Večer Grassroots futbalu 2018 so štyrmi ocenenými šošonmi
MŠK Žilina

V nedeľu 24. februára sa vo večerných hodinách uskutočnil v Senci galavečer Grassroots futbal, kde si prevzali ocenenia za rok 2018 laureáti 22 individuálnych kategórií. Vyhodnotený bol tiež najlepší projekt roka, aktivita roka a najlepšia ženská ligová jedenástka 2017/2018.

Medzi ocenenými nechýbali ani futbalisti a tréneri MŠK Žilina, ktorí tým len podčiarkli úspešnú minulú sezónu v mládežníckych kategóriách.

súčasť najlepšieho klubu

Za minulú majstrovskú sezónu v Akadémii MŠK Žilina si prevzal ocenenie v kategórii starší dorast U19 útočník Róbert Boženík.

"Veľmi si toto ocenenie vážim, ale je to zásluha všetkých mojich spoluhráčov, že som si cenu prevzal práve ja. Týmto by som sa chcel najviac poďakovať práve spoluhráčom, pretože po ich chrbtoch som sa vyškriabal hore a túto sošku by si zaslúžili všetci. Ďalej by som chcel poďakovať trénerom za prácu, ktorú odvádzajú a za to, že nás vedú tým správnym smerom a formujú z nás nielen futbalistov, ale aj správnych ľudí. Samozrejme, vďaka patrí aj mojim rodičom za to, že sú pri mne v každej situácii a že ma neustále podporujú. V neposlednom rade chcem poďakovať celému klubu MŠK Žilina, všetkým ľuďom z klubu za podmienky a servis, ktorý nám ponúkajú a zabezpečujú. Ďakujem za možnosť byť súčasťou najlepšieho klubu na Slovensku," nešetril slovami odchovanec MŠK Žilina, ktorý je aktuálne najlepším strelcom šošonov.

Šošoni mali víťazné zastúpenie aj v kategórii U13, kde si cenu prevzal Denis Straka zo ZŠ s MŠ Školská v Žiline.

tímová zásluha

Úspešne viedli šošonov v predošlej sezóne práve naši tréneri, ktorí sa tešili z majstrovských titulov v kategórii U19 a U17.

Cenú za najlepšieho trénera si preto v kategórii U19 vybojoval už bývalý tréner Vladimír Veselý, v mladšom doraste vyhral anketu Norbert Guľa.

"Ocenenie vnímam ako ohodnotenie celoročnej práce s tímom U17. Získal som ho síce ako individuálne ocenenie, no je to hlavne tímová zásluha - je to teda všetkých hráčov a trénerských kolegov, ktorí trénovali chalanov predo mnou. Cena patrí i celému klubu MŠK Žilina, ktorý vytvára veľmi dobré podmienky pre rozvoj mladých hráčov. Teším sa, že nás takto ocenil Slovenský futbalový zväz, no pre nás i samotných chlapcov je to len začiatok," povedal aktuálny tréner žltozelenej U19 Norbert Guľa, ktorý tak v aktuálnom ročníku pokračuje v spolupráci práve s väčšinou hráčov z minuloročnej majstrovskej U17.

Kompletný menoslov ocenených

Facebook