať?

Ako som spomínal, pokúsime sa zlepšiť rýchlosť reakcie po zisku a strate lopty postupne na top úroveň. Takisto by som chcel zapracovať na výkonoch družstva na ťažkom teréne, v čom sme v dvoch zápasoch na jeseň mali veľké problémy. Chcem, aby sme na to boli lepšie pripravení a dokázali sa rýchlejšie adaptovať. Takisto by som chcel vidieť odjazdený úplne každý tréning, pretože niekedy musíme riešiť aktivitu na tréningu, i keď sa to stáva len zriedka.


štatistiky po jesennej časti

tímové štatistiky

9 výhier - 0 remíz - 1 prehra

Postavenie v tabuľke: 1. miesto

Počet bodov: 27 bodov

Skóre: 46:4


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Karolína Ďatková (13) - 2. najlepšia strelkyňa ligy

Najviac čistých kont: Sabína Rabčanová (5)

Najviac odohratých minút: Karolína Ďatková (839)


wu15 | vyrastajú nám veľké talenty

Po viacerých rokoch prišla zmena na trénerskom poste pri žiačkach do 15 rokov. Na ten nastúpil tréner Vojtech Kuľha, ktorý dievčatá priviedol k stopercentnej jeseni. Najviac si ale cení to, že šancu dostávalo viacero dievčat.

Pán tréner, ako hodnotíte výkony tímu počas jesene?

"S príchodom do klubu ma čakala výzva v podobe kategórie WU15. Keďže som doteraz nemal skúsenosť so ženským futbalom, ostal som príjemne prekvapený, aké talenty vyrastajú aj medzi nežným pohlavím. Počas jesennej časti sme boli dominantní takmer v každom zápase. Snažili sme sa hrať atraktívny, moderný a rýchly futbal, podmienený hernou prevahou na ihrisku."

Ste spokojný s napredovaním a prácou hráčok? Ak áno, v čom sa posunuli?

"V tejto kategórii ide najmä o to, aby sme dokázali každú jednu hráčku zdokonaľovať a posúvať vpred. Veľmi ma teší, že si dievčatá nechajú poradiť, snažia sa používať obe nohy a vedia vystúpiť zo svojho komfortu."

Čo vás najviac v jesennej časti potešilo? Prečo?

"Je pravdou, že kvalita súťaže nie je ideálna a vo viacerých zápasoch sme dávali priestor aj mladším dievčatám, ktoré sa taktiež na ihrisku nestratili. Veľmi ma však potešil zápas v Martine, kde sa nám prvý polčas vôbec nevydaril. Prehrávali sme už 3:0, no napokon dievčatá ukázali správne nastavenie a dokázali otočiť na 3:4 vo svoj prospech."

Na čom treba ešte zapracovať?

"Náročnejšiu časť sezóny máme pred sebou a určite musíme popracovať na efektívnejšom riešení herných situácií v priestorovej a časovej tiesni. Verím, že sa po prázdninách vrátia v zdraví všetky dievčatá a dokážeme ich pripraviť, nielen na ťažké zápasové konfrontácie, ale aj na dôležitý prechod k juniorkám, ktorý v lete čaká až dva ročníky."


štatistiky po jesennej časti

tímové štatistiky

10 výhier - 0 remíz - 0 prehier

Postavenie v tabuľke: 1. miesto

Počet bodov: 30 bodov

Skóre: 94:11


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Veronika Satinová (25) - najlepšia strelkyňa ligy

Najviac čistých kont: Sára Jakubíková (6)

Najviac odohratých minút: Vanesa Vávrová, Sára Hornišová, Lea Šusteková (800)


Facebook