”Všetko mi tu chýbalo. Som rád, že som späť,” hovorí Benson Anang po návrate
V marci po prerušení Fortuna ligy odišiel do rodnej Ghany. Štyri mesiace čakal na to, aby sa mohol vrátiť na Slovensko a pripojiť sa tak k tímu. Reč je o našom obrancovi Bensonovi Anangovi, ktorý je už späť pod Dubňom a pripravuje sa so spoluhráčmi na začiatok novej sezóny.

dobehnúť manko a čo najskôr naskočiť do zápasov

Benson naposledy nastúpil v žilinskom drese v marcovom zápase proti Dunajskej Strede. Po základnej časti prišlo prerušenie ligy, čo pre Bensona znamenal návrat domov. "Čas som väčšinou trávil doma s rodinou, keďže aj u nás v Ghane platili obmedzenia. Bolo to dlhé, nudné obdobie, pretože som nemohol robiť to, čo ma baví a napĺňa. Ihrisko a futbal mi veľmi chýbali." 

Náš pravý bek bol bez zápasovej praxe, ale predsa len mal aký-taký kontakt s loptou. "Aj napriek obmedzeniam som mohol aspoň trénovať. V tomto mi pomohol miestny klub, vďaka čomu som sa udržiaval v kondícii. Veľmi im za to ďakujem," povedal 20-ročný Ghančan.

Benson pôsobí pod Dubňom už dva roky, preto štyri mesiace mimo MŠK boli pre neho nezvyčajné. "Všetko mi tu chýbalo. Tím, štadión, mesto, jednoducho všetko. Žilina sa stala mojím druhým domovom a náš tím obzvlášť." Sledoval Benson šošonov v nadstavbových bojoch z rodnej Ghany? "Samozrejme, nenechal som si to ujsť. Sledoval som každý zápas a aspoň takto som na diaľku podporoval množstvo. Chalani vybojovali krásne druhé miesto, z čoho som sa potešil."

Od polovice marca do konca júla. To bolo obdobie, počas ktorého bol Benson doma a dúfal v čo najskorší návrat. "Netrpezlivo som čakal, kedy mi okolnosti dovolia vrátiť sa na Slovensko. Som rád, že som späť, hoci si uvedomujem, že som mohol byť bez futbalu ešte dlhšie," hovorí "Čoky", ktorého ciele pred začiatkom sezóny sú nasledovné: "Musím sa udržiavať v kondícii a postupne ju zlepšovať, aby som mohol čo najskôr naskočiť do zápasov, lebo sa ešte necítim byť stopercentne pripravený. Futbal mi už veľmi chýbal, preto chcem na sebe zamakať," dodal pravý obranca MŠK, ktorý sa v pondelok zapojil plnohodnotne do tréningového procesu po absolvovaní karantény a testu na COVID-19.

Facebook