V nedeľu proti nováčikovi, s Pekaríkom?

Tak trochu viac sa všetci tešíme na nedeľný zápas, prežívame o čosi väčšie napätie. To spôsobil príchod Peťa Pekaríka, ktorý si môže odbiť svoju premiéru po viac ako 15 rokoch. Nedeľa však nie je iba o ňom, žltozelení si totiž aj proti nepríjemnému nováčikovi chcú ísť po ďalšie tri domáce body.

Nedeľný duel 9. kola Niké ligy má výkop o 18:00 hod. Povedie ho ako hlavný rozhodca Pavel Ochotnický.

Na tomto zápase zároveň pokračuje projekt Silný región, silný klub. Tentoraz bude duel patriť klubu OFK Teplička nad Váhom.

VSTUPENKY V PREDAJI

Historická bilancia: ŽILINA – KOMÁRNO 1   1  0  0   2:1

Predstavenie súpera prinesieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


pekyho príchodom ešte viac naštartovať všetkých

Kabína trénera Michala Ščasného zažila naposledy možno väčšiu radosť ako na Slovane. A to vďaka nevídanému obratu z posledných minút.

„Áno, jasné. Je to také, že šesť minút do konca prehrávaš, otáčaš to a v posledných sekundách to otočíš. Nie že si to vážime viac ako výhru na Slovane, ale s veľmi organizovaným súperom, akým boli Košice, sa to cení. Otočka je super, ale bolo tam viacero negatív, čo si musíme povedať na rovinu.“

Pomenujme teda tie negatíva z vášho pohľadu.

„Súper bol výborne pripravený, čo je robota trénera Geriho, s ktorým sme spolu študovali trénerskú licenciu. Druhou vecou je, že sme nevyužívali priestory, ktoré sa nám naskytli. Celkovo sme riešili situácie pomalšie, nie kolmo, ale skôr do šírky.“

Príde sem nováčik s entuziazmom, ktorý nemá čo stratiť. Čo poviete na Komárno?

„Je to už úsmevné, ale znova to musím iba zopakovať – ťažký zápas. Ako sa potvrdilo aj po Košiciach, bude nás v nedeľu čakať kvalitný protivník, ktorý to má v obrane dobre zorganizované. Posledné výsledky to len potvrdzujú, keď vyhrali s Bystricou i Košicami. Sú nepríjemní, dobre bránia a vedia si počkať na svoju príležitosť. Koncentrácia, „pumpovať“ naplno od prvej minúty a otvoriť súpera gólom.“

Počas týždňa potešil kabínu postup v pohári, ale aj nečakaná posila po prestupovom období. Čo hovoríte na príchod Petra Pekaríka?

„Takýto príchod je obrovským prínosom pre kabínu. Nie iba na samotnom trávniku, ale aj mimo neho – prístup a jeho profesionalizmus. Po pár dňoch sa môžem len zopakovať, že keď mladí chalani iba sledujú jeho vnímanie futbalu, tak ich to môže ešte viac naštartovať. Aby tu bol raz ďalší Pekarík, aby mal niekto takú kariéru, akú mal Peky. Lebo to sa nedeje často.“

No a je šanca, že nastúpi? Ako vyzerá po prvých tréningoch?

"Po kondičnej stránke sa nemusíme baviť o jeho pripravenosti. Rozoberali sme s ním už aj taktické veci, čo pre hráča jeho kvalít nie je problém nasať a pochopiť. Po prvých tréningoch cítiť jeho prínos, skúsenosti. A to isté očakávame aj v zápasoch. Je pripravený nastúpiť. Debut si teda môže odbiť pred domácim publikom v nedeľu."


vstupenky | pokladňa, online i v A1 Music

Na nedeľné stretnutie bude otvorená západná a východná tribúna.

