V rýchlom slede pokračujeme počas soboty v Maďarsku
Po ďalších troch dňoch čaká Šošonov ďalšia previerka v rámci zimnej príprave. Zápas číslo 3. Po Bundesligistovi a účasníkovi II. ligy nás tentoraz preverí celok spoza južných hraníc - druholigový maďarský tím ETO Györ.

Pred týmto duelom sme tentokrát vytiahli k mikrofónu asistenta trénera Martina Kuciaka.

Sobotné stretnutie, ktoré má výkop v Györi o 13:00 hod. Priamy prenos plánujeme opäť na MŠKŽilinaTV.


(pookriata) tradičná futbalová značka

Po dva a pol roku sa Šošoni vrátia opäť do Györu. V lete 2020 sme sa tam v prípravnom stretnutí stretli proti prvoligovému Honvédu Budapešť, tentokrát vyzveme priamo domáci klub - tradičnú futbalovú značku, ktorá má vo svojej vitríne okrem štyroch maďarských titulov aj štyri triumfy v maďarskom pohári. ETO pred takmer rokom kúpil majiteľ Dunajskej Stredy, ktorý mal s aktuálnym druholigistom plány postúpiť do najvyššej súťaže už počas tejto sezóny. Momentálne sa však nachádzajú v II. lige až na 10. mieste a na postup strácajú pred jarnou časťou 12 bodov.

V príprave majú Maďari za sebou už tri stretnutia, nášho konkurenta z ligy - Liptovský Mikuláš - zdolali 4:0, následne si zmerali sily s tamojším Gyirmotom (1:1) a naposledy remizovali aj s Komárnom (0:0). S Györom sa nám spája pod Dubňom hlavne meno Lászlo Bénes, ktorý prestúpil k nám práve z tohto klubu. Momentálne v kádri ETO rezonuje najviac meno Tamása Priskina, bývalého hráča Premier League či útočníka Slovana Bratislava.


postupne "vychytávať muchy"

Šošoni sobotným zápasom zavŕšia druhý týždeň prípravy, ktorým tak zároveň ukončíme jej prvú polovicu. Za touto časťou sa obhliadol asistent trénera Martin Kuciak.

"Zatiaľ nám to spĺňa všetky čiastkové ciele, ktoré sme si stanovali. Trochu nám to narušili drobné zranenia niektorých chalanov, naopak, v tréningu je naplno Ján Minárik a takmer stopercentne aj Domino Javorček, čo je vzpruha pre celý kolektív. Odohrali sme výborný zápas na Unione, ktorý bol pre nás obrovskou motiváciou. Vidieť, porovnať sa a pričuchnúť k úrovni Bundesligy bolo výborné. Aj Tatran nám ukázal veci, ktoré sú dobré a na ktorých treba ešte popracovať."

Kam sa posúvame, ako vyzeráme?

"Stále pracujeme na novom systéme a s tým sú spojené súčinnosti jednotlivých formácií, ich zohranie sa. Aby sme (nielen) v prvom ostrom zápase proti Skalici vyladili všetky detaily a budeme si môcť povedať, že sme vychytali počas týchto týždňov prípravného obdobia všetky muchy, ktorý nový systém prináša. A že je za nami počas zimy vidieť kus práce. O kus sa znova chceme posunúť aj v sobotu v Maďarsku. Fanúšikov bude zaujímať výsledný efekt, ktorý ukážeme v lige. A k tomu smeruje naša pozornosť."

Hlavný kormidelník žltozelených naznačil, že v sobotu proti Györu už nenastúpia dve kompletné jedenástky.

"Už to budeme posúvať a okresávať tak, aby minutáž jednotlivých hráčov bola väčšia a boli stále lepšie nachystaní na ligu. Chalani potrebujú vstrebávať pokyny a herné prvky spojené so systémovými vecami. Zápas je najlepší test a skúška."


priamy prenos

Zápas sa odohrá na tréningovom ihrisku v Györi. Napriek provizórnym podmienkam sa však pokúsime zabezpečiť priamy prenos v čo najlepšej kvalite.

Facebook