V sobotu bez divákov, dôvodom špecifickosť generálky
Ušlo to rýchlo. Začiatok februára predznamenáva, že zimná príprava finišuje. Dôkazom toho je generálka, ktorá Šošonov čaká v sobotu na domácom trávniku proti Karvinej.

Sobotný duel s výkopom o 13:00 hod. bude pre fanúšikov i médiá uzavretý. Dôvody prezrádza hlavný tréner Jaroslav Hynek.


tretíkrát v priebehu sezóny

Posledný súper prípravy a o týždeň v sobotu 11. februára už ideme naostro proti Skalici. Karviná bude poslednou možnosťou otestovať si a vyskúšať všetky potrebné veci pred ligou. Český druholigista je ďalším tradičným sparingpartnerom, pod trénerom Jaroslavom Hynkom sa s nimi stretneme už po tretíkrát. V lete z toho bola v Budatíne výhra 3:0, v prechodnom období zas počas decembra na pôde súpera remíza 1:1.

Karviná, ktorá minulú sezónu vypadla z českej elity, bojuje o opätovný návrat do I. ligy. Pred jarou, ktorá štartuje v druhej českej lige začiatkom marca, je mužstvo zo Slezska na 5. priečke s trojbodovou stratou na barážové miesta. Česi začali tým pádom zimnú prípravu neskôr, a aj preto majú za sebou doposiaľ jediné prípravné stretnutie. S Prostějovom zaznamenali minulú sobotu remízu 1:1. 

V tomto dueli pôjde najmä o skúšanie taktických zámerov, ktoré môžu byť uskutočnené za "zatvorenými dverami" aj vďaka ústretovosti českého súpera. 


nové veci prinášajú chybovosť, posledný duel na vyladenie

Zimná príprava vrcholí, bola dostačujúca pre trénerský zbor vedený Jaroslavom Hynkom?

"Je to päť týždňov, no keď sa to prepojí s novembrovým a decembrovým prechodným obdobím, tak sme v tom urobili viditeľný pokrok. Niekoho možno môžu znervózniť posledné dva zápasy, kedy sme inkasovali veľa gólov. Napriek tomu sa ale na hráčov nabaľuje veľa vecí, trénuje sa dobre, vylaďujeme detaily. Žiadny z prípravákov sme neodohrali v úplnej ľahkosti, tím je pracovitý. Áno, nabaľovanie nových pokynov prináša aj chybovosť pri rozhodovaní hráčov na ihrisku. A v súvislosti s tým, koľko tých nových vecí od hráčov požadujeme, je to pochopiteľné. K tomu všetkému zároveň únava hráčov z vyššieho tréningového zaťaženia. Teraz je otázka, aby sme to dostali na kvalitnú úroveň, upokojili celkový obraz hry a zladili to tak, aby sme boli na ligu stopercentne pripravení," zhrnul obšírne predošlé týždne lodivod MŠK.

Najmä defenzíva je oblasť, ktorú dennodenne pilujeme. 

"Nikto nie je rád, keď inkasuje. Niekedy je to ale v príprave potrebné. Posledné dva zápasy nám poukázali na veľa defenzívnych vecí, modelovali sme na to cvičenia v tréningoch a rozoberali sme to na videách. Stále je to o súčinnosti. Máme ešte niekoľko dní na to, aby sme to vypilovali, dali na to dôraz a nedávali tam už nič nové. Sústrediť sa už len na to, čo treba riešiť."

Na to nám musí postačiť už len posledný prípravný duel - generálka proti Karvinej.

"Tím potrebuje skúseností zo zápasov. Ide o posledný, šiesty prípravný súboj a môže nám ukázať veci, v ktorých uvidíme rozhodujúci posun. Alebo aj to, na čo sa ešte treba pripraviť. Nebudeme zo soboty robiť predčasné závery, každý duel je posunom, procesom pre chalanov. V sobotu sa však chceme maximálne priblížiť budúcotýždňovému majstráku."

Práve na podnet trénerského zboru sa duel odohrá bez divákov, čo kormidelníka MŠK z pohľadu fanúšika mrzí.

"Celý futbal v emóciách sa robí pre fanúšikov. Fanúšikovia chcú v každom, aj prípravnom zápase vidieť najvyššiu kvalitu a baviť sa futbalom. Niekedy to nie je možné, keďže my tréneri máme nejaké zámery a práve sobota bude v tomto špecifická. Chceme to naozaj detailne pripraviť, bude to rozbité aj minutážou, preto by to niekto mohol zle vyhodnotiť a nepochopiť naše úmysly na tento duel. Určite nechceme, aby si fanúšik vytváral falošný obraz smerom k lige na základe generálky. Preto by sme to mali radi uzavreté a mali na zápas úplný pokoj. Verím, že to fanúšikovia pochopia a všetci si to spolu vynahradíme v prvom jarnom kole proti Skalici už budúcu sobotu."


tentokrát bez priameho prenosu

Ako je zmienené hlavným trénerom v riadkoch vyššie, na sobotné stretnutie bude Štadión MŠK na základe rozhodnutia realizačného tímu uzatvorený pre verejnosť i médiá. Zároveň z tohto duelu nebude vysielaný ani priamy prenos. Fanúšikom však prinesieme klasický pozápasový report a zároveň hodnotenia trénera a hráčov.

Ďakujeme za pochopenie.


Facebook