Predaj vstupeniek na nedeľný zápas proti Komárnu bude:

  • na pokladni (pri Fanshope MŠK na južnej tribúne) – 16:00 – 18:45
  • online cez náš WEB (až do polčasu – to znamená do 18:45 hod.)
  • na predajnom mieste A1 Music na Bottovej ulici (poloha) počas otváracích hodín (pondelok až piatok 9:00 – 17:30 | sobota 9:00 – 12:00)


nový režim parkovania, v nedeľu výnimky

Čo sa týka parkingu, od novej sezóny sa mení režim parkovania na zápasoch "A"-tímu (viď mapka nižšie):

  • Parkovanie za východnou tribúnou (P3) je voľné pre všetkých fanúšikov a je zabezpečené IBA cez zjazd z ulice Ľavobrežná (skrz bezpečnosť vo fanzóne) – z výpadovky, pripájacieho pruhu smerom na Martin.
  • Parkovanie za západnou tribúnou (P1, P2) je otvorené iba pre hráčov, realizačný tím, delegované osoby, návštevníkov business boxov, médiá, určených hostí a ďalšie nahlásené ŠPZ. Dostupné je rovnako iba cez Ľavobrežnú (prvý zjazd z pripájacieho pruhu smerom na Martin). Brána popri Holiday Inn cez Športovú ulicu bude uzatvorená.
  • POZOR! IBA V NEDEĽU vzhľadom na kolíziu zápasov s hokejistami: 
    • Parkoviská sa otvoria o 13:45 hod., pričom do 16:00 hod. bude pre jednorazových fanúšikov so vstupenkou na futbal možné parkovať za extra poplatok 3€ (na každom zjazde z Ľavobrežnej bude kontrolovať usporiadateľ s čítačkou). Parkovisko bude slúžiť ako benefit pre futbalových fanúšikov, ktorí sa rozhodnú podporiť aj hokejistov.
    • Držiteľom permanentiek MŠK príde na mail špeciálny parkovací lístok vo forme QR kódu, ktorý im umožňuje vstup na parkovisko zdarma.
    • Pre bežných návštevníkov (tj. aj hokejových fanúšikov) budú parkoviská uzavreté, nakoľko prioritou zostáva, aby boli naše parkovacie plochy vyhradené a zabezpečené pre futbalových fanúšikov.
    • Od 16:00 hod. bude parkovanie na P3 bezplatné pre všetkých fanúšikov MŠK (zjazd z Ľavobrežnej). 
    • Parkovisko P1 za západnou ostáva vyhradené ako na všetkých domácich zápasoch iba pre nahlásené ŠPZ s parkovacími lístkami.

zaži maskota či animátorov, zaži rodinný sektor

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý je otvorený na všetkých ligových stretnutiach sezóny. Navyše v novom grafickom šate, stále rovnako zábavný a veselý.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8. Pozor, od novej sezóny výhodné rodinné vstupné.


fanzóna aj vo vnútri

Futbal nezačína výkopom. My totiž štartujeme už dve hodiny pred ním. Zabávať sa, súťažiť, dobre sa najesť a naladiť sa na úvodný výkop zápasu s ostatnými fanúšikmi. To je nová Fanzóna MŠK, ktorá bude dostupná pre všetkých fanúšikov vždy dve hodiny pred výkopom až do samotného začiatku zápasu.

Rozprúdili sme to na Michalovciach a Trenčíne a ani horšie počasie nás nezastaví. Máme totiž vnútorné priestory na východnej tribúne (schody z boku východnej tribúny), kam presunieme niektoré atrakcie.

  • Autogramiáda hráčov,
  • animátori,
  • vynovená Sieň slávy MŠK,
  • hracia konzola,
  • skákací hrad,
  • skvelá hudba,
  • súťaže a aktivity,
  • chutné jedlo,
  • osviežujúce drinky
  • a žltozelená (víťazná) nálada.

A pozor, postupne budú pribúdať aj novinky. Stačí prísť medzi južnú a východnú tribúnu.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (južná tribúna) bude v nedeľu otvorený od 16:00 18:45 hod.


bulletin pred zápasom

Aj proti Komárnu sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne.

Dočítate sa v ňom:

  • o pozitívach i negatívach z Košíc očami trénera Miša Ščasného,
  • o detailnom rozbore súpera,
  • o projekte Silný klub = silný región a našom partnerovi z Tepličky,
  • ale aj o iných produktoch či zľavových kupónoch našich partnerov.

rozhodcovia

Nedeľný duel 9. kola, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Pavel Ochotnický. Na čiarach mu asistujú Milan Štrbo a Tobiáš Pacák. VAR riadi Peter Kráľovič.


priamy prenos

Nedeľný duel budete môcť sledovať aj za asistencie systému VAR naživo na internetovom portáli VOYO.

Facebook