V nedeľu na horúcu pôdu čerstvého účastníka skupiny Konferenčnej ligy

Niké liga, ktorej aj po minulom napínavom víkende vládnu hráči MŠK Žilina, má pred sebou svoje 6. kolo. To uzavrie v nedeľu podvečer dvojica súbojov, medzi nimi aj ten v Trnave, kde cestujú práve Šošoni. Domáci Spartak sa teší po štvrtku z premiérového postupu do Európskej konferenčnej ligy. Ovplyvní to aj naše prvé tohtosezónne meranie síl?

Nedeľný televízny duel, ktorý má pred kamerami TV Dajto v Trnave výkop o 17:30 hod., povedie ako hlavný arbiter Peter Ziemba.


novinky u súpera

Na horúcu pôdu. Na pôdu účastníka skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Spartak oslavuje po štvrtku postup cez ukrajinské Dnipro a na jeseň bude po Slovane ďalším slovenským zástupcom v pohárovej Európe. Ešte predtým zdolal Spartak aj favorita z Lechu Poznaň a zaslúžene tak po kvalitných výkonoch znova nazrie do skupinovej fázy (po štyroch rokoch). Aj preto išiel začiatok Niké ligy trochu do ústrania a Trnava z doterajších štyroch vystúpení zaznamenala prehru proti Trenčínu, výhru s Podbrezovou a dve remízy s Moravcami a Skalicou.

To však nič nemení na tom, že so Spartakom to bude náročné a štvrtková eufória postupu môže priniesť akýkoľvek scenár. My by sme si priali, samozrejme, ten so žltozelenou víťaznou príchuťou. Umocnené by to bolo tým, že sme Trnavu nezdolali v posledných desiatich vzájomných dueloch.


Historická bilancia: ŽILINA – TRNAVA  140  53  37  50   188:171

využiť nabudované mechanizmy

Vezie sa partia okolo trénera Jaroslava Hynka ešte na vlne víťazných emócií, alebo to tréneri s novým týždňom stopli?
"So Zlatými Moravcami to bol zápas, ktorý sa vo finále priklonil na našu stranu. Niekto môže hovoriť o šťastí, ja to tak nevnímam. My sme šli za výhrou oveľa viac, hostia už aj zdržovali a v závere by im stačila i remíza. Odvážnemu šťastie praje, v sobotu sa to zhodou okolností potvrdilo. Ukázali sme svoju kvalitu, boli sme nebezpečnejší než súper. Emócie boli krásne, no nevnímam, že by sme odvtedy lietali v oblakoch. Pripomenuli sme si niektoré situácie na videu, zdôraznili sme si niektoré veci. Chalani vedia, že potrebujeme pracovať. Médiá môžu písať, že sme líder, no ja verím, že sa dobre pripravíme a nevybočíme z naštartovanej cesty."

Práve úvod ako keby bol nekoncentráciou alebo možným, omieľaným tabuľkovým postavením?

"Moravce nám strelili góly, na ktoré sme sa pripravovali. Vyzeralo, že išlo o ľahké góly. Nedodržali sme tam svoje veci, no súper taktiež ukázal svoju kvalitu a využil takmer maximálne svoje šance. Nebolo to však z môjho pohľadu tým, že by nám tabuľkové postavenie zväzovalo nohy. Súper nás každopádne dvakrát prekvapil a my sme museli reagovať na nepriaznivý stav, čo je znova iná víťazná skúsenosť ako predtým. Mohli sme stav otočiť skôr než v poslednej sekunde zápasu, mali sme na to šance. Útočníci to chceli viackrát vyriešiť sami, vziať to na seba. Nemôžeme im to vyčítať. Snažíme sa tím koučovať tak, aby sme boli pokorní. Nik sa nebude v budúcnosti pozerať na tabuľku po 5. kole. Po 30. kolách môžete byť dvanásti a toto umiestnenie vám bude nanič. Na toto je potreba myslieť a posúvať sa ďalej. Navyše, stále nemáme uzavretý, stabilný káder a bavíme sa o prestupoch."

Náš súper má po štvrtku čo oslavovať. Ako to môže ovplyvniť náš vzájomný súboj?

"Za slovenský futbal sme im priali postup, ku ktorému im gratulujeme. Majú za sebou náročný štvrtkový zápas - 120 minútový duel, takže sú určite fyzicky i emočne vyčerpaní, keďže to zvládli do víťazstva. Postup im však môže vliať nových síl. Ťažko predpokladať, s akou zostavou nastúpia a ako k tomu celkovo pristúpia. My sa však pozeráme na seba a naše zbrane, ktorými by sme chceli udrieť."

Vo vzájomných dueloch je to však predovšetkým o skalopevnej obrane súpera.

"Trnava hrala v posledných zápasoch hlboký blok, hrala ho aj proti nám naposledy pod Dubňom. My sme vtedy mohli duel uzavrieť skôr, no Spartak je skvelý tím, ktorý dokáže takticky reagovať a zmeniť štýl. Jeho defenzívny blok je naozaj takmer nepriepustný a bude pre nás náročné sa cez neho dostať. Navyše hráme u nich, čo je špecifické. Napriek štvrtku sa aj v lige potrebujú Trnavčania rozbehnúť, takže nečakám nejaké podcenenie, vypustenie. Napriek vysokej ofenzívnej kvalite súpera očakávam hlavne ich urputnú defenzívu. Určite po štvrtku budú musieť hrať úspornejšie. Verím, že naše nabudované mechanizmy dokážeme využiť a potvrdíme to, že dokážeme byť nebezpeční proti každému súperovi," dodáva český kormidelník, ktorému bude chýbať z aktuálneho kádra zranený Timotej Jambor.


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno na nedeľné stretnutie do sektoru hostí v Trnave bude prebiehať:

  • výhradne vo Fanshope MŠK (štvrtok 14-18 hod.). Cena vstupenky je 10€.

rozhodcovia

Nedeľný televízny duel, ktorý má pred kamerami TV Dajto v Trnave výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Ziemba. Na čiarach mu asistujú Daniel Poláček a Branislav Hancko.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo na TV Dajto a na internetovej platforme VOYO.

Facebook