V utorok na Záhorí usilovať o prvú výhru u súpera
Sviatočný týždeň bude vo Fortuna lige zároveň aj anglický. Na programe je totiž vložené 8. kolo najvyššej súťaže, ktoré postaví pred Šošonov nováčika zo Skalice. O vždy nepríjemnom súboji na Záhorí sme sa porozprávali s trénerom Jaroslavom Hynkom.

Utorkový súboj s výkopom o 18:00 hod. povedie hlavný rozhodca Ivan Kružliak


novinky u súpera

Skalica nahradila pred aktuálnym ročníkom Fortuna ligy odstupujúcu Sereď, a práve z tohto mužstva prišiel na Záhorie tréner Juraj Jarábek a s ním aj početná skupina hráčov - Andrej Fábry, Roman Haša, Denis Potoma či Yann Yao. Tých doplnili príchody skúsených borcov ako Ján Vlasko, Peter Čögley či nám známy odchovanec Akadémie MŠK Žilina Jaroslav Mihalík. Dravosť nováčika je tak značne doplnená o prvoligové skúsenosti.

Záhoráci, ktorí patrili v II. najvyššej súťaži každoročne na špicu tabuľky, sú vo Fortuna lige po šiestich rokoch. Ešte v sezóne 2015/2016 sme s nimi v trojici duelov mali vzácne vyrovnanú bilanciu - výhra, prehra i remíza. Potom sme si zmerali sily ešte dvakrát v rámci štvrťfinále Slovnaft Cupu - v majstrovskej sezóne 2016/2017 sme ťahali v Skalici za kratší koniec, o dva roky neskôr sme pod Dubňom postúpili do semifinále zas my.

Tréner Juraj Jarábek už tradične produkuje pragmatický futbal s nováčikovským entuziazmom podobne ako v Seredi, vďaka čomu doma prehral MFK iba v úvodnom kole proti Ružomberku. Na "Letňáku" dokázali Skaličania zobrať body Trenčínu (výhra 2:0) i Podbrezovej s Trnavou (remízy 1:1)


Vložené kolá ukážu kvalitu šírky kádra i súdržnosť tímu

Kabína trénera Jaroslava Hynka sa na Skalicu naladila výhrou, i keď tréner po troch bodoch nešetril kritikou. Preto je duel proti Michalovciam pre Šošonov poučením pred anglickými týždňami.

„V takto rozohranom zápase by sme to mali smerovať k rozhodnutiu oveľa skôr. Každý náskok je zradný, no stále potrebujeme hrať odvážnejšie, keď dáme gól. Po našich strelených góloch sme začali robiť chyby z akejsi nerozhodnosti. Ísť, nech sa deje čokoľvek, za svojím. Je to proces... Viem, že sa to učíme. Po opätovnom pozretí zápasu som možno bol pri hodnotení zápasu až príliš kritický. Niektoré pasáže boli pre fanúšikov nezáživné, ale hra vyzerala dobre, príležitosti prichádzali, chýbala mi však väčšia odvaha."

Už po Michalovciach tréner prízvukoval, že Záhoráci budú minimálne tak kvalitní, kompaktní a nebezpeční ako Zemplínčania.

„Videl som hru Skaličanov proti Podbrezovej, kde chceli a mohli zápas vyhrať. Rovnako s Trnavou viedli prakticky celé stretnutie, nešťastný gól ich obral o výhru. Preto potvrdili to, čo o nich vieme.“

Posledné dve stretnutia priniesli v našich dueloch gól už v úvodných minútach. Bude aj tentoraz dôležitý prvý gól?

„Vždy je skorý inkasovaný gól nepríjemný. Potom je otázka, ako sa s tým vyrovnáte a ako sa s tým mužstvo vysporiada. Verím, že našou nátlakovou hrou nepustíme súpera do výhody a my strelíme góly. Chceme stupňovať naše výkony, aby sme videli pokrok, ktorý vidieť chceme. Pomalými krokmi ho robíme...“

Trenčín, Trnava, Slovan. To je trojica súperov, u ktorých sme sa doteraz predstavili. Proti Skalici by z toho mohol byť konečne prvý trojbodový zápis z ihrísk protivníkov.

„Musíme nastúpiť rovnako ako proti Michalovciam. Snažili sme si dobre otvoriť stretnutie, čo sa nám podarilo. Za to treba chalanov pochváliť. Vstúpiť dobre musíme aj na Záhorí, kde chce Skalica hrať aktívne. My chceme po prvýkrát vyhrať vonku, a za tým pôjdeme.“

Začína nahustený program, a to je priestor pre ostatných hráčov i súdržnosť kabíny ako takú.

„Zápasy ukazujú, že sme schopní napádať súpera celý zápas – tak ako naposledy proti Michalovciam. Vložené kolá ukážu aj kvalitu šírky kádra. Je potreba pracovať v konkurencii, ale aj spolupráci. Teraz prichádza moment, kedy každý, kto nastúpi, tomu musí dať maximum. Aby využil svoj čas k tomu, aby nás presvedčil, že má hrať častejšie. Verím, že sa teraz teda podporí ako kondičná stránka, tak aj súdržnosť tímu. A ako dokážu hráči, ktorí možno doteraz príliš nedostávali veľkú minutáž, dať mužstvu všetko a podieľať sa na dobrom výsledku," dodáva kormidelník MŠK, ktorý sa tak ako v predošlých dueloch nemôže spoľahnúť na dlhodobo zranenú trojicu Dominik Javorček, Benson Anang a Ján Minárik.


otvorený aj sektor hostí

Predaj vstupeniek do sektoru hostí bude prebiehať v utorok priamo pred štadiónom v Skalici u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

Žiadame všetkých potenciálnych záujemcov, aby ho vopred kontaktovali a predišli tak čakaniu.

Cena vstupenky je 5€.


rozhodcovia

Utorkový duel 8. kola Fortuna ligy, ktorý má v Skalici výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach mu asistujú Eris Weiss a Mário Roszbeck.


priamy prenos

Stretnutie proti Skalici budete môcť sledovať naživo na internetovej platforme VOYO.


Facebook